MENU

Οι "ερυθρόλευκοι" ετοιμάζονται να ενισχύσουν την επιθετική τους γραμμή με την απόκτηση του Αλγερινού εξτρέμ, ο οποίος μάλιστα αναμένεται εντός της ημέρας στην Ελλάδα για να ολοκληρωθεί η μεταγραφή του.

Κάπως έτσι θα προστεθεί ακόμη ένα κομμάτι στο παζλ που συνδέει τον Ολυμπιακό με τη Νότιγχαμ Φόρεστ εδώ και περίπου δύο χρόνια, από τη στιγμή δηλαδή που ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία και του αγγλικού συλλόγου.

Τις δύο τελευταίες σεζόν άλλωστε είδαμε αρκετούς ποδοσφαιριστές να κάνουν το συγκεκριμένο δρομολόγιο, πιθανότατα χωρίς να χρειαστούν... σκληρές διαπραγματεύσεις. Μέχρι πρότινος βέβαια βλέπαμε κυρίως ποδοσφαιριστές να φεύγουν από τους Πειραιώτες με προορισμό το Νότιγχαμ, αυτή τη φορά όμως ήταν η σειρά της Φόρεστ να δώσει παίκτη στον Ολυμπιακό.

Αυτό άλλωστε ήταν κάτι για το οποίο είχε ήδη -εδώ και μέρες- προϊδεάσει ο βρετανικός Τύπος. Θυμίζουμε άλλωστε ότι δημοσίευμα της "Sun" ανέφερε την περασμένη εβδομάδα ότι:

«Ο ιδιοκτήτης της Νότιγχαμ Φόρεστ, Βαγγέλης Μαρινάκης, αναζητεί τρόπους για να μετακινήσει τους Ζοάο Καρβάλιο και Χιλάλ Σουντανί στον Ολυμπιακό αυτό το καλοκαίρι. Ο εφοπλιστής θέλει να χρησιμοποιήσει το συγκεκριμένο δίδυμο μαζί με μερικούς άλλους ''περιθωριοποιημένους'' παίκτες της Φόρεστ, ώστε από τη μία να ενισχύσει τον Ολυμπιακό αλλά και να αυξήσει το μπάτζετ του Μάρτιν Ο' Νιλ για να βοηθήσει την ομάδα να διεκδικήσει την άνοδο».

Και κάπως έτσι δεν πέρασαν παρά μερικές μόνο ημέρες για να επιβεβαιωθεί το ρεπορτάζ, με τον Σουντανί να ετοιμάζεται να γίνει παίκτης του Ολυμπιακού. Όλα αυτά ενώ εδώ και καιρό "παίζει" για τους Πειραιώτες το όνομα του Πορτογάλου μέσου Ζοάο Καρβάλιο, ο οποίος φέρεται να τελεί υπό παραχώρηση από τη Φόρεστ.

Από το Ρέντη, στο Νότιγχαμ

Ο πρώτος που άφησε τον Ολυμπιακό για να πάει στην... άλλη ομάδα του Βαγγέλη Μαρινάκη, ήταν ο Ανδρέας Μπουχαλάκης το καλοκαίρι του 2017. Ο Έλληνας μέσος δεν χωρούσε στο ρόστερ εκείνης της σεζόν (2017-18) και κατέληξε ως... ελεύθερος στη Φόρεστ. Έτσι τουλάχιστον διέρρεε εκείνη την περίοδο η ομάδα του μεγάλου Λιμανιού. Ένα χρόνο αργότερα πάντως ο 26χρονος άσος άφησε το Νότιγχαμ για να επιστρέψει στους Πειραιώτες.

Δεν πέρασαν παρά μόλις έξι μήνες για να φύγει ακόμη ένας παίκτης του Ολυμπιακού ώστε να φορέσει τη φανέλα της Φόρεστ. Ο λόγος για τον Στέφανο Καπίνο, ο οποίος είχε μπει στο περιθώριο μετά την ήττα στο ντέρμπι με την ΑΕΚ και κατέληξε ως... ελεύθερος στη Φόρεστ, υπογράφοντας για 1,5 χρόνο. Βέβαια δεν εξάντλησε το συμβόλαιό του καθώς πέρυσι το καλοκαίρι άφησε την Αγγλία και μετακόμισε στη Βέρντερ Βρέμης.

«Πακέτο» Ταχτσίδης και Ανσαριφάρντ

Το περασμένο καλοκαίρι σειρά πήραν ακόμη δύο παίκτες του Ολυμπιακού. Ο Παναγιώτης Ταχτσίδης αποτέλεσε μέρος της "εκκαθάρισης" που επιχειρήθηκε στο ρόστερ των "ερυθρολεύκων" μετά την απώλεια του πρωταθλήματος στην εποχή Μαρινάκη, για να γίνει κι αυτός παίκτης της Φόρεστ. Όπως και οι προηγούμενοι, πήγε κι εκείνος ως ελεύθερος στο Νησί, αλλά ούτε αυτός έμελλε να στεριώσει, μιας και μετά από ένα εξάμηνο μετακόμισε στην ιταλική Λέτσε.

Μαζί του ωστόσο πήγε στο Νότιγχαμ και ο Καρίμ Ανσαριφάρντ, που δεν βρισκόταν στα βασικά πλάνα του Μαρτίνς κι έτσι οι δύο παίκτες μετακόμισαν «πακέτο» στο Νησί στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Ενίσχυση και στην U23 της Φόρεστ

Εκτός όμως από την ανδρική ομάδα της Φόρεστ, ο Ολυμπιακός έχει ενισχύσει και την U23 του αγγλικού συλλόγου. Δύο ποδοσφαιριστές από την ομάδα Νέων των Πειραιωτών, ο 21χρονος δεξιός μπακ Κωνσταντίνος Πανάγου και ο 22χρονος κεντρικός μέσος Κωνσταντίνος Μεγαρίτης παραχωρήθηκαν πέρυσι το καλοκαίρι δανεικοί από τους "ερυθρόλευκους".

Ολυμπιακός-Νότιγχαμ Φόρεστ: 7+1... τσιγάρα δρόμος