MENU
  • Την άποψη μου για τον Βράνιες την έχω πει πολλές φορές εδώ. Δεν έχω ποτέ αμφιβολίες για το αν έχει θέση στην ΑΕΚ. Δεν χρειάζεται να επαναλαμβάνομαι και ειδικά τώρα δεν υπάρχει και λόγος. Η ομάδα έπρεπε να την κόψει την κουβέντα και την έκοψε. Κι ερμηνείες δεν θα επιχειρήσω να κάνω. Ακόμη κι αν υποθέσει κανείς πως κάτι υπάρχει πίσω από την φιλολογία των τελευταίων 24ωρων, η υπόθεση Βράνιες έχει όλες τις προϋποθέσεις να τραβήξει πάρα πολύ. Και με αβέβαια την κατάληξη της. Ποιο το όφελος για την ΑΕΚ, ακόμη κι αν κάποια στιγμή αργότερα την απασχολήσει, να το αφήσει να τραβάει από τώρα; Κανένα όφελος. Στο μέλλον; Ποιος ξέρει; Ας έμενε ελεύθερος και θα το βλέπαμε... 
  • Για την ΑΕΚ σημασία έχει να τελειώσει γρήγορα του Τζαβέλλα. Γιατί ο Τζαβέλλας θα είναι ο ένας βασικός. Και πρέπει ο Μιλόγεβιτς σύντομα να αρχίσει να δουλεύει με στόχο να βρει τον διπλανό του. Αρχικά από αυτούς που έχει στην διάθεση του. Και ανάλογα να διαμορφώσει την άποψη του για το τι πρέπει να γίνει στην συνέχεια. Να γίνει αυτό, να προκύψει το πρώτο αμυντικό σχήμα και να προχωρήσουμε σιγά – σιγά στα επόμενα βήματα.
  • Ο Ιούνιος είναι μακράν ο χειρότερος μήνας για να φέρεις top παίκτες στο ελληνικό πρωτάθλημα, ειδικά ελεύθερους. Αυτούς τέλος πάντων που θα πάρουν και τα μεγαλύτερα συμβόλαια. Δύσκολο να τρέξει κάποιος να δεσμευθεί με ελληνική ομάδα. Εκτός ΟΣΦΠ σε κάποιο βαθμό, αλλά όχι απόλυτα.
  • Παρόλα αυτά η ΑΕΚ έχει κλείσει γρήγορα μια πολύ βασική μεταγραφή, για την οποία έδωσε αρκετά χρήματα για αγορά και μεγάλο συμβόλαιο. Στάνκοβιτς. Και προσπαθεί να κλείσει δύο τρεις πολύ βασικές για την ραχοκοκαλιά της ομάδας που θέλει να έχει την νέα σεζόν. Επίσης με μεγάλα συμβόλαια. Πάνω από εκατομμύριο για Εντσάμ, τουλάχιστον μισό για Τζαβέλλα, μίνιμουμ 800 χιλιάρικα συμβόλαιο για Αραούχο και στην καλύτερη… των καλύτερων περιπτώσεων 1 εκατομμύριο για την Λας Πάλμας. Λογικά περισσότερα στο τέλος. Αυτό προσπαθεί να κάνει η ΑΕΚ αυτή την περίοδο λοιπόν. Δεν είναι εύκολο. Αλλά είναι κοντά στο να το καταφέρει τουλάχιστον ως προς τα δύο τρίτα. Δηλαδή Εντσάμ και Τζαβέλλα. Ήδη με αυτούς συν τον τερματοφύλακα, αρχίζει και διαμορφώνεται κάτι νέο σιγά – σιγά ως βάση, σε επίπεδο ενδεκάδας, από την Ολλανδία. Αυτό παλεύουν. Στον πιο δύσκολο μήνα, να κλείσουν με τις πιο κομβικές κινήσεις για τον άξονα, σε υψηλά οικονομικά στάνταρ.
  • Πάμε και στην κουβέντα που γίνεται για τα ακραία μπακ. Είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα, όποιος θέλει να το καταλάβει, το καταλαβαίνει. Λέμε να πάρουμε καλούς ακραίους μπακ σα να είναι κάτι απλό. Αμ δεν είναι. Από τα πιο δύσκολα είναι στον σχεδιασμό κάθε ομάδας που τους χρειάζεται. Κάποιες φορές θα σου βγει γρήγορα. Όπως βγήκε στην ΑΕΚ με Ντίντακ και Λόπες, αλλά κυρίως με Γκάλο. Που και οι δύο πρώτοι βοήθησαν πάρα πολύ, ενώ για τον Γκάλο τι να συζητάμε... Προφανώς δεν υπήρξαν οι νέοι «Κασάπηδες» και «Μπορμπόκηδες», αλλά στα καλά τους ήσουνα απόλυτα καλυμμένος. Αλλά επειδή δεν σου βγαίνει πάντα να το βρεις γρήγορα και στα λεφτά που θέλεις όπως με αυτούς, παραμένει δύσκολη ιστορία η αναβάθμιση στα ακραία μπακ.
  • Κοιτάξτε γύρω μας στο ελληνικό πρωτάθλημα τα τελευταία χρόνια. Τέσσερις ακραίους μπακ έφερε ο ΟΣΦΠ κανείς δεν κάλυψε ούτε κατά διάνοια τα κενά των Ομάρ και Τσιμίκα. Ο ΠΑΟΚ έχει βγάλει τον Γιαννούλη και «έφτιαξε» στα ποδοσφαιρικά γεράματα αριστερό μπακ τον Βιεϊρίνια. Δεξιά βγήκε ο Μάτος κι αυτό ήταν. Και πριν από αυτόν και μετά. Για να αντιλαμβανόμαστε πόσο δύσκολα είναι τα πράγματα σε αυτές τις θέσεις, αν θέλουμε να μιλάμε για επιλογές που όντως θα έχουν σε μια ομάδα υψηλών απαιτήσεων την επίδραση που απαιτεί το σύγχρονο ποδόσφαιρο στις συγκεκριμένες θέσεις.
  • Το εύκολο είναι να βρεις τους νέους Παουλίνιο, Νταντσένκο, Ντίας κλπ. Ναι, τους βρίσκεις και τον Ιούνιο εύκολα. Αλλά αυτό είναι το παρελθόν που θέλει να αλλάξει η ΑΕΚ. Και θέλει να το αλλάξει, ανεβαίνοντας μεν οικονομικά αλλά όχι στο επίπεδο που σου λύνει τα χέρια εντελώς να παίξεις μπάλα όπως θέλεις. Άρα και μια έξτρα δυσκολία εδώ. Οπότε όποιος μιλάει για καθυστερήσεις ειδικά στις μεταγραφές των ακραίων μπακ, λυπάμαι αλλά δεν ξέρει τι του γίνεται. Εμένα η καθυστέρηση προσωπικά μου δίνει κουράγιο, γιατί θέλω να πιστεύω αντικατοπτρίζει αντίληψη του πόσο σοβαρό και δύσκολο είναι το θέμα.
  • Όταν τελείωνα το blog, έγινε γνωστή η νέα εισήγηση του πρωτοδίκη Αθανασίου στην Επιτροπή Δεοντολογίας στην ΕΠΟ. Απαλλακτική για Μελισσανίδη και πρόταση για πρόστιμο στην ΑΕΚ. Δεν έχω πλήρη εικόνα ακόμη, αλλά δεν  μου προκαλεί ικανοποίηση ως προς το δεύτερο σκέλος της. Για όποιον έχει παρακολουθήσει την εκδίκαση αυτής της εξωφρενικής υπόθεσης, είναι πρόκληση ο καταλογισμός οποιασδήποτε ευθύνης στην ΑΕΚ για οτιδήποτε. Γιατί το πρόστιμο καταλογίζει κάποια ευθύνη. Ωστόσο για τον ερευνητή της υπόθεσης, που παρέπεμψε την ΑΕΚ με προτεινόμενες ποινές εξοντωτικές για την ομάδα και προσωπικά τον Μελισσανίδη, αυτή η εισήγηση τα λέει όλα για όλα όσα βγήκαν στην εκδίκαση. Πρότεινε ισόβιο αποκλεισμό από τον ποδόσφαιρο για τον Μελισσανίδη και μετά το γύρισε σε πλήρη απαλλαγή...
  • Αλλά για να μη γελιόμαστε. Φυσικά και η εκδίκαση απέδειξε ξεκάθαρα πως πρέπει να απαλλαγεί ο Μελισσανίδης, αλλά έχει αποδείξει και για κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο που την παρακολούθησε, πως ούτε λόγος προστίμου υπάρχει για την ΑΕΚ, αλλά και κανένας απολύτως λόγος να τιμωρηθεί με οποιαδήποτε ποινή κάποιος από τους υπόλοιπους εγκαλούμενους. Ήδη για όλους... το γύρισε ο εισηγητής από ισόβιο αποκλεισμό σε ποινές από 1,2 ως 5 χρόνια. Πιστεύω πως όλοι στην τελική απόφαση δεν θα έχουν καμιά ποινή αποκλεισμού. 
  • Είναι τόσο προφανή όσα έδειξε η εκδίκαση, που κανείς από τους εγκαλούμενους δεν μπορεί να έχει το παραμικρό πρόβλημα. Και λογικά από την στιγμή που ο εισηγητής αναγκάστηκε να κάνει... αναστροφή στους πιο πολυσυζητημένους στόχους της κατηγορίας, αυτό δείχνει και γενικά πόσο σαθρή αποδείχθηκε αυτή. Για όλους κατά την άποψη μου. Κι αυτό θέλω να πιστεύω θα φανεί και στην τελική απόφαση. Κι αν όχι σε αυτή, τότε στον δεύτερο βαθμό οπωσδήποτε. Είναι εκπληκτικό πως έγινε δίκη, για τα γεγονότα τα οποία συζητήθηκαν τελικά σε αυτή. 
SDNA Google news
ΜΑΘΕΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ - ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ SDNA logo ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Ο Τζαβέλλας που «καίει» και ο διασυρμός όσων πήγαν να πλήξουν την ΑΕΚ
EVENTS