MENU

Όταν είσαι στην απ έξω και κρίνεις, κάτι που συμβαίνει με όλους μας, το να πας σε λεπτομέρειες, συνήθως σε βγάζει από την ουσία της κουβέντας. Ο ΠΑΟΚ δεν κέρδισε στη Τρίπολη λοιπόν, για διάφορους λόγους. Θα μπορούσε να κερδίσει θα μπορούσε και να μην όπως και συνέβη.

Το πρόβλημα για μένα εστιάζεται στο γεγονός πως ο Πάμπλο Γκαρσία μετά το παιχνίδι, δήλωσε πως ο ΠΑΟΚ ήταν καλός. Αν μία ομάδα μπερδεμένη χωρίς ξεκάθαρη στόχευση στη δημιουργία και χωρίς αυτοματισμούς είναι καλή, τι ακριβώς θα συμβεί όταν είναι κακή;

Η αντίληψη της πραγματικότητας, είναι η βάση για να κάνεις το επόμενο βήμα. Όταν αυτός ο κάκιστος ΠΑΟΚ θεωρείται καλός, τι επόμενο βήμα μπορώ να περιμένω;

Ο Πάμπλο έχει πολλά ελαφρυντικά και αυτό έχει καταγραφεί πολλές φορές, όμως για τον περίγυρο μίας μεγάλης ομάδας, περισσότερο από τα αποτελέσματα μετράει το γεγονός της σταδιακής εξέλιξής της. Βλέπετε καμία εξέλιξη;

Ο ΠΑΟΚτσής είναι πιστός και νιώθει. Αν κατά τη διάρκεια κακών αποτελεσμάτων, δει πως η ομάδα βελτιώνεται και κάνει τα βασικά σωστά, δεν πρόκειται να δημιουργήσει θέμα. Θα υπάρχει μία μερίδα γκρινιάρηδων, αλλά μέχρι εκεί. Το μεγάλο πρόβλημα δημιουργείται όταν δεν υπάρχει προοπτική. Όταν αυτό που βλέπει, αντί να γίνεται καλύτερο, γίνεται χειρότερο.

Για όσους δεν το έχουν κατανοήσει, υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο την επόμενη αγωνιστική, ο ΠΑΟΚ να είναι σε θέση εκτός Ευρώπης. Και θα μας μείνει η φράση «να πάμε τελικό, ένα παιχνίδι είναι».

Για μένα το κύπελλο είναι τίτλος, αλλά είναι ένας συγκυριακός θεσμός. Δεν μπορείς να κρίνεις σοβαρά ένα πρότζεκτ επειδή έφτασε σε έναν τελικό ακόμα και αν τον κερδίσει. Δεν μπορείς να κρίνεις την επιτυχία ή την αποτυχία ενός πρότζεκτ στη λογική του ενός αγώνα.

Αυτή η προσέγγιση ανήκει σε ομάδες που δεν έχουν στόχο το ταβάνι και μπορούν να ικανοποιηθούν με τα ψέματα. Το ποδόσφαιρο είναι διάρκεια, είναι εξέλιξη, είναι ταυτότητα, είναι αποτέλεσμα.

Ο ΠΑΟΚ δεν έχει ούτε διάρκεια, ούτε εξέλιξη, ούτε ταυτότητα, ούτε αποτέλεσμα. Όλοι όσοι ενεπλάκησαν στην φετινή κατάσταση, ας κάνουν την αυτοκριτική τους.

Το μοναδικό ευχάριστο σε αυτό που ζούμε, είναι πως δεν είναι δυνατόν να μην έχουν γίνει αντιληπτά τα λάθη. Και είναι τόσο κραυγαλέα, που αν επαναληφθούν, θα μας μπούνε ιδέες που καλό είναι να μην υπάρχουν.

Για να μην έχω μόνο τον Γκαρσία στο κάδρο, προφανώς και δεν είναι εύκολο για αυτόν να διαχειριστεί μία ομάδα που έχει τόσα μέτωπα ανοιχτά εντός των αποδυτηρίων της.

Είχα αναφερθεί και τις προάλλες για τα 21 ανοιχτά μέτωπα που υπάρχουν στο αγωνιστικό τμήμα. Τα μόνα που έκλεισαν, ήταν του Άντρε και του Κρέσπο. Τα δύο συγκεκριμένα, αν είχε πχ έναν τεχνικό διευθυντή χωρίς κεφάλι, τον ακέφαλο ΤΔ, θα τα είχε κλείσει και αυτός. Για να πάω και λίγο στα ενδότερα της κοινωνίας του ΠΑΟΚ, τον Κιμπόκο και τον Νικολάκη τον Μπουμπούνοφ να είχα ΤΔ, θα είχαν κλείσει ακριβώς τα ίδια μέτωπα.

Η ανάγκη του ΠΑΟΚ να λειτουργήσει πιο τεχνοκρατικά, με ανθρώπους που έχουν γνώση του αντικειμένου, με σωστή δομή που θα παρέχει και ταχύτητα, είναι πιο μεγάλη από ποτέ.

Κάτι που εξαρτάται καθαρά από τον Ιβάν Σαββίδη.

SDNA Google news
ΜΑΘΕΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ - ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ SDNA logo ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Έχει κανείς συναίσθηση της κατάστασης;
EVENTS