MENU

Έχουμε και λέμε λοιπόν. Η καταγγελία του Ολυμπιακού ισχυρίζεται πως ο Ιβάν Σαββίδης έχει αγοράσει την ΠΑΕ ΑΟ Ξάνθη. Δηλαδή πως ο Ιβάν Σαββίδης, έχει αχυράνθρωπους δύο επιχειρηματίες τεράστιου βεληνεκούς όπως ο Πολυχρόνης Συγγελίδης και ο Χρήστος Πανόπουλος. Από μόνο του μπάζει αυτό, αλλά πάμε παρακάτω.

Ο ανιψιός του Σαββίδη, αγόρασε το Σαλέ. Εκπληκτικός μπουφές να πάτε να τον δοκιμάσετε παρεμπιπτόντως. Στο Σαλέ ανήκουν και οι εγκαταστάσεις που νοίκιαζε έτσι κι αλλιώς η Ξάνθη για τις ακαδημίες της. Θέμα συγγένειας δεν υπάρχει, αφού είναι τρίτου βαθμού. Ο Καλπαζίδης θα μπορούσε να αγοράσει και την ΠΑΕ Ξάνθη, αφού ο νόμος απαγορεύει μέχρι δευτέρου. Αλλά ο άνθρωπος το Σαλέ αγόρασε, τι να κάνουμε τώρα.

Μετά ξεκίνησε η προσπάθεια να συνδεθούν εταιρίες. Σε κάποια φάση οι Ολυμπιακοί πανηγύριζαν στα κείμενά τους πως αποδείχτηκε ότι ο Καλπαζίδης, έδωσε 6,7 εκατ ευρώ στη Dimera. Αν ισχύει αυτό λοιπόν, ο Καλπαζίδης χρηματοδοτεί τον Ιβάν και όχι ο Ιβάν τον Καλπαζίδη. Δηλαδή πιστεύουν πως ο Ιβάν είναι αχυράνθρωπος του Καλπαζίδη. Πάμε παρακάτω.

Έγινε σημαία πως ο Ζίφκοβιτς ενώ είχε υπογράψει στον ΠΑΟΚ έπαιξε στο Ξάνθη – ΠΑΟΚ. Παιδιά, ένας παίκτης που λήγει το συμβόλαιό του, έχει δικαίωμα και να μιλήσει με ομάδα έξι μήνες πριν και να υπογράψει. Τον είχε καψούρα ο Λουτσέσκου τι να κάνουμε τώρα; Και έπαιξε και καλά έκανε. Σημαία έγινε και ο Φασίδης που αγοράστηκε λέει αλλά δεν ανακοινώθηκε. Γιατί προπονήθηκε με τον ΠΑΟΚ για να ανακοινωθεί; Δεν ήταν κρυφή η μεταγραφή Φασίδη όπως το περνάνε. Η μεταγραφή δηλώθηκε κανονικά στη Σούπερ Λίγκα με όλα τα απαραίτητα έγγραφα. Τριάντα υπάλληλοι την γνωρίζουν, δεν είναι κάτι κρυφό. Αυτοί από που πήραν τα έγγραφα που δημοσιεύουν; Έβαλαν κανέναν ντεντέκτιβ ή απλά τους τα έδωσε η Λίγκα; Προφανώς το δεύτερο.

Μπορώ να πατήσω σε ότι λένε αλλά τους βαριέμαι. Είναι η κλασική τους τακτική. Στήθηκαν οι κωμικοί σήμερα έξω από τα γραφεία της ΕΕΑ, να κάνουν το σόου τους. Αν είχε νομική υπόσταση αυτό που κάνουν θα έφευγαν, όμως πρέπει να πιέσουν καταστάσεις μέσα από την επικοινωνία.

Αυτό που έκαναν με τον Γκαρθία με εκείνη την ανεκδιήγητη την Σκολαρίκη. Να με κλέψουν πάλι εκτός αγωνιστικού χώρου. Έχουν τριάντα δικά τους ΜΜΕ, έχουν αυτά του Αλαφούζου που επειδή η βάση τους είναι Αθήνα παίζουν Ολυμπιακό, έχουν το συνδρομητικό, έχουν μία κοινή γνώμη που επηρεάζεται από αυτά. Μέσα σε αυτή τη κοινή γνώμη βέβαια, ανήκουν και τα μέλη της ΕΕΑ τα οποία σήμερα ήταν επηρεασμένα από τα δημοσιεύματα. Στη διάρκεια της διαδικασίας βέβαια κατάλαβαν, αλλά το γεγονός και μόνο πως κράτησαν μέσα τη Σουλούκου και τους δικηγόρους τους ενώ δεν έπρεπε, ήταν μία προσπάθεια για ισορροπία.

Τα μέλη της ΕΕΑ όμως, θα πρέπει να αντιληφθούν πως τη δεδομένη χρονική στιγμή δεν χωράνε επικοινωνιακοί επηρεασμοί σε μία νομική μονομαχία. Έκανα κάτι παράτυπο, να το πληρώσω. Δεν έκανα; Να απορριφθεί η καταγγελία του Ολυμπιακού. Τα ημίμετρα που θα έχουν αύρα επικοινωνίας, θα φέρουν έκρηξη. Και οι επιπτώσεις αυτής, θα βαραίνουν τα μέλη της ΕΕΑ και τον Αυγενάκη βέβαια που έβαλε την πινελιά του με τα νέα μέλη.

Αυτό που κάνει ο Ολυμπιακός είναι η κλασική του πρακτική. Δεν τον ενδιαφέρει το πως θα πάρει ένα πρωτάθλημα, αρκεί να το πάρει. Όμως τα συμπλέγματά του για τον Ιβάν, φάνηκαν περισσότερο όταν πέτυχε να κλαπεί ένα πρωτάθλημα από αυτόν και να μη το πάρει ο ίδιος μέσα από το γελοίο περιστατικό με τον Γκαρθία.

Αν νομίζουν πως είναι μαγκιά αυτό που κάνουν, κανένα πρόβλημα. Αυτοί ξεφτιλίζονται. Μαζί με τα στελέχη τους που έκαναν κλίμα για το ποσοστό του στοιχήματος στο ΠΑΟΚ – Ξάνθη, λες και το δικό τους απέναντι στον Άρη είναι διαφορετικό. Που ο Άρης υπάρχει ενδεχόμενο να πάει να παίξει χωρίς το σήμα του στο τέλος. Όπως η ΑΕΛ που παραλίγο να βάλει τον Βαλαώρα και τον Άνταμτσικ να παίξουν.

Έναν Ολυμπιακό που στα ΜΜΕ του στοχοποιεί με χυδαιότητες στελέχη του ΠΑΟΚ με την υπογραφή της μεγαλύτερης λινάτσας που έβγαλε ποτέ η αριστερά και την κωλοτούμπα του τη ζήλεψε ακόμη και ο Ιωάννης Μελισσανίδης. Καημένε ΔΟΛ τι σου έμελλε να πάθεις.

Αυτή είναι η κατάσταση. Από τη μία ο ΠΑΟΚ που δεν εμπλέκεται πουθενά όσον αφορά στην αγοροπωλησία της Ξάνθης, από την άλλη ο Ολυμπιακός που το ξέρει και παλεύει επικοινωνιακά να χτυπήσει με τον τρόπο που μπορεί.

Και το ότι οι άνθρωποι είναι επικίνδυνοι και ολίγον τι ελαφρόμυαλοι, φαίνεται από το γεγονός πως μιλάνε για υποβιβασμό. Που αν αρχίσουμε να μετράμε τους λόγους που πρέπει να πέσουν, τους λόγους που πρέπει να διαλυθούν βασικά και να μην επιτραπεί η επανίδρυσή τους, θα γράφουμε μέρες.

Αν είχαν υπόθεση, δε θα έσκουζαν
EVENTS