ΑΕΛ Novibet και Άρης αναμετρήθηκαν στο AEL FC Arena για την 17η αγωνιστική της Stoiximan Superleague, με στόχο ένα σημαντικό τρίποντο.
Οι γηπεδούχοι έψαχναν αντίδραση, στην προσπάθεια τους να επιβιώσουν στην πρώτη κατηγορία, ενώ οι φιλοξενούμενοι να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις, μετά το κάζο του κυπέλλου, απέναντι στον Παναθηναϊκό.
Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους παίκτες της ΑΕΛ να είναι πιο συγκεντρωμένοι και αποφασισμένοι για την νίκη, με το φάουλ του Μούργου να εκτελείται με το καλημέρα με κομπίνα στην περιοχή και τον Σαγκάλ να πετάγεται από τα αριστερά για το 1-0. Γκολ - μούδιασμα για την ομάδα του Χιμένεθ, η οποία κλήθηκε να αντιδράσει, όμως δεν κατάφερε να μπει ποτέ στο ματς στο πρώτο μέρος, έχοντας πρώτη καλή στιγμή στο 25ο λεπτό. Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί πως η ΑΕΛ έχασε νέα τρομερή ευκαιρία στο 19ο λεπτό για το 2-0, με τον Δεληγιαννίδη να μην μπορεί να πλασάρει τον Διούδη για να μεγαλώσει τον βαθμό δυσκολίας για τον Άρη.
Στο δεύτερο μέρος οι ομάδες μπήκαν με ίδια φιλοσοφία, με την ΑΕΛ να περιμένει τον Άρη, αλλά να έχει πολύ επικίνδυνες αντεπιθέσεις και τους κιτρινόμαυρους να γυρίζουν τη μπάλα και να γεμίζουν στα τυφλά, ώστε να βρουν το γκολ της ισοφάρισης, χωρίς όμως να απειλούν τον Αναγνωστόπουλο. Στο ματς μπήκαν και οι "νέοι", Μπουσαΐντ και Χόνγκλα, με τον Χιμένεθ να ρίχνει παράλληλα και τον Μισεουί, περνώντας ουσιαστικά όλα του τα χαρτιά για την ανατροπή.
Με την είσοδο τους τα δύο τελευταία μεταγραφικά αποκτήματα του Άρη δεν έδειξαν όμως τα απαραίτητα στοιχεία ετοιμότητας και ουσιαστικά οι φιλοξενούμενοι δεν είδαν κάποια ιδιαίτερη βελτίωση.
Στο 86' μάλιστα η ΑΕΛ είχε μεγάλη ευκαιρία να κλειδώσει την νίκη. Σουτ του Γκαράτε έξω από την περιοχή, σε κόρνερ ο Διούδης.
Στα λεπτά που ακολούθησαν οι κιτρινόμαυροι δεν κατάφεραν να απειλήσουν, δείχνοντας ανήμποροι να βγάλουν αντίδραση, με την ΑΕΛ να διαχειρίζεται με άνεση το τελευταίο κομμάτι του αγώνα και να φτάνει σε μια σημαντική νίκη, βυθίζοντας τον Άρη ακόμη περισσότερο στην εσωστρέφεια και στην έντονη κριτική προς την ομάδα, η οποία δείχνει να μην μπορεί να βγάλει αντίδραση.
Αξίζει να σημειωθεί πως οι φίλοι του Άρη ταξίδεψαν και στη Λάρισα, γεμίζοντας το πέταλο του γηπέδου και στήριξαν την ομάδα τους, βλέποντας την όμως να μην ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις, με το φινάλε του αγώνα να χαρακτηρίζεται από συνθήματα κατά της ΠΑΕ και των διοικούντων.
Επόμενη αγωνιστική για την ΑΕΛ εντός έδρας, απέναντι στον Πανσερραϊκό, ενώ για τον Άρη το πρόγραμμα έχει επιστροφή στο Κλεάνθης Βικελίδης για γερό "κρας τεστ" απέναντι σε Λεβαδειακό.
ΑΕΛ: Αναγνωστόπουλος. Δεληγιαννίδης, Ουαττάρα, Ηλιάδης,Παντελάκης. Φεριγκρά, Σουρλής, Πέρες, Σαγκάλ, Μούργος, Τούπτα.
ΑΡΗΣ: Διούδης, Φαμπιάνο, Τεχέρο, Φαντιγκά, Σονκό, Ροντρίγκεθ, Γαλανόπουλος, Πέρεθ, Παναγίδης, Ροντρίγκες, Μορόν.