MENU

Τον Κροάτη στόπερ, Φίλιπ Μπένκοβιτς εμπλέκουν με τον Παναθηναϊκό δημοσιεύματα που κυκλοφόρησαν την Δευτέρα (6/1) με πηγή προέλευσης το Βέλγιο.

Ο 27χρονος κεντρικός αμυντικός έμεινε ελεύθερος το περασμένο καλοκαίρι από την Ουντινέζε (2 συμμ.) κι έκτοτε παραμένει χωρίς ομάδα.

Παρεμπιπτόντως, την σεζόν 2023-24 έπαιξε ως δανεικός την Τραμπζονσπόρ (16 συμμετοχές) ενώ πιο παλιά αγωνίστηκε στις Ντιναμό Ζάγκρεμπ (76 συμμ. – 6 γκολ), Σέλτικ (27 συμμ. – 2 γκολ),  Μπρίστολ Σίτι (10 συμμ. – 2 γκολ), Κάρντιφ (1 συμμ.). Λέστερ (2 συμμ.), Άιντραχτ Μπράουνσβάιγκ (19 συμμ.).

Το καλοκαίρι του ΄18 η Λέστερ τον αγόρασε από την Ντιναμό Ζάγκρεμπ έναντι 14,5 εκατ. ευρώ κι ένα χρόνο αργότερα έκανε το ντεμπούτο του με την Εθνική Κροατίας.

Εσχάτως στο Βέλγιο υποστηρίζουν πως ο Παναθηναϊκός και η Σταντάρ Λιέγης πραγματοποιούν focus στην περίπτωσή του.

Μια φορά τον περασμένο μήνα και λίγο πριν την...ανατολή του 2025,  ο Μπένκοβιτς «παρέλασε» για δύο εβδομάδες από τις προπονήσεις της ισπανικής Eldense (Segunda Division) αναζητώντας νέα ομάδα εν όψει Ιανουαρίου.

Ωστόσο παρά το γεγονός πως πέρασε με επιτυχία τα...τράιαλς, δεν υπέγραψε συμβόλαιο με το ισπανικό κλαμπ λόγω διαφωνίας στο οικονομικό.

Στην Κροατία τα media της χώρας σημειώνουν πως μπορεί να αποτελέσει μεταγραφικό επιλογή της πρωτοπόρου Ριέκα, έπειτα από την αποχώρηση του Νίκο Γκάλεσιτς («έπαιξε» για την ΑΕΚ) που συμφώνησε με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

Τα ισπανικά… τράιαλς του Φίλιπ Μπένκοβιτς που «συνδέθηκε» με τον Παναθηναϊκό