MENU

Χωρίς καμία αμφιβολία, πρόκειται για ένα σπουδαίο deal και την μεγαλύτερη μεταγραφική υπόθεση του καλοκαιριού στην χώρα μας. Ο Τζίμερ Φριντέτ απάντησε θετικά στην μεγάλη πρόταση του Παναθηναϊκού και το μόνο που απομένει για την τυπική ολοκλήρωση του ζητήματος είναι η αποστολή του υπογεγραμμένου συμβολαίου από την πλευρά του Αμερικανού «killer», που είναι ικανός να αλλάξει τις ισορροπίες στο «τριφύλλι».

Για να φτάσουμε όμως μέχρι εδώ, υπήρξαν αρκετά... επεισόδια πίσω από τις κουρτίνες, στο παρασκήνιο των επαφών. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του SDNA, ο Νικ Καλάθης ανέλαβε... δράση και επικοινώνησε με τον Τζίμερ Φριντέτ, ώστε να τον «ψήσει» να αποδεχτεί την μυθική πρόταση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου και να φορέσει την φανέλα με τα έξι αστέρια. Για την ακρίβεια, ο Αμερικανός ήταν εκείνος που κάλεσε τον «πράσινο» MVP για να ζητήσει περισσότερες πληροφορίες για τον Παναθηναϊκό και την Αθήνα.

Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού αποθέωσε φυσικά τον σύλλογο και ανέφερε στον Φριντέτ πως η επιλογή των νταμπλούχων Ελλάδας θα ήταν η καλύτερη στην προκειμένη φάση της καριέρας του, ενώ παράλληλα, του ανέλυσε λεπτομέρειες για την ομάδα και την ζωή στην Ελλάδα. Σε αυτό δίνει μάλιστα μεγάλη βάση ο Αμερικανός, αφού ως Μορμόνος επιδιώκει μία ήσυχη κατάσταση για την οικογένειά του, κάτι που... επιβεβαίωσε μέσω του «πρεσβευτή» Καλάθη.

Ο Έλληνας γκαρντ έκανε ένα σημαντικό βήμα με την συγκεκριμένη κίνηση και αυτό μπορεί να εκτιμηθεί μέσω διαφορετικών τρόπων. Αρχικά, ο Καλάθης... βγήκε μπροστά ως αρχηγός και βοήθησε την ομάδα του σε μία ούτως ή άλλως δύσκολη υπόθεση, κρίνοντας πως η γνώμη του έχει ιδιαίτερη βαρύτητα. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ο ηγέτης του Παναθηναϊκού έχει όνομα στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού και πως γνωρίζει πρόσωπα και καταστάσεις, καθώς και τί μπορεί να πει ώστε να επηρεάσει κάποιον από τις ΗΠΑ.

Επίσης, ο Νικ έδειξε την επιθυμία του να αγωνιστεί στο πλευρό ενός... killer, που φαινομενικά θα μπορούσε να ταιριάξει ιδανικά μαζί του στις δύο θέσεις της περιφέρειας και φυσικά είναι σε θέση να προσφέρει το... κάτι παραπάνω και να συντελέσει ώστε να ανέβει επίπεδο η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη.

Αξίζει φυσικά να σημειωθεί πως αυτό δεν συμβαίνει πρώτη φορά. Μιλώντας στο SDNA, ο Ταϊρίς Ράις ανέφερε πως ο Καλάθης του είπε όλα όσα ήθελε να ακούσει, ενώ στην συνέντευξή του, ο ίδιος ο ηγέτης του «τριφυλλιού», τόνισε πως «αν θέλει να έρθει ένας παίκτης στην ομάδα μου μιλάει και το συζητάμε» και πως θα πει ό,τι χρειαστεί σε περίπτωση που ζητηθεί η γνώμη του σε μεταγραφική υπόθεση.

Είναι προφανές πως η επικοινωνία Καλάθη - Φριντέτ δεν ήταν η... βασική αιτία της μεγάλης συμφωνίας, όμως σε κάθε περίπτωση επηρέασε θετικά και βοήθησε σε ένα ομολογουμένως σπουδαίο deal για τους έξι φορές πρωταθλητές Ευρώπης. Η πρώτη «ασίστ» είναι γεγονός και πλέον όλοι στο... πράσινο στρατόπεδο περιμένουν και τις «μπασκετικές» πάσες στο παρκέ!

Η πρώτη ασίστ, λοιπόν, του Νικ στον Τζίμερ δόθηκε την Τρίτη 9 Ιουλίου, περίπου 1,5 μήνα πριν αρχίσει η «πράσινη» προετοιμασία!

SDNA Google news
ΜΑΘΕΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ - ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ SDNA logo ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Η πρώτη «ασίστ» του Καλάθη στον Φριντέτ δόθηκε... χθες!
EVENTS