MENU

Μπορεί ακόμα να μην υπάρχει επίσημη ενημέρωση από τη Euroleague για το διοικητικό τέλος του Τζόρντι Μπερτομέου, έπειτα από 22 χρόνια παρουσίας του στα κοινά της διοργάνωσης, αλλά πλέον η αντίστροφη μέτρηση για την εκθρόνισή του όχι απλά έχει ξεκινήσει αλλά φτάνει στο τέλος του.

Ακόμα και τις τελευταίες του ημέρες στη θέση του CEO ο Τζόρντι Μπερτομέου δεν έχανε την ευκαιρία να επιδεικνύει το αλαζονικό του ύφος. Είναι χαρακτηριστικές άλλωστε και μαρτυρίες δημοσιογράφων που βρέθηκαν στο Βελιγράδι για να καλύψουν το Final-4, για όσα έλεγε, όπως άλλωστε και οι δημόσιες δηλώσεις του που τόνιζε σε κάθε ευκαιρία πως ακόμα δεν έχει φύγει και πως ακόμα είναι ο εκτελεστικός διευθυντής της διοργάνωσης.

Η ψηφοφορία που είχε γίνει πριν από μερικούς μήνες μεταξύ των ομάδων, οι οποίες είχαν αποφασίσει το τέλος του Μπερτομέου, δεν του έλεγε… τίποτα. Ένιωθε πως ακόμα και την τελευταία στιγμή, με νομικά τερτίπια, με αλχημείες ή με… μαγειρέματα θα συνέχιζε να είναι… αγκιστρωμένος στην καρέκλα της Euroleague. Αυτός ήταν, είναι και θα είναι ο Τζόρντι Μπερτομέου.

Τώρα, όμως τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά, Σύμφωνα με όλες τις τελευταίες πληροφορίες ο Τζόρντι Μπερτομέου ενημερώθηκε με κάθε… επισημότητα για την παύση του από τα καθήκοντά του και πλέον ετοιμάζει… βαλίτσες. Ένας άνθρωπος που ακόμα και στο τέλος του από τη Euroleague δεν έφυγε με ψηλά το κεφάλι. Έφυγε προσπαθώντας μέχρι… τέλους να μη χάσει τη θεσούλα του.

Ο πρωτοστάτης Παναθηναϊκός και ο Γιαννακόπουλος που έβλεπε μπροστά

Θέλουν δε θέλουν μερικοί, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος και ο Παναθηναϊκός ήταν πολύ μπροστά από τα γεγονότα. Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ήταν ο μόνος παράγοντας που είχε δει ότι δεν πάει πια το πράγμα και ο Παναθηναϊκός η μόνη ομάδα που προσπαθούσε να ανατρέψει τα δεδομένα, να δώσει σε όλους να καταλάβουν τι εστί Μπερτομέου και να σώσουν την παρτίδα του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Αντί όμως ο Παναθηναϊκός να βρει συμμάχους, μπήκε στο στόχαστρο με τον Μπερτομέου και τους συνεργάτες του να προσπαθούν να «χτυπήσουν» με κάθε τρόπο τόσο την ίδια την ομάδα όσο και τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο. Ο μεγαλομέτοχος του «τριφυλλιού» δεν το έβαλε κάτω και συνέχισε να μιλάει τη σκληρή γλώσσα της αλήθειας.

Μπορεί να χρειάστηκε περισσότερος χρόνος απ ότι όλοι φανταζόμασταν, αλλά και οι… τυφλοί είδαν. Οι τυφλοί ναι, αλλά οι… κοντινοί του Τζόρντι συνεχίζουν να προσπαθούν να μας βγάλουν όλους τρελούς και να συνεχίσουν να παίζουν το παιχνίδι του.

Πλέον, ο Τζόρντι Μπερτομέου αποτελεί παρελθόν. Σε λίγο καιρό θα υπάρξουν και οι επίσημες ανακοινώσεις, με το ρεπορτάζ να θέλει ήδη τις ομάδας να ψάχνουν το νέο επιτελείο που θα βρεθεί στην… κορυφή της διοικητικής πυραμίδας, αλλά θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι κάποια δομικά θέματα θα αλλάξουν στη μετά… Μπερτομέου εποχή. Είναι επιβεβλημένο να αλλάξουν.

Η επόμενη ημέρα αποτελεί την μεγάλη ευκαιρία του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Οι ομάδες έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν ξανά μια «καθαρή» διοργάνωση, μια υγιέστατη ( από όλες τις απόψεις) διοργάνωση που θα δουλεύει για το καλό των ομάδων και του αθλήματος. Και αυτό θα γίνει μόνο με ανθρώπους που αγαπούν το άθλημα και που δεν έχουν στόχο το καλό της… τσέπης τους, ή του εαυτού τους, αλλά το «μεγάλωμα» του μπάσκετ.

Ας μη χαθεί αυτή η ευκαιρία και η διοίκηση Μπερτομέου ας γίνει το παράδειγμα προς… αποφυγή για τους επόμενους που θα κάτσουν στην θέση που ο Καταλανός κρατούσε σε ομηρία για πάρα πολλά χρόνια.   

Το αντίο που άργησε πολύ και η μεγάλη ευκαιρία της Euroleague
EVENTS