MENU

Στο πάνελ βρέθηκαν ο πρόεδρος της ΚΑΕ, Χάρης Παπαγεωργίου, ο αντιπρόεδρος της ΚΑΕ και πρόεδρος του Α.Σ., Λευτέρης Αρβανίτης και το μέλος του δ.σ. και βασικός χρηματοδότης της εταιρείας, Αχιλλέας Ρουσιαμάνης, οι οποίοι τοποθετήθηκαν για το παρόν και το μέλλον της ΚΑΕ Άρης, τόσο σε οικονομικό, διοικητικό, όσο και σε αγωνιστικό επίπεδο.

Τον λόγο πήρε αρχικά ο Χάρης Παπαγεωργίου:

press conference 2024 5

«Σας καλωσορίζουμε στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου για τον απολογισμό των αγωνιστικών και των οικονομικών πεπραγμένων της σεζόν. Σας ευχαριστώ για την άψογη συνεργασία που είχατε με την ομάδα.

Θεωρώ ότι κάναμε υπέρβαση και στο διοικητικό κομμάτι, και στο οικονομικό και στο αγωνιστικό. Οι στόχοι που είχαμε θέσει πηγαίνοντας στο EuroCup πήγαν όλοι κατ’ ευχήν και νομίζω ότι όλοι πρέπει να είμαστε ικανοποιημένοι με την πορεία που είχε η ομάδα, τόσο στο οικονομικό σκέλος, όσο και στο αγωνιστικό.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους κ.κ. Αρβανίτη και Ρουσιαμάνη για τη συνεργασία που είχαμε. Δημιουργήθηκε ένα στέρεο οικοδόμημα και το είδαμε και στην απόδοση των παικτών. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. Καστρίτη αλλά και το σταφ του. Όλοι μαζί αποτελούμε μια αθλητική οικογένεια και θα πρέπει να έχουμε ικανοποίηση για την πορεία του συλλόγου».

Στη συνέχεια μίλησε ο Λευτέρης Αρβανίτης:

press conference 2024 6

«Κάθε χρόνο αυτή η διοίκηση, αλλά και γενικότερα οι διοικήσεις που λειτουργούν στον ΑΡΗ, πρέπει να κάνουν τον απολογισμό τους. Πιστοί στην ειλικρίνεια και την άμεση επαφή με τον κόσμο, θέλουμε ο κόσμος να γνωρίζει τι συμβαίνει. Η σεζόν ολοκληρώθηκε και θέλαμε να κάνουμε την απολογιστική μας συνέντευξη.

Όπως γνωρίζετε σε μια Α.Ε., τα πάντα χωρίζονται σε δύο τμήματα. Το αγωνιστικό και το διοικητικό - οικονομικό. Μπορεί το ένα να πάει καλά και το άλλο όχι και να βρεθεί χρεωμένη ομάδα, όπως παλαιότερα και ταλαιπωρείται ακόμα. Μπορεί επίσης να καλύπτονται τα χρέη και να μην πηγαίνει καλά το αγωνιστικό. Ο κόσμος είναι η κινητήρια δύναμή μας. Φέτος, θεωρούμε ότι πήγαν καλά και τα δύο.

Για το οικονομικό, θα σας πούμε κάποια νούμερα. Με το αγωνιστικό είμαστε πολύ ευχαριστημένοι. Να δώσουμε συγχαρητήρια σε όλους. Πετύχαμε τους στόχους μας. Τετράδα, ημιτελικός πρωταθλήματος και δικαίωση για την επιλογή μας να παίξουμε στους ομίλους του EuroCup. Η διοίκηση Πρωτοδικείου του Α.Σ. ΑΡΗΣ έδωσε τη διέξοδο στο τμήμα, να υπάρχει και να είναι ζωντανό. Αυτός ήταν ο στόχος μας, το είχαμε πει τότε, ώστε να βρεθεί κάποιος άνθρωπος να πάρει την ομάδα αν θέλει.

Σχετικά με την Basket League, θα ήθελα να κάνω μια παρένθεση. Η εικόνα που δείχνουν οι τελικοί, ναι μεν με καλούς παίκτες και θέαμα, έχει μια τοξική κατάσταση. Την καταδικάζουμε και θεωρούμε ότι η παρουσία του ΑΡΗ με αυτή την ατμόσφαιρα, σε Ελλάδα και Ευρώπη, είναι ένας φάρος για τη νέα σεζόν. Αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε, να έχουμε μια πολύ όμορφη εικόνα, με μικρά παιδιά και όμορφη ατμόσφαιρα. Να πάμε στο οικονομικό σκέλος. Δεν θα ευλογήσουμε τα γένια μας. Είμαστε άνθρωποι βγαλμένοι μέσα από την κερκίδα. Κάνουμε μια μεγάλη προσπάθεια, έχουμε τα οικονομικά μας στηρίγματα, με μεγαλύτερο και κυριότερο όλων, τον Αχιλλέα Ρουσιαμάνη. Θα ασχοληθούμε με τα χρέη που απομένουν».

Χωρίζαμε τα πάντα προς δύο μέρη. Τα χρέη προς τρίτους και τα χρέη προς το κράτος. Τα προς τρίτους, έχουν εξοφληθεί στο 90% και έχουν μείνει μικρά υπόλοιπα. Είμαστε στο 92% εξόφλησης προς παίκτες και μάνατζερ. Μας μένει ένα μικρό υπόλοιπο, περίπου στις 100.000 από το τηλεοπτικό της νέας σεζόν. Υπάρχουν και μικροποσά, για χρέη από το 2010 ως το 2012. Δεν ξεπερνούν τις 100.000. Συνολικά είναι περίπου στις 200.000. Υπάρχει το υπόλοιπο της τρέχουσας χρονιάς που δεν είναι μεγάλο. Θα διακανονιστεί άμεσα. Το υπόλοιπο ξένων παικτών είναι περίπου στις 40.000, αλλά μεγαλύτερο το υπόλοιπο προκύπτει επειδή είχαμε σχεδόν ένα μήνα διακοπή για να παίξουν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός στην Ευρωλίγκα. Έτσι οι ομάδες πλήρωσαν έναν μηνιάτικο παραπάνω. Το υπόλοιπο είναι μπόνους για τους παίκτες, εξαιτίας της θέσης που τερμάτισε η ομάδα σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Το υπόλοιπο που απομένει προς το δημόσιο και εφορία είναι 1.550.000. Αυτά είναι τα νούμερα, αν κάνετε τις προσθέσεις. Έχουμε φτιάξει μια συμπαγή ομάδα, που στηρίζεται και από εξωδιοικητικούς παράγοντες. Ο καθένας έχει τον δικό του ρόλο. Βρίσκουμε εύκολα το τι θα κάνει ο καθένας. Ξέρουμε ποιος θα βγει μπροστά, ποιος θα κάνει πίσω. Από εκεί προκύπτει η σωστή λειτουργία της ΚΑΕ ΑΡΗΣ.

Να ευχαριστήσω και τα ΜΜΕ για την συνεργασία που είχαν με το γραφείο τύπου. Καταλαβαίνουμε την ανάγκη του καθενός από εσάς, ειδικά την περίοδο που δεν υπάρχουν ειδήσεις. Να πω στον κόσμο ότι προέχουν οι τελικές ανακοινώσεις από την ΚΑΕ. Εκεί να δίνει βάση και σημασία. Αναφέρομαι στην περίπτωση του Γιώργου Χήνα».

Τις αρχικές τοποθετήσεις έκλεισε ο Αχιλλέας Ρουσιαμάνης:

press conference 2024 7

«Ευχαριστώ άπαντες για τη χρονιά που είχαμε, τη συνεργασία μας και όσους βοήθησαν σε αυτή τη δύσκολη χρονιά. Πλέον περνάμε στο πλάνο της αποπληρωμής του Δημοσίου. Το 1,5 εκατ. ευρώ είναι συνολικά με πρόστιμα, προσαυξήσεις και ΕΦΚΑ. Το αρχικό κεφάλαιο δεν ξεπερνάει τις 700.000. Θα δούμε τί καλύτερο μπορούμε να κάνουμε για αυτό. Και έχουν πληρωθεί άλλες 300.000 ευρώ σε τόκους τα τελευταία χρόνια. Είναι ο τελευταίος μεγάλος βραχνάς. Κάναμε το πρώτο βήμα φέτος. 

Θα προσπαθήσουμε του χρόνου να βελτιώσουμε την εικόνα της ομάδας, δίχως να βάλουμε σε κίνδυνο την οικονομική της εξυγίανση. Υπάρχει μεγάλη βοήθεια από ανώνυμους Αρειανούς. Τα περισσότερα λεφτά έρχονται από άτομα που δεν ξέρετε τα ονόματά τους. Πέρα από εμάς. Ανώνυμοι Αρειανοί, άτομα κοντά στη δική μου ηλικία, επιχειρηματίες, από Αθήνα ή το εξωτερικό που βοηθούν όσο μπορούν εκτιμώντας αυτό που γίνεται. 

Για να κλείσει και το κενό αυτό του μήνα, ώστε να είμαστε συνεπείς. έχουν βγει τα ακριβά διαρκείας. Να μπούμε για πρώτη φορά στην επόμενη σεζόν δίχως υπόλοιπο της περσινής χρήσης».

Απαντώντας στις ερωτήσεις εκπροσώπων των Μ.Μ.Ε. οι διοικούντες την ΚΑΕ ΑΡΗΣ Midea ανέφεραν:

Για τα επίπεδα αύξησης του μπάτζετ τη νέα σεζόν και το θέμα της ανανέωσης του Τολιόπουλου:

Λευτέρης Αρβανίτης: «Με τον μάνατζερ του Βασίλη Τολιόπουλου είμαστε σε μια συχνή επικοινωνία. Ο παίκτης θέλει να μείνει, τα οικονομικά μεγέθη έχουν αλλάξει από τις εμφανίσεις του. Έχει γίνει τεράστια προσπάθεια από την ΚΑΕ, αλλά και από την πλευρά του αθλητή. Πιστεύω πως και οι δύο πλευρές θα έρθουμε σε μια συμφωνία  Θέλει να συνδέσει το όνομα του με τον ΑΡΗ και πρέπει και εμείς να κάνουμε την υπέρβαση. Δεν υπάρχει κάτι ανακοινώσιμο ακόμα, αλλά νομίζω πως είμαστε σε πολύ καλό δρόμο, είμαστε πάρα πολύ κοντά. Για το μπάτζετ, μπορούμε να πούμε ότι θα είναι αυξημένο, όχι σε επίπεδο που να επηρεάζει την βιωσιμότητα. Θα γίνει αναγκαστικά υπέρβαση για να ανταποκριθούμε με τα όσα γίνονται στο γήπεδο. Να συμπληρώσω ότι έχει γίνει τεράστια προσπάθεια από την ΚΑΕ ΑΡΗΣ, αλλά και τη πλευρά του αθλητή, για να φτάσουμε σε αίσιο τέλος. Είμαστε σε μια φάση που είμαστε πάρα πολύ κοντά».

Για χρέη της ομάδας απέναντι στο Δημόσιο:

Λευτέρης Αρβανίτης: «Θα έλεγα ότι αφαιρώντας τους τελευταίους μήνες, είμαστε 100% ρυθμισμένοι. Έχουμε τον αριθμό των 48 δόσεων που είναι για την εφορία και το ΙΚΑ, συμπεριλαμβανομένων προστίμων και προσαυξήσεων. Προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για το θέμα της εφορίας. Υπάρχουν τρόποι, ακόμα το συζητάμε και θα δούμε ποιο θα είναι το πλάνο μας. Στο τέλος της ημέρας κανείς δεν σου χαρίζει τίποτα». 

Για το ζήτημα γηπέδου και τα παλιά συμφωνητικά:

Αχιλλέας Ρουσιαμάνης: «Η αλήθεια είναι ότι το κράτος φαίνεται να προχωράει. Έχουν γίνει συζητήσεις με τη διοίκηση του Παλέ. Έχουμε προχωρήσει αρκετά τη κουβέντα, σε ό,τι αφορά τη διαχείριση του Παλέ. Όχι μόνο για τον χώρο που έχουμε τώρα, αλλά για όλο τον ισόγειο περιμετρικό χώρο. Υπάρχει θέληση, υπήρχε βούληση. Είναι μονόδρομος ο ΑΡΗΣ να πάρει και να αξιοποιήσει το Παλέ, ώστε να μην είναι βραχνάς αλλά ένας χώρος που θα δώσει πρεστίζ και να συντηρεί τα έξοδα εδώ. Νομίζω ότι θα έχουμε ίσως και μέσα στο καλοκαίρι κάτι να πούμε, που θα μας χαροποιήσει όλους»

Λευτέρης Αρβανίτης: «Γίνονται μεγάλες προσπάθειες, υπάρχουν μεγάλα εμπόδια. Είτε υπάρχουν αυτούσια, είτε κάποιοι μας τα βάζουν. Υπάρχει μια καλή ιδέα που ξεπερνά πολλά εμπόδια. Δεν το είχαμε σκεφτεί νωρίτερα. Είναι μια κίνηση που αν γίνει θα λύσει πάρα πολλά προβλήματα. Δεν έχουμε να πούμε κάτι, ίσως έχουμε μέσα στο καλοκαίρι. Η ανάπλαση αφορά την ΔΕΘ, το γήπεδο ανήκει στην ΓΓΑ. Το σημαντικό για τον ΑΡΗ θα ήταν το 2018 όταν περνούσε το προεδρικό διάταγμα, να ήταν παρών στις συζητήσεις. Δεν ήταν. Όμως, σίγουρα είναι μέσα στον χώρο το Παλέ Ντε Σπορ. Μπορεί και πάλι να γίνει αυτό που θέλουμε να κάνουμε, με χρήσεις που συνάδουν με την αθλητική εγκατάσταση. Ήταν μια ντρίμπλα αυτή που κάνουμε τώρα. Γίνονται προσπάθειες πολλές, δεν πρέπει όλα να βγαίνουν προς τα έξω. Δε χρειάζεται να λέμε κάτι από τη στιγμή που δεν είναι έτοιμο. Δεν είμαστε ούτε βλάκες, ούτε ηλίθιοι. Είναι άλλη διαδικασία, άλλη δουλειά, άλλη η υπόθεση. Ας τελειώσει το θέμα του ισογείου και θα δούμε τι μπορεί να γίνει με την κερκίδα».

Για την περαιτέρω οργάνωση και στελέχωση της ομάδας:

Αχιλλέας Ρουσιαμάνης: «Είχαμε πει από την αρχή, ότι όσο λύνονται προβλήματα, μπορούμε να οργανωνόμαστε καλύτερα. Υπάρχει η σκέψη να βρούμε General Manager εκτός ΑΡΗ, με εμπειρία και νέες ιδέες. Από την άλλη έχει αποφασιστεί να στελεχωθεί η εταιρεία με δύο παιδιά δικά μας. Ο Αλέξανδρος Γκαντώνας και ο Νίκος Τζώρας, με σημαντικούς ρόλους μέσα στην ΚΑΕ. Είναι νέα παιδιά, παιδιά εμπιστοσύνης. Θα προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε την εικόνα προς τα έξω. Μαζί με το ΙΚΑ, είχαμε 135 χιλ. έξοδα και τώρα έχουμε 35 χιλ. Προσέφεραν όλοι, αλλά δεν είχαμε να τους πληρώσουμε. Δεν είχε να τα δώσει ο σύλλογος. Τώρα, σιγά-σιγά πρέπει χωρίς να φτάσουμε στο νούμερο αυτό, πρέπει να γίνει πιο εύρυθμη η λειτουργία της ΚΑΕ».

Για τη βελτίωση των συνθηκών στο ελληνικό πρωτάθλημα και αν έχει κάνει σχετικές προτάσεις ο ΑΡΗΣ:

Αχιλλέας Ρουσιαμάνης: «Έχουν κατατεθεί προτάσεις, έχουν γίνει συζητήσεις. Στον ΕΣΑΚΕ γίνονται συζητήσεις για να κατατεθεί το καλεντάρι μέσα στον επόμενο μήνα. Αυτό θα βελτιώσει την οργάνωση και τα οικονομικά. Θα μπορούμε να κλείσουμε απο τώρα τα ξενοδοχεία και τα ταξίδια. Έχουμε μιλήσει με τον ΕΣΑΚΕ. Νομίζω πως θα βρεθεί άκρη για να ξέρουμε από τον Ιούλιο το καλεντάρι της σεζόν. Το έχουμε θέσει ήδη. Αυτές οι 20 μέρες διακοπής, εκτός από μισθούς και χρήματα, προσπαθούσαμε να εξηγήσουμε στους ξένους παίκτες τι συμβαίνει. Το ένιωσαν όλες οι ομάδες. Θα πρέπει και οι άλλοι δύο να κοιτάξουν προς τα κάτω».

Για τη παρουσία της ομάδας και τα οφέλη από το EuroCup:

Λευτέρης Αρβανίτης: «Υπάρχει το πρεστίζ του ΑΡΗ προς τα έξω. Θεωρούμε ότι δικαιωθήκαμε γιατί βάλαμε την ομάδα στο δεύτερο κύπελλο σε αξία στην Ευρώπη. Η ομάδα πήγε πάρα πολύ καλά. Έγινε ο ΑΡΗΣ viral σε διάφορα βίντεο, είτε highlights παικτών, είτε κερκίδα. Μίλησε η Ευρώπη για την ομάδα. Πιστεύω ότι κάναμε αυτό που έπρεπε για να το πετύχουμε. Είμαστε ο ΑΡΗΣ, πρέπει να δώσουμε βάρος και σε Ελλάδα και σε Ευρώπη. Καταλαβαίνουμε ότι αυτός ο ΑΡΗΣ δεν μπορεί να πάρει το πρωτάθλημα, αλλά δεν μπορεί να διαλέγουμε διοργανώσεις. Στο μέλλον, στα επόμενα 2-3 χρόνια, αν προκύψουν κι άλλα έσοδα και ρίξουμε το βάρος στη διεκδίκηση κάποιου Ευρωπαϊκού τίτλου, θα το δούμε»

Αχιλλέας Ρουσιαμάνης: «Η αύξηση του μπάτζετ που έγινε λόγω της συμμετοχής στο Eurocup, σε συνδυασμό  με τα έξοδα που είχαμε για την συγκεκριμένη διοργάνωση κυμαίνονταν στα ίδια επίπεδα. Η κύρια πηγή εσόδων προερχόταν από τα διαρκείας και τα εισιτήρια των αγώνων. Περιμένουμε φέτος μια μεγάλη αύξηση μετά τη περσινή πορεία, με τον κόσμο να στηρίζει ακόμα πιο πολύ. Το εισιτήριο είναι σημαντικό στη στήριξη της ομάδας».

Λευτέρης Αρβανίτης: «Από εδώ και πέρα ο ΑΡΗΣ θα αρχίσει να πατάει στα πόδια του. Δε γίνεται να είναι ένα πρωτάθλημα δύο ομάδων και οι υπόλοιποι να είναι συμπληρωματικοί, να πληρώνουμε ένα μήνα και να καθόμαστε. Πρέπει να το δει ο ΕΣΑΚΕ. Είπαμε πέρσι ότι δεν θα βγάλουμε ανακοίνωση για τη διαιτησία. Μιλούσαμε με την ΚΕΔ, εκφράζαμε τα παράπονά μας. Αναγκαστήκαμε να βγάλουμε ανακοίνωση και αποδεικνύεται από τους τελικούς το πόσο αδικήθηκε ο ΑΡΗΣ. Τιμωρήθηκε η ομάδα μας από έναν διαιτητή, την ημέρα των γενεθλίων της. Και βλέπουμε τώρα τι γίνεται στους τελικούς στα court sides. Είναι ένα περιβάλλον τοξικό, ποιος θα επενδύσει σε αυτή τη κατάσταση; Υπάρχουν άλλα μέτρα, και άλλα σταθμά. Και προτάσεις θα καταθέσουμε, και δικαιολογημένα ήταν τα παράπονα μας».

Για τα εισιτήρια διαρκείας:

Αχιλλέας Ρουσιαμάνης: «Περιμένουμε να κλείσει η συμμετοχή μας στην Ευρώπη. Δεν έχουμε συζητήσει ακόμα για την πολιτική των εισιτηρίων. Δεν μπορώ να σκεφτώ ότι οι τιμές θα αλλάξουν δραματικά. Το ενιαίο εισιτήριο θα έχει μια δυνατή έκπτωση. Δεν έχουμε αποφασίσει για την πολιτική μας σχετικά με τα διαρκείας. Θέλουμε να είναι προσιτά στον κόσμο και τα παιδιά. Μια μικρή αύξηση θα πρέπει να υπάρχει γιατί έχουμε κάνει υπερβάσεις και θα πρέπει να βοηθηθούμε».

Για το μέλλον σχετικά με την διοργάνωση της Euroleague και του EuroCup:

Αχιλλέας Ρουσιαμάνης: «Υπάρχουν συζητήσεις μεταξύ Euroleague και FIBA για συνένωση του EuroCup και του Basketball Champions League. Πρέπει κάποιες θέσεις να είναι ανοιχτές στο πρωτάθλημα. Για την ώρα, τα κλειστά συμβόλαια ανανεώθηκαν για 15 χρόνια. Χάνει την αξία του το πρωτάθλημα, όταν ξέρεις ποιος  θα παίξει σε ποια διοργάνωση. Δεν βοηθάει το ίδιο το πρωτάθλημα».

Ο Αχιλλέας Ρουσιαμάνης σε ερώτηση για την ΕΟΚ ανέφερε:

 «Ο ΑΡΗΣ δε στοχοποιεί ανθρώπους. Βλέπετε τι γίνεται στο Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός. Το αν μπορεί να διορθωθεί αυτό από τον κ. Λιόλιο, δεν είναι κάτι στο οποίο ο ΑΡΗΣ μπορεί να εμπλακεί. Οι διαδικασίες πρέπει να αλλάξουν. Το να αλλάξουμε πρόσωπα, το λέγαμε και πριν. Θα έρθει άλλος κ. Λιόλιος και θα λέμε τα ίδια πράγματα. Σκοπός είναι να αλλάξει από μέσα το πράγμα. Να αποκτήσουν εμπιστοσύνη στη ΚΕΔ. Καλοί διαιτητές υπάρχουν».

Για το αν θα υπάρξει κάτι στο ιδιοκτησιακό θέμα:

Αχιλλέας Ρουσιαμάνης: «Ποιος μεγάλος έχει μπει στο μπάσκετ και χτίζει για 5-10 χρόνια, σε βάθος χρόνων; Δε βλέπω κάτι. Ο κ. Κώτσης που ήταν στο Περιστέρι τα έδωσε για τον τόπο του τα λεφτά. Δεν πήγε να επενδύσει για να δει την ομάδα παρακάτω. Δε βλέπω στο μπάσκετ με τις συνθήκες αυτές να επενδύει κάποιος. Στον ΑΡΗ θα χρειαστεί να βάλει λιγότερα ένας επιχειρηματίας. Όλα είναι διαφορετικά. Τον τελευταίο 1,5 χρόνο έχουν γίνει επαφές με πάρα πολλούς σοβαρούς επιχειρηματίες. Είναι το timing και οι συγκυρίες που παίζουν ρόλο. Δε θα βγει κάτι προς τα έξω, αν δεν είναι κάτι ανακοινώσιμο. Δε θέλω να αναφερθώ στο συγκεκριμένο θέμα παραπάνω. Ένας μεγάλος επιχειρηματίας υπήρξε πριν από  6-7 μήνες. Θα δούμε».

Για το θέμα του προπονητή και αν υπάρχει πρόθεση για επέκταση του συμβολαίου:

Αχιλλέας Ρουσιαμάνης:  «Νομίζω ότι ακόμα είναι πρόωρο. Έχει γίνει ήδη συμφωνία με τον κόουτς να έχει συμβόλαιο για ακόμα έναν χρόνο. Προφανώς και υπάρχει θέληση και από τις δύο πλευρές»

Για τη στελέχωση της ομάδας από τη θέση του General Manager:

Αχιλλέας Ρουσιαμάνης: «Εμείς θα θέλαμε να φέρουμε κάτι διαφορετικό στην ομάδα. Δεν μας ενοχλεί να είναι κάποιος εκτός ΑΡΗ, αρκεί να έχει τεχνογνωσία. Είναι μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού τα άτομα που υπάρχουν για αυτή τη θέση. Γίνονται συζητήσεις, αν μπορέσουμε να βρούμε κάποιον καλώς. Αλλιώς, θα πάμε στο δεύτερο σενάριο, με παιδιά δικά μας».

Για την ανταπόκριση που έχουν πάρει από τις εμπορικές συμφωνίες και τη διάθεση συνεργασίας που υπάρχει:

Αχιλλέας Ρουσιαμάνης: «Είναι η πρώτη φορά που οι κεντρικές συμφωνίες κατά 99% είναι ήδη συμφωνημένες και για τη νέα σεζόν. Υπάρχει μια αύξηση αρκετά σημαντική στα έσοδα από τη φανέλα και την ονοματοδοσία. Υπάρχει μια αύξηση και από την Betsson. Από νωρίς έχουν ξεκινήσει αυτές οι συζητήσεις και το θέμα έχει τελειώσει ήδη. Από εδώ και πέρα θα τρέχει για τις επόμενες. Δεν ξέρω αν έχει συμβεί κάτι αντίστοιχο στον ΑΡΗ  εδώ και χρόνια. Τα κύρια έσοδα των ομάδων προέρχονται από τα διαρκείας και τα εισιτήρια. Από το χορηγικό θα έχουμε μια αύξηση 20-30% εξ αρχής σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Η μεγάλη διαφορά θα γίνει στα διαρκείας. Αν εκεί από 1.500 πάμε στα 2.500 διαρκείας θα έχουμε σοβαρή αύξηση».

 

Η ΚΑΕ Άρης για το παρόν και το μέλλον: Όλα όσα ειπώθηκαν στη συνέντευξη Τύπου (vid)