MENU

Η αλήθεια είναι πως η ανακοίνωση που «ανέβηκε» την 21η Μαρτίου 2023 στο επίσημο site του Παναθηναϊκού ίσως είναι μία από τις καλύτερες ανακοινώσεις που έχουν βγει στον… αέρα. Για όλα τα θέματα. Αγωνιστικά, διοικητικά, διαιτητικά. Ότι θέλετε εσείς. Μια ανακοίνωση η οποία είναι ακριβώς to the point, μιλάει με ονόματα και διευθύνσεις, για όλα τα θέματα που κάνουν… τζιζ στο ελληνικό μπάσκετ (και το έχουν φέρει σε αυτό το κατάντημα), αλλά παράλληλα μέσω της ανακοίνωσης αυτής ο Παναθηναϊκός στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις. Ένα μήνυμα προς φίλους, εχθρούς και «φίλους».

Ο Βαγγέλης Γαλατσόπουλος και ο Βαγγέλης Λιόλιος μπορεί να μοιάζουν ως οι… πρωταγωνιστές αυτής της ανακοίνωσης, αλλά αν προσέξουμε καλύτερα τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά. Τόσο ο Πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, όσο και ο Πρόεδρος της ΕΟΚ είναι δύο απλοί κομπάρσοι. Δύο περαστικοί. Ο απόλυτος πρωταγωνιστής είναι ο Παναθηναϊκός. Η μεγαλύτερη ομάδα της Ελλάδας, μία εκ των κορυφαίων σε ολόκληρη την ιστορία της Ευρώπης. Η ομάδα με τα 6 ευρωπαϊκά, με τα αμέτρητα πρωταθλήματα, με τους δεκάδες τίτλους και με τις αναρίθμητες βραδιές που γέμισε με περηφάνεια όχι μόνο τους φίλους του Παναθηναϊκού, αλλά όλους τους Έλληνες.

Το τελευταίο διάστημα δεν ήταν λίγοι (και εντός Παναθηναϊκού) εκείνοι που θεωρούσαν ότι όσα έλεγε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ήταν λόγια του… αέρα. Και περίμεναν κάτι απτό. Κάτι πιο ουσιαστικό. Και ήρθε η ανακοίνωση της 21ης Μαρτίου 2023 για να μας επιβεβαιώσει αυτό που όλοι φανταζόμασταν.

Σε ένα σημείο της ανακοίνωσης η ΚΑΕ Παναθηναϊκός αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Ο Παναθηναϊκός ως ο μεγαλύτερος Σύλλογος της Ελλάδας και θεματοφύλακας του ελληνικού μπάσκετ δεν πρόκειται να ακολουθήσει δρόμους πόλωσης και διάλυσης. Τον εύκολο δρόμο ΟΥΔΕΠΟΤΕ τον επέλεξε. Είμαστε εδώ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΜΕ, ώστε να συνδράμουμε με όλες μας τις δυνάμεις για το καλό του αθλήματος. Κάτι το οποίο υπηρετούμε και αποδεικνύουμε με έργα και πράξεις εδώ και δεκαετίες. Εμείς θα κάνουμε αυτό που πρέπει, ώστε να δημιουργήσουμε ξανά μια ομάδα εντός των τεσσάρων γραμμών που δεν θα μπορεί κανείς να «ακουμπήσει».  Ούτε φεύγουμε, ούτε υποβιβαζόμαστε, ούτε …παραιτούμαστε».

Το καταλάβετε ή να το κάνουμε… πενηνταράκια. Μέσα της σημερινής του ανακοίνωσης ο Παναθηναϊκός ουσιαστικά επιβεβαιώνει τα λεγόμενα του ιδιοκτήτη του. Του Δημήτρη Γιαννακόπουλου ο οποίος είναι αποφασισμένος να κάνει τον Παναθηναϊκό και πάλι την ομάδα που φοβόταν όλη η Ευρώπη. Την ομάδα που καμία άλλη δεν είχε την δυναμική, το σθένος και την ποιότητα να την κοιτάξει στα μάτια, εντός των τειχών.

Και αυτό είναι το σημαντικότερο σημείο της ανακοίνωσης. Για κάποιους θα είναι δύσκολο να το αντιληφθούν. Κάποιοι άλλοι όμως μετρούν αντίστροφα και περιμένουν πως και πως να έρθει το… καλοκαίρι.

Όσο για τα υπόλοιπα της ανακοίνωσης, δεν έχει κάποια ουσιαστικά σημασία να προχωρήσουμε σε περαιτέρω ανάλυση. Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός μίλησε με ονόματα και διευθύνσεις. Με στοιχεία. Έθεσε τόσο τον Βαγγέλη Γαλατσόπουλο όσο και τις ομάδες που τον στήριξαν προ των ευθυνών τους. Αναφέρθηκε και στις διοικητικές και οικονομικές παλινωδίες του πρώτου, ενώ εξέφρασε μια πολύ εύλογη απορία. Πως είναι δυνατόν οι ομάδες που ουσιαστικά, τον προηγούμενο Σεπτέμβριο, ζητούσαν την αποπομπή του Προέδρου του ΕΣΑΚΕ σήμερα να του χαρίζουν μία ακόμα θητεία στον Προεδρικό θώκο. Πραγματικά μια απορία που οι ομάδες θα πρέπει να λύσουν. Όπως και ο κύριος Γαλατσόπουλος θα πρέπει να βρει λίγο χρόνο, να… αποδράσει από τη Θεσσαλονίκη και να βρεθεί στα… κεντρικά για να δώσει τις απαντήσεις του. Γιατί μέχρι στιγμής ακολουθεί το παράδειγμα του κυρίου Λιόλιου. Το κρυφτό.

Και μιας και η κουβέντα για τον κύριο Λιόλιο. Που είναι αυτή η ψυχή; Που έχει χαθεί; Θα βγει να αναλάβει κάποια από τις ευθύνες που τον βαραίνουν για την κατάντια του Ελληνικού μπάσκετ; Σε  όλα τα επίπεδα. Προχθές, σε ένα ακόμα ματς, οι διαιτητές αλλοίωσαν το αποτέλεσμα (κάτι το οποίο παραδέχθηκαν) και ο… εκλεκτός του κύριος Κουκουλεκίδης μοίραζε συγχαρητήρια. Προφανώς γιατί έφεραν εις πέρας την αποστολή τους.

Τελικά, όλοι εκείνοι που ευαγελλιζόντουσαν την νέα εποχή, που έλεγαν ότι έρχονται για να τα αλλάξουν όλα, μάλλον ήρθαν για να τα καταστρέψουν όλα.

Κάποτε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος (και κατ’ επέκταση ο Παναθηναϊκός) φώναζε για τα ευρωπαϊκά εγκλήματα του Μπερτομέου και της παρέας του. Έφτασε μια ανάσα από το να βάλει…φωτιά στα θεμέλια της λίγκας. Τότε κάποιοι τον έλεγαν τρελό. Ο τρελός όμως αποδείχθηκε ότι τα είχε 400 και φτάσαμε στο σημείο ο Μπερτομέου και η κλίκα του να φύγουν με τις… κλωτσιές. Να είστε σίγουροι πως και εντός των τειχών αυτό θα είναι το αποτέλεσμα. 

Το πράσινο ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ: Η ανακοίνωση της 21ης Μαρτίου θα μείνει στην ιστορία
EVENTS