MENU

Ο Βόγιν Τσάτσιτς ήθελε από την αρχή να μείνει και τελικά το έκανε πράξη. Ο Μαυροβούνιος είναι ενθουσιασμένος με τον σύλλογο και όλα όσα έχει ζήσει το τελευταίο εξάμηνο με τη φανέλα του τριφυλλιού. Όπως ο ίδιος έλεγε ήταν πράγματα που δεν είχε ξαναδεί στην καριέρα του, από τον τρόπο προσέγγισης της ομάδας απέναντι του μέχρι τη ζεστασιά του κόσμου. Η απόκτηση του τον Γενάρη ήταν μια προσωπική επιλογή του Δημήτρη Ανδρεόπουλου, την οποία και φυσικά υποστήριξε τότε οικονομικά ο πρώην πρόεδρος και αναμορφωτής του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, Δημήτρης Γιαννακόπουλος. 

Η μεταγραφή αυτή ήταν καθοριστική για την εξέλιξη της σεζόν, καθώς ουσιαστικά ο Τσάτσιτς άλλαξε τον... ρου της ιστορίας. Είναι ο παίκτης που κάθε προπονητής θέλει, διότι δεν υστερεί σε κανένα από τα βασικά στοιχεία που απαιτεί το σύγχρονο βόλεϊ. 

Είναι εξαιρετικός σε υποδοχή, άμυνα, επίθεση και μπλοκ. 
 
Όλα αυτά σε συνδυασμό με τον εξαιρετικό του χαρακτήρα έκαναν την παραμονή του απαραίτητη.

Το στόρυ της παραμονής του όσο απλό μοιάζει τόσο σύνθετο τελικά ήταν, διότι δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι όλα τα συμβόλαια που είχε μέχρι και σήμερα στις προηγούμενες ομάδες του ήταν εξαψήφια. Με περάσματα από χώρες που έδιναν πολλά, πάρα πολλά χρήματα, και σε ηλικία που μπορεί να βρει πολύ μεγάλο συμβόλαιο, ο Παναθηναϊκός ήταν σε δύσκολο σταυροδρόμι. 

Μετά τη φυγή  του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, ο Παναθηναϊκός έψαχνε να βρει τα διοικητικά πατήματα του. Τα πράγματα ήταν ιδιαίτερα ρευστά στο οικονομικό κομμάτι, γεγονός που έκανε εξαιρετικά δύσκολο για τους πράσινους την υπόθεση παραμονής του.

Έμεινε με τα μισά λεφτά από τις προτάσεις που είχε!

Με τον Τσάτσιτς παρόλα αυτά, συνέβη κάτι παράξενο. Δεν υπήρχαν σκληρές διαπραγματεύσεις, καθώς ο Μαυροβούνιος είχε ξεκαθαρίσει ότι αν του καλύψουν τα μισά χρήματα από αυτά που του έδιναν από το εξωτερικό θα έμενε κάτοικος Αθηνών.  Έτσι λοιπόν από την πρώτη στιγμή η μπάλα ή μάλλον η... καυτή πατάτα ήταν στα χέρια των ανθρώπων του Ερασιτέχνη. 

Οι άνθρωποι της “Μάνας του Λόχου” έψαχναν τρόπους για να κάνουν μια υπέρβαση, πράγμα που ήταν ιδιαίτερα δύσκολο με τα δεδομένα που υπήρχαν και υπάρχουν. Στο τριφύλλι έψαχναν πόρους για να καλυφθούν τα... θέλω του Δημήτρη Ανδρεόπουλου και να χτιστεί η ομάδα όπως την ήθελε ο Έλληνας κόουτς. 

Η οικονομική υπέρβαση έγινε τις προηγούμενες μέρες και σήμερα ο Παναθηναϊκός κατάφερε να αποσπάσει την απόλυτη συμφωνία του παίκτη και να τον κρατήσει στα πράσινα. 

Η συμφωνία είναι οριστική και δείχνει ξεκάθαρα την... κάψα και την θέληση του 31χρονου ακραίου να συνεχίσει να φοράει το τριφύλλι στο στήθος, σε πείσμα των προτάσεων που ήρθαν από το εξωτερικό, οι οποίες ήταν υπερδιπλάσιες. 
 
Το εντυπωσιακό της υπόθεσης ήταν οτι ο Τσάτιστς δεν ήθελε καν να μπει στη διαδικασία να συζητήσει τις προτάσεις αυτές και κράτησε τον λόγο που είχε δώσει στους ανθρώπους της ομάδας. Με την προσθήκη του Τσάτσιτς και με σχεδόν αναλλοίωτο το ρόστερ που τους έχρισε πρωταθλητές και κατόχους του Λιγκ Καπ οι πράσινοι κράτησαν ζωντανό το όραμα του repeat. 

Δεδομένα πρέπει να θεωρείται επιτυχία το γεγονός ότι η διοίκηση Μαλακατέ κρατώντας χαμηλούς τόνους δημιούργησε ένα σύνολο πολύ ανταγωνιστικό, το οποίο μπορεί να κοιτάξει στα μάτια ομάδες που συνηθίζουν να έχουν και θα έχουν μεγαλύτερα μπάτζετ.  

Με τη κίνηση αυτή ο Παναθηναϊκός «κλείνει» τον βασικό του κορμό και πλέον όσες κινήσεις γίνουν θα είναι συμπληρωματικές.

 

Ο Παναθηναϊκός έκανε την υπέρβαση και κράτησε τον Τσάτσιτς!
EVENTS