MENU

Το εξωτερικό του MINI Electric Pacesetter είναι ειδικά κατασκευασμένο για τις απαιτήσεις της αγωνιστικής πίστας και ενσαρκώνει την πιο δυναμική έκδοση, μέχρι στιγμής, του αμιγώς ηλεκτρικού MINI.

Στο εμπρός τμήμα, τυπικά σχεδιαστικά στοιχεία MINI όπως οι στρογγυλοί προβολείς και η εξαγωνική μάσκα δημιουργούν το αναγνωρίσιμο πρόσωπο MINI.

Την ίδια στιγμή, γνώριμα χαρακτηριστικά της οικογένειας μοντέλων John Cooper Works, όπως οι θόλοι των τροχών που είναι προσαρμοσμένοι στο πλάτος του μετατροχίου και η βαθιά εμπρός ποδιά με πρόσθετα εμπρός splitters αριστερά και δεξιά, επιτείνουν τη σπορ φυσιογνωμία του αυτοκινήτου.

Η χαρακτηριστική «κλειστή μάσκα» και το λογότυπο MINI Electric παραπέμπουν στην ηλεκτρική «καρδιά» του Αυτοκινήτου Ασφαλείας.

Καθώς δεν απαιτείται ψύξη του κινητήρα μέσω ενός αεραγωγού, το εμπρός τμήμα της μάσκας είναι κλειστό σε μεγάλο βαθμό για βελτίωση της αεροδυναμικής.

Μοναδικές εξαιρέσεις είναι η περιοχή κάτω από τη μάσκα και τα εντυπωσιακά, σχεδόν τετραγωνισμένα ανοίγματα για την ψύξη των φρένων.

Τα λευκά προειδοποιητικά φώτα του Safety Car είναι ενσωματωμένα αρμονικά στο καπό. Οι χαρακτηριστικές λωρίδες στο καπό του MINI εκτείνονται πάνω από την οροφή και φτάνουν μέχρι το πίσω τμήμα.

Το MINI Electric Pacesetter δείχνει εξαιρετικά δυναμικό και από το πλάι.

Ο συνδυασμός των γεωμετρικά τονισμένων προεκτάσεων στους θόλους των τροχών (με προσεκτικά τοποθετημένες αεροδυναμικές ακμές) με τις σπορ πλαϊνές ποδιές προσδίδουν στο αυτοκίνητο μία αίσθηση επιτάχυνσης ακόμα και όταν είναι ακίνητο.

Μαζί με τους αυξημένης διαμέτρου τροχούς, που σχεδόν γεμίζουν τους θόλους, τα στοιχεία αυτά αναδεικνύουν το γνωστό σε όλους ‘στήσιμο πάνω στους τροχούς’ του ΜΙΝΙ.

Προεκτάσεις θόλων και σπόιλερ κατασκευάζονται – ή για την ακρίβεια εκτυπώνονται τρισδιάστατα με χρήση ανακυκλωμένου ανθρακονήματος – στην Οξφόρδη.

Κίτρινες χαρακτηριστικές γραμμές και επιφάνειες στα αεροδυναμικά βοηθήματα (π.χ. προεκτάσεις θόλων, ποδιές και πίσω πτέρυγα) συμβάλλουν στη βελτιστοποίηση της ροής αέρα στα σημεία αυτά και αναδεικνύουν τους εκτροπείς αέρα και τις αεροδυναμικές ακμές.

Οι ελαφριές σφυρήλατες ζάντες 18” σε δίχρωμη σχεδίαση black-neon/orange προσδίδουν σημαντικό οπτικό βάθος και πολυπλοκότητα στις ζάντες τεσσάρων ακτίνων του MINI John Cooper Works GP.

Οι αντίστοιχες χρωματικές φιλοσοφίες των MINI Electric και John Cooper Works συγχωνεύονται δημιουργώντας μία ‘statement’ εμφάνιση.

Το βασικό χρώμα του αμαξώματος είναι matt silver, που όμως εκτείνεται από μπροστά μέχρι λίγο πιο πίσω από τη μέση του αυτοκινήτου.

Αυτοκόλλητη ζελατίνα με πολύ γυαλιστερό φινίρισμα και χρωματική διαβάθμιση δύο σταδίων – από Highspeed Orange σε Curbside Red met – καλύπτει το υπόλοιπο αμάξωμα μέχρι πίσω.

Η αντίθεση μεταξύ ματ και πολύ γυαλιστερών επιφανειών προσδίδει μεγαλύτερη γοητεία στη σιλουέτα, ενώ οι καθαρές, διαγώνιες διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα στα διαφορετικά χρώματα προσθέτουν δυναμισμό.

Στο πλάι, ένα μοτίβο εμπνευσμένο από την καρό σημεία φιγουράρει δίπλα σε ένα μεγάλο λογότυπο MINI Electric, που συναντάμε επίσης στη μάσκα, την οροφή και το πίσω τμήμα.

Εξάλλου, το Safety Car φέρει γραφικά σύμφωνα με τους αγωνιστικούς κανονισμούς, αλλά και για την προβολή των χορηγών, τα οποία αναδεικνύουν περαιτέρω τον αγωνιστικό χαρακτήρα του αυτοκινήτου.

Το πίσω τμήμα σε μαύρο και σε μεταλλικό Curbside Red χρησιμοποιεί κίτρινες επιφάνειες για να επεκτείνει την εντυπωσιακή σχεδιαστική γλώσσα από το εμπρός τμήμα και τα πλευρά, δημιουργώντας ένα πολύ μοντέρνο και δυναμικό ‘statement’.

Η εντυπωσιακή πίσω πτέρυγα τοποθετημένη στην οροφή φέρει χαρακτηριστικές κίτρινες γραμμές και εδράζει την μονάδα προειδοποιητικών φώτων ενώ είναι προϊόν τρισδιάστατης εκτύπωσης του εργοστασίου της Οξφόρδης.

Οι διευρυμένοι θόλοι των τροχών τονίζουν το φαρδύ μετατρόχιο του αυτοκινήτου και καταλήγουν ομαλά στη βαθιά πίσω ποδιά με τα ανοίγματα γύρω από τους τροχούς, αποκαλύπτοντας έτσι τα αγωνιστικά, υψηλότερης πρόσφυσης ελαστικά. Ανάμεσα στους τροχούς βρίσκεται ένας απέριττος διαχύτης.

Παρατηρώντας το αυτοκίνητο από αυτή τη γωνία, οι πινελιές σε Energetic Yellow και η απουσία απολήξεων εξαγωγής επιβεβαιώνουν ότι πρόκειται για ένα όχημα με ηλεκτρικό σύστημα κίνησης.

Δείτε το εδώ:

 

Το πρώτο ηλεκτρικό MINI σε ρόλο Safety Car στην Formula E (video)