MENU

Η καλύτερη χώρα… Πουθενά δε θα βρεις αυτό τον καιρό… Τέτοια νησιά πουθενά… Ζωάρα στην Ελλαδάρα.

Κάθε φορά που ακούω τα παραπάνω, κινδυνεύω από έμφραγμα. Στη χώρα που το καλοκαίρι καίγεται, το φθινόπωρο πλημμυρίζει με τα πρώτα μπουρίνια και το χειμώνα βυθίζεται από χιονόπτωση λίγων ωρών, υπάρχουν ακόμα ωχαδελφιστές και ακατοίκητοι –που ‘λεγε κι η Μαλβίνα- να αδιαφορούν είτε συνηδειτά είτε ασυνείδητα για τα χάλια της χώρας. Τα χάλια που είναι τόσο μαύρα, ώστε να μιλάμε για τη μεγαλύτερη μπανανία, για το Πακιστάν της Ευρώπης.

Για να μην πω Ινδία, με τόσους βιασμούς που ακούμε καθημερινά να γίνονται και μάλιστα βγαίνουν κάθε είδους τηλεσκουπίδια ή insta-σκουπίδια να ξεπλένουν με τον τρόπο τους συμμορίες πλουσιόπαιδων και να αφήνουν αισχρά και άθλια υπονοούμενα για τα θύματα.

Ας πιάσουμε, όμως, τον… χιονιά που έπληξε τη χώρα μας. Αυτή τη χιονοθύελλα, το χιονοκαταιγίδα και την παγωμένη βροχή, που όμοιά της δεν έχει ξαναδεί ο κόσμος. Τι να μας πουν οι Σουηδίες, οι Ρωσίες, οι Καναδάδες και οι Γερμανίες; Εδώ να δεις χιόνι, που έτσι και περάσει το δίωρο κόβεται η χώρα στα δύο (σ.σ. έκλεισε η Εθνική Αθηνών-Λαμίας), περιοχές μέσα στην Αθήνα μένουν χωρίς ρεύμα και το καμάρι των… δρόμων μας, η Αττική Οδός, εγκλωβίζει οδηγούς και στη συνέχεια με μια κατάπτυστη ανακοίνωση ρίχνει όλες τις ευθύνες πάνω τους επειδή δεν είχαν αλυσίδες κι επειδή –άκουσον άκουσον- δεν έχουν εμπειρία!

Η Αττική Οδός που υπενθυμίζω πριν κάμποσους μήνες αξίωνε νέα αύξηση στα διόδια, τι μας λέει; Ότι αδυνατεί να εξυπηρετήσει για τα στοιχειώδη όταν ζορίσει το πράγμα κι ότι εγγυάται μόνο για τα απολύτως απαραίτητα. Να οδηγείς δηλαδή με ασφάλεια ή να κόβεις δρόμο, μόνο με καλό καιρό. Την κακοκαιρία δε τη μπορεί… Οσον αφορά τις ευθύνες που υπάρχουν, εξυπακούεται ότι η παρέμβαση εισαγγελέα ήταν αναγκαία.

Και η κυβέρνηση, όμως, ε; Δεν έχουμε παράπονο. Φωνάζουν οι μετεωρολόγοι το καλοκαίρι για όσα μας περιμένουν; Καίγεται η χώρα και γινόμαστε ένα ιστορικό πρωτοσέλιδο στο Time. Προειδοποιεί η ΕΜΥ από την προηγούμενη εβδομάδα ότι θα το… στρώσει στο Σύνταγμα; Και τι έγινε; Τα Rafale να ‘ρθουν και οι φιέστες να πετύχουν για την κυβέρνηση και το παραμύθι της, κι όλα καλά. «Μόλις» 111 νεκρούς είχαμε πάλι σήμερα Δευτέρα από κορωνοϊό. Γιατί να αυξήσει τα κονδύλια για ΜΕΘ ή για προσλήψεις νοσηλευτών, ή για αναβάθμιση των υπηρεσιών Υγείας συνολικά; Αν τα κάνει αυτά, κρίμα είναι να πεινάσουν οι μεγάλοι ιδιωτικοί Ομιλοι Υγείας. Ή, γιατί να δράσει για την ακρίβεια στο σούπερ μάρκετ και το ηλεκτρικό ρεύμα που ανοίγεις το φάκελο της ΔΕΗ και σε πιάνει κόμπος στο στομάχι...

Δυστυχώς η αλήθεια είναι πολύ σκληρή: κανένας τους δεν φταίει. Κανένας δεν εκλέχθηκε μόνος του. Και για να μην παρεξηγηθώ, τα παραπάνω δεν αφορούν την παρούσα κυβέρνηση. Ούτε τους προηγούμενους ξεχάσαμε με τους 100 νεκρούς στο Μάτι. Αυτοί, όμως, πήγαν σπίτι τους και ήρθαν οι «σωτήρες» να δώσουν προαγωγή στον υπεύθυνο αξιωματούχο της Πυροσβεστικής για την πύρινη κόλαση του 2018,να σπρώξουν όλο το χρήμα εκεί που ήθελαν με την περιβόητη λίστα Πέτσα, να μας φλομώσουν στο ψέμα λέγοντας ότι «με 1500 κρούσματα κλείνουμε γιατί πάνω από όλα η υγεία των πολιτών». Τώρα, όμως, με 20-30.000 κρούσματα τη μέρα και με 80-100 νεκρούς, η υγεία των πολιτών μάλλον είναι κάτω από όλα.

Το αποδεικνύουν σε κάθε ευκαιρία ΟΛΟΙ τους. Ηξεραν για τον χιονιά και έκαναν έκτακτη ενημέρωση όχι χθες-προχθές, αλλά το μεσημέρι του χιονιά που το σύμπαν έχει ήδη παγώσει. Γνώριζαν για τις δυσκολίες που έρχονται και το μεσημέρι του χιονιά θυμήθηκαν να βγάλουν ανακοίνωση για τους εργοδότες που υποχρεώνουν τους εργαζομένους σε φυσική παρουσία. Αλλά τι λέω; Εδώ ο Χατζηδάκης σου κόβει το μισό μεροκάματο αν μείνεις σπίτι να προσέχεις το παιδί σου που είναι άρρωστο με κορωνοϊό. Τώρα θα μου πείτε, γιατί πότε δούλεψε ο Χατζηδάκης για να ξέρει την αξία του μεροκάματου…

Φοβάμαι ότι οι επόμενες δημοσκοπήσεις δεν θα σταθούν ικανές να ιδρώσουν το αυτί της κυβέρνησης, για πολλούς λόγους. Εχει αποδειχθεί, δεν υπάρχει καμία Ελπίς!

Στο Πακιστάν της Ευρώπης δεν υπάρχει καμιά Ελπίς
EVENTS