MENU

 

Ο άνθρωπος, που είναι επιφορτισμένος από το ελληνικό Δημόσιο, με τη φύλαξη του πλοίου, εξέφρασε φόβους ότι, «θα γίνει ο δέκατος νεκρός», στην υπόθεση του Noor One. 

Στην αποκλειστική και αποκαλυπτική του συνέντευξη στη Μαίρη Μπενέα περιγράφει, πως ανακάλυψε τα δορυφορικά τηλέφωνα σε κρύπτη του Noor One, μετά το «μπατάρισμα» του πλοίου και υποστηρίζει ότι, προσπάθησε κατ΄απανάληψη, να προειδοποιήσει τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας Γιαννη Πλακιωτάκη, ακόμη και τον πρωθυπουργό Κυριακο Μητσοτάκη, για τον κίνδυνο να βυθιστει το πλοίο, που έχει σχεδόν σαπίσει και έτσι να χαθούν πολύτιμα πειστήρια, για την έρευνα.

Ο κ. Αντωνάτος βρέθηκε επίσης και στο στούντιο της εκπομπής όπου αποκάλυψε πως τα άτομα που του επιτέθηκαν του είπαν ότι είτε αυτός θα είναι ο επόμενος νεκρός ή ο λιμενικός που εμπλέκεται στην υπόθεση: «Με απείλησαν ότι θα είμαι ο δέκατος ή ο ενδέκατος νεκρός. Ή εγώ πρώτος ή ο λιμενικός. Γίνεται ένας συνεχόμενος πόλεμος προς εμένα. Παίρνω 5 ευρώ την ημέρα από το κράτος και πρέπει να γίνουν επισκευές 400-500.000 ευρώ στο πλοίο, το οποίο θα βυθιστεί αν δεν γίνει κάτι. 

Έκανα αναφορά από το 2016 ότι το πλοίο παρουσιάζει προβλήματα, αλλά δεν έχει γίνει τίποτα. Δεν έχει ερευνηθεί όλο το πλοίο, όπως το μηχανοστάσιο του, στο οποίο μπορείς να κρύψεις πολλά πράγματα. Εγώ έχω ανακαλύψει αρκετά αντικείμενα τα οποία έχω παραδώσει στις αρχές. Η... Μαφία του λιμανιού ήθελε το πλοίο και με πίεσαν να τους το δώσω. Ξέρω ποιοι είναι αλλά κανείς δεν μιλάει». 

Ιδού ολόκληρη η συνέντευξη στη "Δίκη στο Open':

ΜΠΕΝΕΑ: Δεχτήκατε επίθεση και σας έκαναν τα τραύματα, που είδαμε στα πόδια σας;

AΝΤΩΝΑΤΟΣ: Aυτό έγινε πριν από περίπου ένα μήνα..

ΜΠΕΝΕΑ: Με τι έγινε; Mαχαίρι;

ANΤΩΝΑΤΟΣ: Με μαχαίρι, για να μην μιλήσω. Kατάλαβες; Αυτά είναι τα γαλόνια μας..

ΜΠΕΝΕΑ: Πως έγινε αυτό;

AΝΤΩΝΑΤΟΣ: Hρθανε μια βραδιά, να με δέσουνε.. Ήρθανε με πιστόλια..

ΜΠΕΝΕΑ: Ποιοί;

AΝΤΩΝΑΤΟΣ: Άνθρωποι, που τυγχάνει κάποιους, να τους ξέρω. Τυχαίνει να γνωρίζουμε κάποιους. Και μου είπανε, να μην μιλήσουμε, γιά το θέμα του πλοίου

ΜΠΕΝΕΑ: Σε ποιόν να μη μιλήσετε;

AΝΤΩΝΑΤΟΣ: Γενικά, στα δικαστήρια κι αυτά..

ΜΠΕΝΕΑ: Πριν από την δίκη ή μετά;

AΝΤΩΝΑΤΟΣ: Aυτά γίνανε μετά τη δίκη. Γίνανε τώρα, τον τελευταίο καιρό. Δηλαδή, χρονικά, γίνανε πριν από έναν – ενάμισι μήνα περίπου.. Είχανε μπει ψύλλοι στ΄ αυτιά μας, που λέμε κοινώς και ψάχναμε στα πιό περίεργα σημεία του πλοίου. Έτσι λοιπόν, από ένα καπάκι το οποίο είχα βγάλει από πάνω από την οροφή της γέφυρας, εκεί ήτανε κρυμμένα δύο δορυφορικά τηλέφωνα. Το ένα φαινότανε χρησιμοποιημένο και το άλλο φαινότανε εντελώς καινούριο. Μαζί με τις κάρτες SIM, όλα τα χαρτιά, φορτιστές, τα πάντα.. Βρεθήκανε πεσμένα στο πάτωμα, αλλά προς τη θάλασσα και είμασταν πολύ τυχεροί, που δεν είχε ακόμη ανοίξει η πόρτα η δεξιά της γέφυρας, γιατί θα πέφτανε στη θάλσσα και θα τα χάναμε στο τέλος. Η επίθεση έγινε μιά εβδομάδα μετά, που βρήκαμε τα δορυφορικά τηλέφωνα. Έκανα τη βραδυνή βάρδια και ξαφνικά έρχεται ένα αυτοκίνητο χωρίς πινακίδες, ένα μαύρο τζιπ καγιέν, με μαύρα τζάμια, κατεβαίνουν έξι άτομα από μέσα – απορώ πως μπήκανε μέσα έξι άτομα..

ΜΠΕΝΕΑ: Πως περάσανε μέσα στο χώρο; Ποιος τους άνοιξε;

AΝΤΩΝΑΤΟΣ: Είναι ανοιχτός ο χώρος..

ΜΠΕΝΕΑ: Ναι αλλά εμείς, με το συνεργείο δεν μπορούσαμε να μπούμε. Μας άνοιξαν οι φύλακες, για να μπούμε. Αυτοί πως μπήκανε έτσι..

AΝΤΩΝΑΤΟΣ: Αυτοί ήρθανε από την πλευρά της ΠΥΡΚΑΛ.. Λοιπόν εδώ δεν υπάρχουνε ούτε κάμερες, δεν υπάρχει τίποτα. Και υπάρχει μεν φωτισμός το βράδυ, αλλά είναι ελλιπής.. Και εφόσον ήρθαμε σε μία λογομαχία... και οι έξι ήταν ελληνες

ΜΠΕΝΕΑ: Τους είδατε; Tα πρόσωπα τους;

AΝΤΩΝΑΤΟΣ: Bεβαίως – βεβαίως. Τους είδα, τους αντιμετώπισα.. Λέω τι θέλετε εδώ; Aπαγορεύεται να κάθεστε.. Λένε θα δούμε. Να ψαρέψουμε.. Λέω απαγορεύεται το ψάρεμα εδώ κοντά, θα πάτε αν είναι απέναντι ή σε κάποιο άλλο σημείο. Και εκείνη την ώρα δύο με έπιασαν από τα χέρια, με δέσανε στα πόδια, βγάλανε ένα μαχαίρι και μία συρματόβουρτσα και σε όλο μου το πόδι είναι τα σημάδια πάνω

ΜΠΕΝΕΑ: Για δείξτε μας πάλι

AΝΤΩΝΑΤΟΣ: Είναι το σημάδι, για να θυμάμαι, από το Noor One..

ΜΠΕΝΕΑ: Πως ήτανε; Μπορείτε να μας τους περιγράψετε;

AΝΤΩΝΑΤΟΣ: Hτανε μελαχρινοί, Οι δύο ήταν καραφλοί, ξυρισμένοι.. Τον έναν μάλιστα από αυτούς, του έπρηξα το μάτι εγω, τούσπασα και τη μύτη, γιατί πέσανε κάτι μπουνιές, γιατί πήγε να με κλωτσήσει... Δηλαδή έγινε, στην ουσία, μιά πάλη έγινε..

ΜΠΕΝΕΑ: Με τι συνδέεται την επίθεση, που δεχτήκατε;

AΝΤΩΝΑΤΟΣ: Eγώ πιστεύω ότι, συνδέεται με τα κινητά τηλέφωνα.

ΜΠΕΝΕΑ: Έχει να κάνει με τα κινητά τηλέφωνα. Σας είπανε κάτι.. για τα δορυφορικά τηλέφωνα;

AΝΤΩΝΑΤΟΣ: Mε τα δορυφορικά εννοώ, με τα δορυφορικά..

ΜΠΕΝΕΑ: Γιά τα τηλέφωνα τι σας είπανε:

AΝΤΩΝΑΤΟΣ: Φοβούνται..

ΜΠΕΝΕΑ: Τι φοβούνται;

AΝΤΩΝΑΤΟΣ: Δεν ξέρω. Φοβούνται προφανώς ότι, κάτι κρύβουν τα δορυφορικά τηλέφωνα.. Σίγουρα κάτι σημαντικό κρύβουνε. Μπορεί να είναι και η αρχή του νήματος..

ΜΠΕΝΕΑ: Είστε ο άνθρωπος, που το ελληνικό Δημόσιο έχει ορίσει υπεύθυνο, για την ασφάλεια του πλοίου. Σωστό?

AΝΤΩΝΑΤΟΣ: Βεβαίως. Από το 2016 φωνάζω, γιατί είμαι και επιθεωρητής πλοίων, γιά το πλοίο ότι, είναι σάπιο και ότι, έχει πρόβλημα, εμείς το είχαμε μπαλώσει και τους είχαμε πει ότι, το μπάλωμα δεν θα αντέξει παραπάνω από έναν χρόνο. Δυστυχώς άντεξε ή ευτυχώς, για τέσσερα ολόκληρα χρόνια. Κι έτσι λοιπόν βούλιαξε την ημέρα των Θεοφανείων. Αρχισε να παίρνει νερά, παρουσία μου. Μπροστά μου. Οι αντλίες είναι μέσα, δουλεύανε στο φουλ.. Το είχα πει και στο δικαστήριο..

ΜΠΕΝΕΑ: Στο πρώτο ή στο δεύτερο;

AΝΤΩΝΑΤΟΣ: Kαι στο πρώτο και στο δεύτερο. Σε όλα τα δικαστήρια. Και στον ανακριτή. Υπάρχουνε και έγγραφα, με πρωτόκολλα ότι, το πλοίο θα βυθιστεί. Δεν αντέχει και μου λέγανε να περιμένω. Το αποτέλεσμα ήτανε... βυθίστηκε, τιμωρήθηκα, μου ρίξανε πρόστιμα, τα οποία ήταν τελείως άσκοπα, με σκοπό την οικονομική μου και την προσωπική μου εξόντωση. Τους είχα πει όμως και στο δικαστήριο ότι, το πλοίο, για να το διατηρήσουνε, θέλουμε 300 με 400 τόνους λαμαρινα, κοινώς 400.000 με 600.000 σημερινά χρήματα, τα οποία εγώ δεν τα έχω..

ΜΠΕΝΕΑ: Ποιός πρέπει να τα δωσει;

AΝΤΩΝΑΤΟΣ: Aυτά πρέπει να τα δώσει το δημόσιο, για να το διατηρεί το πλοίο, να είναι όρθιο και να πάει σε ναυπηγείο, να επισκευαστεί, να αλλαχτούν λαμαρίνες

ΜΠΕΝΕΑ: Μήπως κάποιοι αυτο ακριβώς θέλουν; Eπειδή είναι πειστήριο το πλοίο, να χαθεί, να βυθιστεί;

AΝΤΩΝΑΤΟΣ: Ασφαλώς, ασφαλώς και μετά η βύθιση, υπήρχαν κι άλλες παρενοχλήσεις προς εμένα απο διάφορες εταιρίες, γνωστές στο χώρο των λιμανιών, που θέλανε... για να μην το πω πιό χοντρά..

ΜΠΕΝΕΑ: Χοντρά να το πείτε.. έτσι

AΝΤΩΝΑΤΟΣ: Η Μαφία των λιμανιών! Η Μαφία των λιμανιών λοιπόν, ήθελε να πάρει το πλοίο. Εγώ είπα το πλοίο θα το πάρω, θα το σηκώσω εγώ και θα πάω, να το διαλύσω εγώ ο ίδιος..

ΜΠΕΝΕΑ: Τα έχετε πει στον εισαγγελέα όλα αυτά;

AΝΤΩΝΑΤΟΣ: Oχι, δεν έχω συζητήσει με τον εισαγγελέα. Γιατί πιά εγώ με τα δικαστήρια και το χρόνο μου έχασα και αποτέλεσμα δεν έβγαλα και τραυματίστηκα και δαπάνησα πολλά χρήματα και δεν έχω πάρει τίποτα.. Αν αυτό, για τον κ. Πλακιωτάκη λέει κάτι.. και τον οποίον τον ενοχλήσαμε επανειλλημένα... Βυθίστηκε και ουτε ακόμη και σήμερα δεν μας έχει δεχτεί, να μας δει και να μας ακούσει. Έναν υπεύθυνο άνθρωπο, τον οποίον τον έχουμε βοηθήσει και στην πατρίδα του, παρότι έχει και συγγενή του στον Οργανισμό Λιμένος Ελευσίνος, από ότι γνωρίζω.. Και ακόμη περιμενουμε να κάνουμε ραντεβού. Ακόμη πήρα κι τον κ. Μητσοτάκη τηλέφωνο, τον πρωθυπουργό

ΜΠΕΝΕΑ:Πήρατε τον πρωθυπουργό;

AΝΤΩΝΑΤΟΣ: Πήρα τηλέφωνο, τα τηλέφωνα μου είναι καταγεγραμμένα..

ΜΠΕΝΕΑ: Και τι σας είπε;

AΝΤΩΝΑΤΟΣ: “θα τον ενημερώσουμε και θα σας απαντήσουμε...”. Αυτή ήταν η κουβέντα από τις ιδιαιτέρες του

ΜΠΕΝΕΑ: Ο πρωθυπουργός γνωρίζει δηλαδή ότι, το Noor One βυθίζεται και χάνονται και πειστήρια;

AΝΤΩΝΑΤΟΣ: Aσφαλώς και το γνωρίζει

ΜΠΕΝΕΑ: Και εαν βυθιστεί το πλοίο, γίνεται και επικίνδυνο, γιά λόγους οικολογικούς;

AΝΤΩΝΑΤΟΣ: Aσφαλώς και το γνωρίζει. Ασφαλώς και το γνωρίζουν όλοι. Και ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος το γνωρίζει, που κι αυτός, εντέχνως σιωπά. Εγω πάντως να συλληφθώ, εάν αυτά, που λέω είναι ανακριβή ή λάθος!

SDNA Google news
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ SDNA logo ΣΤΟ GOOGLE NEWS
«Φοβάμαι ότι θα είμαι ο δέκατος νεκρός του Noor One»!
EVENTS