MENU

Μια αγκαλιά, ένα χαμόγελο, λίγες στιγμές ξεγνοιασιάς: όλα πιο σημαντικά από κάθε προσωπικό γκολ, από κάθε ομαδική νίκη.

Ο ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού προκάλεσε το θαυμασμό με όσα έκανε το βράδυ της Κυριακής στο «Καραϊσκάκης», μα έπραξε αν όχι το αυτονόητο, αλλά αυτό που του «έλεγε» η καρδιά του.

Δεν του ήταν αρκετό να χαρίσει μια φανέλα του στον μικρό Βασίλη, θέλησε να τον πάρει από το χέρι, να παίξουν μαζί, να τρέξουν, να γελάσουν.

Ο 6χρονος Μπράντλεϊ Λάουρι ήταν φανατικός οπαδός της Σάντερλαντ και λάτρευε τον Ζερμέιν Ντεφόε. Ο μικρός ήταν η... μασκότ της αγγλικής ομάδας και ο ποδοσφαιριστής ήταν δίπλα του σε κάθε δύσκολη στιγμή. Ο Μπράντλεϊ έχασε τη μάχη με μια σπάνιας μορφής καρκίνο τον Ιούλιο του 2017. Ο Ντεφόε ήταν μαζί του ως το τέλος. Μαζί ακόμα και στο πικρό αποχαιρετιστήριο πάρτι.

«Δε μπορεί να περάσει μία μέρα που θα ξυπνήσω το πρωί και δε θα κοιτάξω το τηλέφωνό μου ή θα σκεφτώ το μικρό Μπράντλεϊ διότι η αγάπη του είναι αυθεντική και μπορώ να το δω στα μάτια του» έλεγε και ο ίδιος ο Ντεφόε με δάκρυα στα μάτια.

O καλύτερος φίλος που έκανε ο Γιώργος Σαμαράς τα χρόνια που αγωνίστηκε στη Σέλτικ ήταν ο μικρός Τζέι. Πάντα στο γήπεδο το πιτσιρίκι, να περιμένει με αγωνία το σφύριγμα της λήξης για να πάει προς το μέρος του ο Έλληνας άσος και να τον αγκαλιάσει. Ο μικρός γεννήθηκε με σύνδρομο Down το 2003. Όλοι θυμούνται και τον πανηγυρισμό του Τζέι στην εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του ειδώλου του σε αγώνα της εθνικής Ομάδας απέναντι στην Ακτή Ελεφαντοστού, όταν την απέκλεισε στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014. Μάλιστα, η ΕΠΟ και ο Σαμαράς είχαν αναλάβει να καλύψουν τα έξοδα του μικρού, ώστε να βρεθεί μαζί με την οικογένειά του στη Βραζιλία και να παρακολουθήσει την εθνική μας από κοντά, όμως όταν τους κάλεσαν, οι καλοκαιρινές διακοπές τους ήταν ήδη προγραμματισμένες.

O Ματέο έμαθε το 2013 ότι έχε καρκίνο. Οι χημειοθεραπείες στο νοσοκομείο ήταν σκληρές και επίπονες. Τι θα μπορούσε να απαλύνει έστω για λίγο τον πόνο του; Ένα μήνυμα από τον αγαπημένο ποδοσφαιριστή του. Ο γιατρός πήρε τον Ματέο σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο και εκεί είδε τον Λουίς Σουάρες. Έστω και μέσω βιντεοκλήσης ο σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα μίλησε στο παιδί, που δεν μπορούσε να πιστέψει αυτό που ζούσε. Ο Σουάρες προσπάθησε να εμψυχώσει τον Ματέο για να συνεχίσει δυνατός στη μάχη του και ο μικρός δεν μπορούσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του.

Το 2016, ο 8χρονος Τόμι Μίλερ έφυγε από τη ζωή νικημένος από τη λευχαιμία. Ήταν φανατικός οπαδός της Τσέλσι και λάτρευε τον Τζον Τέρι με τον οποίο είχε δημιουργήσει μια ιδιαίτερη σχέση. Ο πρώην αρχηγός των «μπλε» είχε δηλώσει συγκλονισμένος με τον θάνατο του παιδιού και είχε αναλάβει ο ίδιος τα έξοδα της κηδείας του, ως το ελάχιστο που θα μπορούσε να κάνει. «Έχοντας τη χαρά να γνωρίσω τον Τόμι στο πλαίσιο ενός αγώνα της Τσέλσι, έμεινα συντετριμμένος ακούγοντας το θάνατό του. Είμαι σίγουρος ότι η οικογένεια και οι φίλοι του θα τον αποχαιρετήσουν με τον τρόπο που του αρμόζει» είχε πει τότε ο Τέρι.

Ο Τζακ Γουίλσιρ είχε αναπτύξει μία δυνατή φιλία με το μικρό Τζακ Μάρσαλ που είχε όγκο στον εγκέφαλο. Ο Γουίλσιρ επισκεπτόταν τακτικά τον πιτσιρικά και μία φορά προσκάλεσε αυτόν και την οικογένειά του στο σπίτι του για ένα μπάρμπεκιου. Όταν το παιδί έφυγε από τη ζωή, ο Άγγλος άσος έγραψε στο Twitter: «Λυπηρή ημέρα, αισθάνομαι προνομιούχος που γνώρισα έστω και λίγο τον Τζακ Μάρσαλ. Οι σκέψεις μου είναι με την οικογένειά του, θα λείψει από τόσους πολλούς ανθρώπους».

Για τον Βασίλη, για όλα τα παιδιά που δίνουν μάχη... (pics, vids)