MENU

Θέλεις να αγιάσεις και δεν μπορείς. Για ποδόσφαιρο θέλω να σας γράψω, αλλά ακόμα ηχούν στα αυτιά μου οι στομφώδεις εξαγγελίες του κ. Λιόλιου. Είναι φανερό, δεν υπάρχει πλέον καμία αμφιβολία, πως ο άνθρωπος δεν θέλει την ΑΕΚ και θα κάνει ό,τι μπορεί για να τη θέσει εκτός Basket League. Είναι πρωτοφανή όσα ακούστηκαν, με τον πρόεδρο της ΕΟΚ να εγκαλεί την ΑΕΚ επειδή δεν έδωσε τα στοιχεία για τις καταγγελίες της σε εκείνον, αλλά απευθείας στον Εισαγγελέα! Είναι απίθανο, πως αξιώνει τον υποβιβασμό και τον ευτελισμό της ΑΕΚ, αλλά παράλληλα πετά την ελεημοσύνη της wild card.

Θα πούμε περισσότερα τις επόμενες ημέρες, γιατί βλέπω πως θα έχει πολλά επεισόδια το θέμα. Είναι απίθανο, να υποστηρίζεται απ’ όλους, ακόμα και τους πιο φανατικά πολέμιους, ότι ο φάκελος της ΑΕΚ είναι άρτιος και δεν έχει κανένα ουσιαστικό ζήτημα και ο Λιόλιος προσπαθεί να εμφανίζει, ότι εάν επιβεβαιωθεί η παραμονή της «Βασίλισσας» στην Α1 θα είναι προϊόν συνδιαλλαγής και χαριστικής πράξης. Δεν το πάει καλά το πράγμα ο πρόεδρος και θα έχουμε πολλά ζητήματα.

Τι ψάχνει η ΑΕΚ στην αγορά

Ας επιστρέψουμε στο ποδόσφαιρο, όπου είναι διαφορετικού τύπου τα ζητήματα. Εδώ και λίγες ώρες, το νέο πεδίο έντασης αφορά τις τιμές των εισιτηρίων διαρκείας. Είναι ακριβά, δεν υπάρχει αμφιβολία επ’ αυτού. Ωστόσο, ήταν κάτι που αναμέναμε. Αυτό που μπορεί να προσδοκά κάποιος είναι πως από εδώ και πέρα, εκτός του μεγαλείου και της ψυχικής ανάτασης που δημιουργεί το ίδιο το γήπεδο ως κτίριο, θα υπάρξει και μέσα στο χορτάρι μια ομάδα που θα γεμίζει την καρδιά και την ποδοσφαιρική ψυχή.

Ενόσω βρισκόμαστε στην αναμονή για την ολοκλήρωση 1-2 κινήσεων, που δεν αποκλείω να φέρουν καρπούς ακόμα και κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, αξίζει να βάλουμε σε μια τάξη όσα αφορούν το μεταγραφικό προγραμματισμό της ΑΕΚ. Είναι λογικό ως ένα σημείο, από τη στιγμή που ήρθαν τόσα νέα πρόσωπα και υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις, να χάνεται η μπάλα και να δημιουργούνται λάθος εντυπώσεις.

Η ΑΕΚ δουλεύει ξεκάθαρα αυτήν την εποχή για να έχει – ιδανικά πριν την έναρξη της προετοιμασίας ή έστω κατά τη διάρκεια που αυτή θα εξελίσσεται και θα μοντάρεται η νέα ομάδα – δύο στόπερ, δύο χαφ, έναν ακραίο επιθετικό και ένα σέντερ φορ. Συζητάμε για παίκτες από αυτούς που συνηθίζουμε να χαρακτηρίζουμε 11αδάτους, δηλαδή παίκτες που μπορούν να έρθουν και να κάνουν τη διαφορά, προοριζόμενοι να είναι εκείνοι σημεία αναφοράς στην ομάδα.

Το βάρος μεσοαμυντικά

Είναι σαφές, πως μεγάλο βάρος πέφτει φέτος μεσοαμυντικά. Στην ΑΕΚ έχουν κατασταλάξει πως μεγάλο μέρος στην αποτυχία της περυσινής χρονιάς, οφείλονταν στις κακές επιλογές που έγιναν σε αυτό το κομμάτι. Εχουν αποφασίσει, ότι εκεί πρέπει να υπάρξουν δραστικές παρεμβάσεις και η ομάδα να βρει ισορροπία στο παιχνίδι της. Γι’ αυτό και αποτελεί προτεραιότητα, όχι απλά να υπάρξουν ενισχύσεις, αλλά αυτό να συμβεί με παίκτες που θα κριθούν ικανοί να δώσουν το κάτι παραπάνω.

Για τα άκρα της επίθεσης, δεν υπάρχει μεγάλη κουβέντα. Φεύγει ο Αμραμπατ, είναι στην έξοδο και ο Τάνκοβιτς, ακόμα και εάν ο Αλμέιδα ξετρελαθεί με Αλμπάνη, Μαχαίρα και δεν ξέρω τι μπορεί να συμβεί με τον Γιούση, είναι δεδομένο πως χρειάζεται ακόμα ένας παίκτης υψηλού επιπέδου για να πλαισιώσει τους Τσούμπερ και Λιβάι. Και για την επίθεση, το θέμα είναι πως χρειάζεται τουλάχιστον ένα φορ με διαφορετικά χαρακτηριστικά από εκείνα του Αραούχο.

Ζωντανή διαδικασία

Το θέμα είναι να γίνουν αυτές οι μεταγραφές με το σωστό τρόπο, τα ιδανικά κριτήρια επιλογής και ακόμα καλύτερα όλο αυτό να συμβεί στο ιδανικό τάιμινγκ. Ωστόσο, πρώτιστο είναι να αφορά καλούς παίκτες και να μην υπάρξει ουδείς που θα θεωρείται έπειτα από κάποιο χρονικό διάστημα ως «βαρίδι» για τη λειτουργία της ομάδας. Και αυτές οι κινήσεις, θα είναι μόνο η αρχή. Διότι, σε μια μεταγραφική περίοδο που εκτείνεται μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου, θα είναι ανώφελο να πιστεύει κάποιος πως η ΑΕΚ θα κλείσει τα πάντα μέχρι το τέλος Ιουλίου.

Ετσι κι αλλιώς, η περίοδος της προετοιμασίας (θα πρέπει να) είναι μια ζωντανή διαδικασία. Μια διαδικασία στην οποία ο προπονητής ανακαλύπτει πράγματα που δεν μπορεί να έχει μόνο μέσα από την εικόνα των επίσημων αγώνων. Να ανακαλύψει ξανά κάποιους παίκτες, να διαπιστώσει πως κάποιοι δεν του κάνουν, να βρεθεί αντιμέτωπος με αναπάντεχες καταστάσεις. Μια μεταγραφή κάποιου παίκτη που αυτή τη στιγμή μοιάζει βασικό κομμάτι στα σχέδια, ένας τραυματισμός. Όλα είναι μέρος του παιχνιδιού.

Αυτός είναι ο μεταγραφικός προγραμματισμός της ΑΕΚ
EVENTS