Η PSV επικράτησε με 3-1 για την 5η αγωνιστική της Eredivisie, όμως το αποτέλεσμα πέρασε σε δεύτερη μοίρα περίπου δέκα λεπτά πριν από το τελευταίο σφύριγμα.
Σε μία διεκδίκηση της μπάλας, ο Φαν Μπόμελ μπήκε με μεγάλη ορμή στη φάση και έπεσε με δύναμη πάνω στον 19χρονο αμυντικό του Άγιαξ. Η σύγκρουση ήταν σφοδρή, με τον Μπάουμαν να σωριάζεται στο έδαφος και να χρειάζεται άμεσα ιατρική φροντίδα.
Ο νεαρός ποδοσφαιριστής διακομίστηκε στη συνέχεια στο νοσοκομείο για τις απαραίτητες εξετάσεις, οι οποίες έδειξαν πως έχει υποστεί θλάση στον πνεύμονα. Ο τραυματισμός αναμένεται να τον κρατήσει μακριά από την αγωνιστική δράση για περίπου έναν μήνα.
Αίσθηση προκάλεσε, πάντως, και η διαιτητική αντιμετώπιση της φάσης. Παρά τη σφοδρότητα της σύγκρουσης και τον τραυματισμό του Μπάουμαν, το VAR δεν παρενέβη για πιθανή αποβολή του Φαν Μπόμελ, κρίνοντας πως το μαρκάρισμα δεν ήταν τέτοιο που να δικαιολογεί απευθείας κόκκινη κάρτα.
Hollanda liginde cinayet girişimi
— Futboldur Hayat (@futboldurhayat) September 6, 2026
PSV li Van bommel rakibi Aaron Bouwman a kafa göz daldı
Bouwman ölümden döndü
Önce kırık var zannedildi
Hastanede akciğer ve boyun ezilmesi yaşadığı anlaşıldı
4 hafta sahalardan uzak kalacak
Bu pozisyonda van Bommel sarı kart gördü
VAR…