Ο διεθνής τερματοφύλακας σε συνέντευξη που παραχώρησε, τόνισε ότι στόχος του είναι να βοηθήσει τη Σεβίλλη, να τερματίσει όσο το δυνατόν ψηλότερα στη βαθμολογία του Ισπανικού πρωταθλήματος.
Αναλυτικά όσα είπε:
Για την επιστροφή του στη Σεβίλλη: “Η επιστροφή ήταν πολύ εύκολη και είμαι πραγματικά χαρούμενος. Χαίρομαι πολύ που οι δύο σύλλογοι κατέληξαν σε συμφωνία και είμαι πολύ ευτυχής που βρίσκομαι εδώ και εντάχθηκα νωρίς στην ομάδα, κάτι που είναι πολύ σημαντικό. Έλαβα μια φανταστική υποδοχή.
Ποτέ δεν είχα αμφιβολίες για την επιστροφή μου ήταν πάντα αυτό που ήθελα. Ένιωσα πολύ καλά εδώ την περασμένη σεζόν, το ίδιο και η οικογένειά μου. Η επιστροφή ήταν στόχος για μένα και την ήθελα πραγματικά. Φέτος θέλω να δείξω ξανά την καλύτερη εκδοχή του εαυτού μου και να βοηθήσω τη Σεβίλλη να τερματίσει ψηλότερα στη βαθμολογία. Οι συμπαίκτες μου και εγώ θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να κάνουμε αυτή τη σεζόν καλύτερη από την περσινή”.
Μιλώντας για τους στόχους της ομάδας, είπε: “Για μένα, η Σεβίλλη είναι ο καλύτερος σύλλογος για να μείνω για πολύ καιρό. Η οικογένειά μου και εγώ είμαστε πολύ ευτυχισμένοι εδώ. Το πιο σημαντικό είναι να επαναφέρουμε αυτόν τον σύλλογο εκεί όπου ανήκει. Αυτοί οι οπαδοί, αυτό το γήπεδo αξίζουν πραγματικά να επιστρέψουν εκεί, και αυτός είναι ο στόχος και η πρόκλησή μας, καθώς θέλουμε να τα πάμε καλύτερα από ό,τι την περασμένη σεζόν. Ο στόχος είναι να τερματίσουμε ψηλότερα στη βαθμολογία. Πιστεύω όμως επίσης ότι πρέπει όλοι να ενωθούμε, όπως κάναμε και στους τελευταίους αγώνες της περασμένης σεζόν. Η ατμόσφαιρα ήταν απίστευτη, και αυτό είναι κάτι που πρέπει να συμβεί από τον πρώτο κιόλας αγώνα εναντίον της Ράγιο”.
Για τον προπονητή τερματοφυλάκων της Σεβίλλης, Φραν Γκονθάλεθ και τις νέες προσθήκες: “Είναι σημαντικό για όλους τους τερματοφύλακες να έχουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα ένα γκρουπ, να προπονούμαστε μαζί, να γνωρίζουμε όλους τους παίκτες και να δουλεύουμε με τον προπονητή τερματοφυλάκων. Να έχουμε καλή σχέση μεταξύ μας και να βοηθάμε ο ένας τον άλλον. Φυσικά και είναι ευπρόσδεκτος στην ομάδα μας. Για έναν τερματοφύλακα είναι πάντα σημαντικό να γνωρίζει τους αμυντικούς του. Τώρα γνωρίζω τους νέους παίκτες και χτίζω αυτή τη σχέση μαζί τους. Ο Χουάν έχει μεγάλη εμπειρία στη La Liga και ο Σανγκαντέ προσαρμόζεται πολύ καλά σε εμάς”.
Για τον προπονητή του συλλόγου Γκαρθία Πλάθα: “Είναι πάντα σημαντικό να γνωρίζεις όσο το δυνατόν πιο γρήγορα τι θέλει από εσένα ο προπονητής. Να καταλαβαίνεις τις απαιτήσεις του και τι χρειάζεται από εσένα μέσα στους αγώνες. Είναι σημαντικό να μαθαίνεις από εκείνον, να γνωρίζεις τον τρόπο σκέψης του και αυτό βοηθάει ώστε όλα να λειτουργούν καλύτερα. Το να ξέρεις τι θέλει ο προπονητής, πώς θέλει να παίζουμε και ποια είναι η τακτική μας είναι σημαντικό για όλους τους παίκτες”.
Για τον προσωπικό του στόχο: “Θέλω να τα πάω καλύτερα. Πάντα προσπαθώ να βελτιώνομαι και στόχος μου είναι να είμαι καλύτερος από την προηγούμενη σεζόν. Θέλω να βοηθήσω τους συμπαίκτες μου και τη Σεβίλλη να πετύχει σπουδαία πράγματα. Πιστεύω ότι ο Αρτούρο είναι ένας εξαιρετικός άνθρωπος, δουλεύει σκληρά καθημερινά, έχουμε πολύ καλή σχέση και ο στόχος είναι να βελτιώσουμε την περσινή χρονιά”.
Το μήνυμά του στους φίλους της Σεβίλλης: “Στους φιλάθλους λέω ότι είμαι πολύ χαρούμενος και ανυπομονώ να επιστρέψω στο γήπεδο, να τρέξω προς την εστία και να τους δω όλους να μας στηρίζουν από το πρώτο λεπτό. Ξέρω ότι θα τα καταφέρουμε από την πρώτη στιγμή μέσα στον αγωνιστικό χώρο”.