MENU

Η ΑΕΚ έκανε ένα εντυπωσιακό ντεμσραζ τις τελευταίες μέρες. Μετά τον Ρεϊβόντε Ράις η Ένωση έφτασε σε συμφωνία και με τον Τέρανς Φέργκιουσον, ο οποίος μάλιστα βρίσκεται στη χώρα μας και πήρε γεύση από τη νέα του ομάδα.

Φυσικά οι κινήσεις αυτές γίνονται με στόχο η ομάδα να παρουσιάσει ένα σαφώς βελτιωμένο πρόσωπο στα δύσκολα παιχνίδια που ακολουθούν σε Ελλάδα και Ευρώπη. Και με τον Φέργκιουσον στην αιχμή του δόρατος άπαντες μπορούν να ελπίζουν σε καλύτερες μέρες.

Η επικείμενη μεταγραφή του Φέργκιουσον στην ΑΕΚ προκάλεσε αίσθηση στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Έτσι, το SDNA έδωσε τον λόγο στον Νικ Κρέιν, του Forbes, ο οποίος περιέγραψε τον Τέρανς Φέργκιουσον που έζησε στην Οκλαχόμα Σίτι, μίλησε για τα... πάθη του, αλλά και για τις τρομακτικές δυνατότητες του πάνω στο παρκέ.

"Πρόκειται για έναν πολύ θετικό παίκτη. Ο Φέργκιουσον εξ αρχής είχε τη στάμπα του εξαιρετικού ταλέντου. Είναι από την Τούλσα της Οκλαχόμα, που είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της πολιτείας, μετά την OKC και όλοι τον ήξεραν από εκεί. Στη συνέχεια πήγε στο Ντάλας στο high school και ενώ είχε προτάσεις από πολλά κολέγια εκείνος επέλεξε να παίξει επαγγελματικά στην Αυστραλία και τους 36ers, ομάδα που αγωνιζόταν ο Τζος Γκίντι", ανέφερε αρχικά ο Αμερικανός δημοσιογράφος και πρόσθεσε.

"Ο Σαμ Πρέστι τον είχε ξεχωρίσει καθώς παρακολουθούσε περιπτώσεις τέτοιες. Αρέσουν στον Πρέστι παίκτες όπως ο Μπέιζλι, ο Φέργκιουσον, ο Ποκουσέφσκι. Θα μπορούσε να βρεθεί ψηλά στο Ντράφτ αλλά το γεγονός ότι δεν έπαιξε στο κολέγιο έπαιξε ρόλο.

Στους ανταγωνιστικούς Θάντερ είχε σημαντικό ρόλο στο ροτέισιον. Μετά την διαδικασία του rebuilding και αφού είδαν ότι δεν είχε σταθερότητα έπαψαν να του δίνουν ευκαιρίες και έτσι τον έδωσαν πολύ εύκολα με ανταλλαγή στους Σίξερς. Τον επηρέασε πολύ και ο τραυματισμός του, τον έριξε ψυχολογικά και δεν μπόρεσε να πάρει τα πάνω του. Αγωνιστικά έχει πολύ καλά στοιχεία πάντως. Είναι παίκτης με έφεση στο τρίποντο που μπορεί να σκοράρει με ευκολία. Αμυντικά είναι εξαιρετικός και ήταν ένας πολύ καλός 2-way παίκτης που μπορούσε να γίνει και πολύ καλός 3&D".

Αρκετά πράγματα δεν πήγαν όπως τα περίμενε ο ίδιος αλλά και οι Θάντερ. Οι τραυματισμοί, σε σχέση με τα προβλήματα στην οικογένεια του τον κράτησαν πίσω αγωνιστικά και τον έφθειραν ψυχολογικά. Σε σημείο τέτοιο ώστε να μην επιστρέψει στα γνωστά στάνταρ του.

Εμβαθύνοντας λίγο περισσότερο στα προβλήματα του Φέργκιουσον ο Κρέιν αναλύει "λεπτομέρειες για το τι συνέβη εκείνη την περίοδο δεν έγιναν ποτέ γνωστές. Ήταν όμως γνωστό πως είχε οικογενειακά προβλήματα που του έτρωγαν χρόνο. Πέρασε αρκετό καιρό στα δικαστήρια με την πρώην σύντροφό του για το παιδί που είχαν αποκτήσει μαζί. Αυτό τον έκανε να χάσει το μυαλό του και δεν ήταν ο ίδιος παίκτης στους Θάντερ. Για κάποιους ίσως η ανταλλαγή του ήταν έκπληξη αλλά όσοι ζούσαν την ομάδα από κοντά καταλάβαιναν".

Οι δυνατότητες του Φέργκιουσον είναι μεγάλες, κάτι που αναγνωρίζουν άπαντες. Έτσι το ενδεχόμενο επιστροφής στο ΝΒΑ παραμένει πάντα στον ορίζοντα και δεν αποτελεί έκπληξη για κανέναν στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

"Έχει τεράστιες δυνατότητες σαν παίκτης. Δεν θα είναι έκπληξη να τον δούμε και πάλι στο ΝΒΑ. Αναμένεται να προσφέρει πολλά highlights στην παρουσία του στην Ελλάδα με καρφώματα και τρίποντα. Αμυντικά είναι εξαιρετικός και αν το σώμα του είναι στη σωστή κατάσταση θα κάνει τη διαφορά", ανέφερε ο Αμερικανός δημοσιογράφος.

https://www.youtube.com/watch?v=3Jj9rIKsiQg

 

«Έχει τεράστιες δυνατότητες ο Φέργκιουσον, δεν θα είναι έκπληξη αν επιστρέψει στο ΝΒΑ»
EVENTS