MENU

*Η καραντίνα, καραντίνα αλλά και τα μεταγραφικά νέα σιγά - σιγά αρχίζουν να βγαίνουν στην επιφάνεια, διότι οι ομάδες, οι σοβαρές τουλάχιστον, έχουν κάνει ήδη την προεργασία τους και έχουν κινηθεί για κάποιους στόχους.

*Οι ομάδες που έχουν την δυνατότητα, είτε την οικονομική για να πάρουν παίκτες πριν βγουν στην αγορά, είτε το σωστό scouting για να τσιμπήσουν άγνωστα παιδιά πριν γίνουν γνωστά, έχουν τρέξει ένα κομμάτι του σχεδιασμού. Προφανώς και δεν πρόκειται να κλείσουν το ρόστερ τους Απρίλιο μήνα, αλλά κινησούλα υπάρχει. Μερικές φορές μάλιστα, αρκεί να γνωρίζεις ένα - δυό κομμάτια του παζλ για να αντιλαμβάνεσαι που πάει το πράγμα και τι μπορεί να συμβεί.

*Τέλη Φλεβάρη ήταν όταν η ΤΣΣΚΑ τελείωσε το θέμα Μιλουτίνοφ. Τέλη Μαρτίου ήταν όταν ο Ολυμπιακός ήρθε σε προφορική συμφωνία με τον Χασάν Μάρτιν. Και αρχές Απριλίου ήταν όταν μάθατε αυτό που θα διαβάσετε τώρα. Μία ιστορία από το παρελθόν, που δέιχνει το μέλλον. Αφορά τον Σλούκα και μία ομάδα, από τις μεγάλες, που είναι υποψήφια, από τις πολύ βασικές, να τον κάνει δικό της.

*Πριν φτάσουμε όμως εκεί, το πρώτο ευχάριστο για τον Έλληνα άσο είναι ότι το τεστ που υποβλήθηκε για κορωνοϊό, βγήκε αρνητικό. Δεν αντιμετωπίζει πλέον κανένα θέμα. Εξίσου ευχάριστο είναι ότι πρόλαβε να φύγει από την Τουρκία, πριν φτάσει το μεγάλο κύμα με την ασθένεια, που βλέπετε ότι έχει πάρει τρομακτικές διαστάσεις στην γειτονική χώρα.

*Καλά πάνε τα πράγματα λοιπόν για τον Σλούκα και πιθανόν να είναι ακόμα καλύτερα τα όσα συμβαίνουν στην Τουρκία το τελευταίο διάστημα, με την διαρκή υποτίμηση της λίρας και την επικείμενη δραστική μείωση στο μπάτζετ της Φενέρ για τον επόμενο χρόνο.

*Ταυτόχρονα, έχει μία σίγουρη πρόταση από τον Ολυμπιακό και τα μάτια των κορυφαίων της Ευρώπης ανοικτά για να δουν τι θα γίνει με την περίπτωσή του. Το τι θα συμβεί είναι σχετικά εύκολο να το δει κανείς, σε ότι αφορά τουλάχιστον το πρώτο σκέλος. Μόλις φύγει ο Ομπράντοβιτς, θα φύγει και ο Σλούκας. Για τον Ζέλικο πήγε εκεί, έγινε ξεφτέρι στο μπάσκετ στρατηγικής και το καλοκαίρι ήρθε η στιγμή για να το κεφαλοποιήσει.

*Στα 30 του πλέον, φαίνεται πως μπορεί να πάει για το μεγαλύτερο συμβόλαιο της καριέρας του. Και αυτό φυσικά δεν μπορεί να του το δώσει ούτε ο Ολυμπιακός, αλλά ούτε και ο Παναθηναϊκός. Για συναισθηματικούς λόγος έχουν πιθανότητες οι «ερυθρόλευκοι», αλλά και επειδή μπορεί να αισθανθεί ασφάλεια στο λιμάνι. Μόνο που η περσινή ιστορία είναι δύσκολο να μην επαναληφθεί. 

*Να εξηγηθούμε, για να μην μακρηγορούμε άλλο. Απρίλιος 2019. Η Ρεάλ καταθέτει επίσημη πρόταση 4,5 εκατομμυρίων ευρώ για δύο χρόνια στον Σλούκα. Όχι στα λόγια, κανονική πρόταση με κανονική συνάντηση. Ο πρώτος στόχος της Ρεάλ ήταν ο Μίσιτς, ο οποίος υπέγραψε στην Εφές και ο Λάσο έδωσε ως μοναδικό στόχο για την θέση τον διεθνή Έλληνα. Μοναδική απαίτηση της Ρεάλ ήταν μία γρήγορη απάντηση, γιατί δεν ήθελε να μπει σε σίριαλ και επιθυμία της ήταν να τελειώσει το θέμα πριν το Final Four.

*Ήταν αδύνατο όμως ο Σλούκας να απαντήσει τόσο γρήγορα, πόσο μάλλον όταν μπροστά του είχε ένα Final Four με σοβαρές πιθανότητες να διεκδικήσει το τρόπαιο. Η υπόθεση έμεινε στη μέση με την άρνηση του Σλούκα, αλλά δεν αποκλείεται να έχουμε νέο επεισόδιο λίαν συντόμως, όχι μόνο διότι ο Λαπροβίτολα δεν κατόρθωσε να γίνει σημαντικός στην Ρεάλ και να ταιριάξει στο παιχνίδι της, αλλά και για έναν ακόμα λόγο.

*Και αυτή είναι η δεύτερη αποκαλυπτική είδηση που θα διαβάσετε σήμερα στο Slam Dunk. Κρατήστε το. Ο Καμπάτσο παίζει πολύ σοβαρά για το ΝΒΑ. Ψάχνεται και τον ψάχνουν και πολλές ομάδες από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού με όσα φοβερά και τρομερά έχει κάνει τα τελευταία χρόνια στην Euroleague. Μπορεί να μην έχει μέγεθος, αλλά έχει χαρακτήρα, προσωπικότητα, ποιότητα, ταχύτητηα και πνευματική ικανότητα. Ξέρει να μοιράσει το παιχνίδι και όλα δείχνουν πως τα παραπάνω θα μετουσιωθούν σε προτάσεις.

*Αν ο Λάσο ήθελε τον Σλούκα μαζί με τον Καμπάτσο πέρσι, φανταστείτε τι λεφτά μπορεί να ρίξει το τραπέζι αν ο Αργεντίνος φύγει.

*Και κάτι ακόμα επί του θέματος. Όποια ομάδα πήγε να κλείσει σήμερα τον Σλούκα, έφαγε με ευγενικό τρόπο πόρτα. Το ακούει, το συζητάει αλλά δεν δέχεται να συμφωνήσει με κανέναν πριν τους ακούσει όλους. Και αυτό σίγουρα δεν είναι ενθαρρυντικό για τον Ολυμπιακό, διότι δεν είναι εύκολο να κονταροχτυπηθεί για ελεύθερο παίκτη με καμία Ρεάλ και καμία Μπαρτσελόνα. Ακόμα και αν ήταν γεννημένος απέναντι από το Καραϊσκάκης. Πόσο μάλλον που ο Σλούκας είναι γεννημένος στα βόρεια.

*Θα επανέλθουμε με ένα θέμα που αφορά τον προπονητή του Παναθηναϊκού.
 

Η άγνωστη πρόταση της Ρεάλ για Σλούκα και ο κοντός που πάει ΝΒΑ
EVENTS