Ο Ρόμπερτς έμεινε ελεύθερος ύστερα από μια σεζόν στον Ολυμπιακό, καθώς οι «ερυθρόλευκοι» τον ενημέρωσαν προ ημερών πως έκαναν χρήση του opt out και τον άφησαν ελεύθερο. Η Μάλαγα ήταν από τις ομάδες που εκδήλωσαν... ζεστό ενδιαφέρον και όλα δείχνουν πως οι δύο πλευρές σύντομα θα φτάσουν σε deal για ένα χρόνο συμβολαίου.
Σύμφωνα με την «laopiniondemalaga», ο άλλοτε NBAer έχει ανάψει το «πράσινο φως» για την μετακίνησή του στην ομάδα της ACB και πλέον πρέπει να διευθετηθούν οι τελευταίες λεπτομέρειες.
Μάλιστα, το δημοσίευμα υπογραμμίζει ότι ο Κάιλ Ουίλτζερ, που πρόσφατα συμφώνησε με την Ουνικάχα Μάλαγα, πήρε τηλέφωνο τον Ρόμπερτς, ώστε να τον πείσει να συνεχίσουν μαζί στους Ισπανούς την σεζόν 2018-2019.