MENU

Σήμερα όχι μόνο το αποτέλεσμα, αλλά και το ματς το ίδιο πέρναγε σε δεύτερη μοίρα. Σήμερα, ο απόλυτος πρωταγωνιστής δεν ήταν άλλος από τον Παύλο Γιαννακόπουλο. Από τον άνθρωπο που οραματίστηκε την αγαπημένη του ομάδα να γίνεται η κορυφαία ομάδα της Ευρώπης. Και δεν την οραματίστηκε απλά. Το έκανε και πραγματικότητα.

Ο Παύλος Γιαννακόπουλος αφιέρωσε τη ζωή του στον Παναθηναϊκό και έκανε περήφανους όλους τους φίλους του «τριφυλλιού» σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου. Και χρόνια μετά από την στιγμή που «πέταξε» μακριά παραμένει για πάντα στην καρδιά και στο μυαλό όλων των Παναθηναϊκών.

Σήμερα, κόσμος και ομάδα τίμησε τη μνήμη του ανθρώπου ο οποίος γιγάντωσε τον Παναθηναϊκό. Και ήταν το λιγότερο που μπορούσε να γίνει…

Μια ημέρα ιδιαίτερα σημαντική και συμβολική. Ημέρα που το ΟΑΚΑ άλλαξε μορφή, ημέρα που ο νέος Παναθηναϊκός παρουσιάστηκε για πρώτη φορά ενώπιων των θαυμαστών του. Μια ημέρα που αυτό που εύχονται όλοι στην ομάδα είναι να αποτελέσει την αρχή για ένα πανέμορφο και ιστορικό ταξίδι.

Όσοι βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ μόνο ευτυχισμένοι επέστρεψαν σπίτια τους. Πρώτον γιατί πήραν μια νέα γεύση από το νέο τους «σπίτι» και δεύτερον γιατί είδαν μια ομάδα να βγάζει.. υγεία και αισιοδοξία.

Το νέο ΟΑΚΑ είναι γεγονός αλλά ακόμα δεν είναι έτοιμο. Οι πρώτες αλλαγές είναι στο… πιάτο όλων με το νέο παρκέ να κλέβει τις εντυπώσεις. Και γενικότερα η όλη περιοχή γύρω από το παρκέ να θυμίζει έντονα κάτι από ΝΒΑ. Σαφώς αναβαθμισμένες οι υπηρεσίες με την αίσθηση της ανανέωσης να κυριαρχεί παντού.

Την ίδια ώρα ο Εργκίν Αταμάν έχει καταφέρει να κερδίσει τον κόσμο του Παναθηναϊκού πριν καλά-καλά τον γνωρίσει. Ο πανικός που έγινε την ώρα της εισόδου του προπονητή του «τριφυλλιού» είχε μια.. γεύση από παρελθόν. Ο ίδιος με την χαρακτηριστική του κίνηση, τις υψωμένες γροθιές απλά επιβεβαίωσε πως ήδη έχει αναπτυχθεί μια ιδιαίτερη σχέση μεταξύ του ιδίου και του κόσμου. Έστω και αν ακόμα είναι νωρίς.

Νωρίς είναι και για την ομάδα. Μπορεί οι επίσημες υποχρεώσεις να ξεκινούν άμεσα αλλά όποιος είχε τη δυνατότητα να σκέφτεται και «βλέπει» νηφάλια τότε καταλαβαίνει ότι ο Παναθηναϊκός δεν είναι ούτε στο μισό των πραγματικών του δυνατοτήτων. Και ότι χρειάζεται ακόμα πολλή δουλειά. Και φάνηκε και σήμερα.

Όμως σήμερα φάνηκε και κάτι άλλο. Ότι ο Αταμάν έχει στα χέρια του περισσότερε λύσεις απ όσες νομίζουν μερικοί. Ο Παναθηναϊκός έκανε ένα μέτριο παιχνίδι με τα πρώτα του… βιολιά να μην είναι σε καλό βράδυ. Και εκείνοι που «καθάρισαν» ήταν οι Γκραντ, Γκάι και Μήτογλου που ακόμα ψάχνει ρυθμό. Οι δύο πρώτοι απέδειξαν στην πράξη πως μπορούν να δώσουν πάρα πολλές βοήθειες και έχουν απίστευτο ταλέντο. Killer όπως ο Γκάι δεν υπάρχουν πολλοί, ενώ ο Γκραντ απέδειξε πως έχει εξαιρετικές δυνατότητες στο να «διαβάζει» τις φάσεις και να δίνει πολλές λύσεις. Ειδικά απόψε που ο Σλούκας δεν ήταν καλός και απουσίαζε ο Βιλντόζα ο Γκραντ ήταν όλα τα λεφτά.  

 

 

Μια βραδιά από τα… παλιά, αλλά και το μέλλον