MENU

Ο Κυριάκος Γιαννόπουλος αποκάλυψε στη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, ότι η αδυναμία συνεννόησης με την ΕΡΤ κόντεψε να τινάξει το Παγκόσμιο Κύπελλο στον αέρα, με δεδομένο ότι, μόλις τέσσερις μέρες πριν την πρεμιέρα της διοργάνωσης δεν είχε τελική απάντηση από τους αρμοδίους της δημόσιας τηλεόρασης, για το αν και υπό ποιες συνθήκες θα καλυφθεί το γεγονός τηλεοπτικά. Με δεδομένο ότι η τηλεοπτική κάλυψη ήταν από τις βασικές υποχρεώσεις της διοργανώτριας αρχής, όπως ορίζει η Παγκόσμια Ομοσπονδία Υγρού Στίβου, η διοργάνωση ήταν στον αέρα.

Περιγράφοντας καταστάσεις τραγελαφικές, δηλαδή απανωτές ακυρώσεις ραντεβού, με ευθύνη υψηλόβαθμων στελεχών της ΕΡΤ, ο κύριος Γιαννόπουλος, αφού εισέπραξε τελευταία στιγμή αρνητική απάντηση, τελικώς μη έχοντας άλλη επιλογή κατέβαλε το ποσό των 33.700 ευρώ. Αντικειμενικά το κόστος της παραγωγής, δεν ήταν σε καμία περίπτωση εξωφρενικό, ωστόσο εγείρονται για μία ακόμα φορά ερωτήματα για το κατά πόσο η δημόσια τηλεόραση εξυπηρετεί το σκοπό για τον οποίο συστάθηκε, όπως ορθώς επισημάνθηκε. Είναι πραγματικά λυπηρό ότι η δημόσια τηλεόραση αρνήθηκε να καλύψει ως χορηγός επικοινωνίας, αν όχι το σύνολο του κόστους παραγωγής, έστω ένα μέρος, για μία αθλητική διοργάνωση που αποτελεί διαφήμιση για τη χώρα μας.

Ο κύριος Γιαννόπουλος είπε πώς κινήθηκε αυστηρά θεσμικά και δεν θέλησε να σηκώσει κανένα τηλέφωνο για να διεκδικήσει το αυτονόητο, ευχαριστώντας μάλιστα την πολιτική ηγεσία για τη στήριξη. Είναι προφανές ότι αγνοεί ότι ένα από τα πρώτα πράγματα που έκανε η παρούσα κυβέρνηση με την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας το 2019, ήταν να περάσει ο έλεγχος της δημόσιας τηλεόρασης και του εθνικού πρακτορείου ειδήσεων στον Πρωθυπουργό, επομένως δεν θα ήταν εξωθεσμικό, να απευθυνθεί στον προϊστάμενο εκείνου που συμπεριφέρθηκε με τρόπο άκρως αντιεπαγγελματικό αν όχι αντεθνικό, γιατί είναι σαφές ότι αν δεν υπήρχε κάλυψη η χώρα μας θα χρεώνονταν ένα πρωτοφανές φιάσκο.

Προκειμένου λοιπόν, να αποφύγει αυτό το φιάσκο, ο Κυριάκος Γιαννόπουλος έκανε ένα τεράστιο φάουλ. Με το «μαχαίρι στο λαιμό» και χωρίς να υπάρχει απόφαση του διοικητικού συμβουλίου, αποφάσισε ο ίδιος με τους στενούς του συνεργάτες να καταβάλει το αντίτιμο παραγωγής στην ΕΡΤ στερώντας το από την πιο επιτυχημένη εθνική ομάδα όλων των εποχών, την εθνική ομάδα πόλο των ανδρών, η οποία όχι μόνο έχει ήδη εξασφαλίσει την πρόκριση της  στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι, αλλά είναι ξανά ένα από τα μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση ενός μεταλλίου.

Το ποσό των, σχεδόν, 34 χιλιάδων ευρώ, αντιστοιχεί σύμφωνα με ανθρώπους του χώρου σε δύο πενθήμερα καμπ προετοιμασίας της εθνικής μας ομάδας, με τον κύριο Γιαννόπουλο να διαφωνεί και να σημειώνει ότι θα αρκούσαν μόλις για ένα.

Σε κάθε περίπτωση αδυνατώ να κατανοήσω τη λογική με την οποία μπήκε σε «ζυγαριά» η προετοιμασία των διεθνών μας και μίας διεθνούς διοργάνωσης, από τη στιγμή που οι επιτυχίες της εθνικής αποτελούν αφενός «διαβατήριο» για τη διεκδίκηση υψηλότερης κρατικής επιχορήγησης και αφετέρου «κράχτη» για τους χορηγούς.

Επίσης δυσκολεύομαι να κατανοήσω, γιατί αυτή η συνέντευξη Τύπου έγινε κατόπιν εορτής και όχι εγκαίρως, προκειμένου να επικοινωνηθεί το πρόβλημα που έχει ανακύψει και να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση, με γνώμονα πάντα να μείνει ανεπηρέαστη η εθνική πόλο των ανδρών.

Κάτι που φυσικά και θα επιδιώξουν από την ΚΟΕ, αφού μπορεί το ταμείο να είναι μείον 34 χιλιάρικα, αλλά ο Γιώργος Αφρουδάκης ήδη τρέχει προκειμένου να καλύψει αυτό το ποσό από χορηγίες και ελπίζουμε όλοι να τα καταφέρει.

Ο κύριος Γιαννόπουλος όμως, δεν σταμάτησε εκεί, αλλά ακολουθώντας μία άκρως ρεβανσιστική λογική κάλεσε τους αθλητές του Υγρού Στίβου, να μποϊκοτάρουν τη δημόσια τηλεόραση, λες και έχουν συχνά δημόσιο βήμα…

Τέλος, για να τα λέμε όλα, δεν μπορώ να μην σχολιάσω ένα ακόμη παράδοξο. Για πρώτη φορά η ΚΟΕ, η οποία δικαίως διαμαρτύρεται για το κόστος παραγωγής της ΕΡΤ, κάλυψε με στοιχειώδη αξιοπρέπεια (σε καμία περίπτωση κάτι φοβερό με γραφικά κτλπ), τα σόσιαλ μίντια. Αυτό συνέβη, συνάπτοντας συμφωνία με εξωτερικούς συνεργάτες. Αλήθεια, ποιο ήταν το κόστος αυτής της δαπάνης και κυρίως γιατί ήταν απαραίτητη από τη στιγμή που απασχολούνται στην ομοσπονδία ούτε ένας, ούτε δύο, αλλά τέσσερις δημοσιογράφοι;

YΓ. Ποιος και για ποιο λόγο, κατέβασε από το κανάλι της ομοσπονδίας στο youtube, το βίντεο από τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου, το οποίο στη σχετική ανάρτηση της ΚΟΕ εμφανίζεται ως ιδιωτικό;

Η κατάντια της ΕΡΤ και το φάουλ της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος