MENU

Ο Παναθηναϊκός επανήλθε το φετινό καλοκαίρι στις διεθνείς ποδοσφαιρικές αγορές και έχει ήδη καταφέρει να εντάξει στο έμψυχο δυναμικό του ποδοσφαιριστές με εμπειρία και παραστάσεις που αναμένεται να συμβάλουν στη διαδικασία ωρίμανσης της ομάδας, πλαισιώνοντας τους μικρότερους σε ηλικία «πράσινους», οι οποίοι πήραν πέρυσι το βάπτισμα του πυρός και κολύμπησαν με επιτυχία στα βαθιά.

Το γεγονός αυτό δεν αναιρεί το πλάνο εξέλιξης και προώθησης παιδιών προερχόμενα από την Ακαδημία, αλλά είναι σαφές ότι τροποποιεί την περυσινή δομή και καθιστά αυστηρότερο το νέο πλαίσιο.

Οταν για παράδειγμα υπάρχουν στα «φτερά» ο Κολοβός, ο Μολό, ο Χατζηγιοβάνης και υπό προϋποθέσεις ο Ζαχίντ και ο Μπουζούκης, ενόσω υπάρχει στο πλάνο να αποκτηθεί ένας ακόμα εξτρέμ από το εξωτερικό, τότε είναι αυτονόητο ότι ο χρόνος περιορίζεται για τους υπόλοιπους.

Το ερώτημα που τίθεται σε τέτοιου είδους καταστάσεις είναι εάν είναι προς το συμφέρον του συλλόγου και κυρίως των ίδιων των ποδοσφαιριστών, να δοθούν δανεικοί, να πάρουν αρκετά παιχνίδια στα πόδια τους και να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο ή να παραμείνουν στο ρόστερ της ομάδας και να περιοριστούν σε λιγοστά ματς ως επί το πλείστον για το Κύπελλο.

Η απάντηση δεν είναι ποτέ απόλυτη. Ο Γιώργος Δώνης είχε δοθεί δανεικός όταν ήταν ποδοσφαιριστής και είχε επιστρέψει σαφώς πιο έτοιμος στον Παναθηναϊκό, ο Γιώργος Καραγκούνης το ίδιο, αλλά υπάρχουν και τα ανάποδα παραδείγματα που κάνουν την απάντηση να μοιάζει με χρησμό.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι η ομάδα, το επίπεδο προπόνησης και ο προπονητής που θα έχουν όσοι δοθούν δανεικοί, θα παίξουν σημαίνοντα ρόλο στην εξέλιξή τους.

Στην προκειμένη περίπτωση το ποδοσφαιρικό τιμ του Παναθηναϊκού σκέφτεται σοβαρά την παραχώρηση με τη μορφή δανεισμού των Δημήτρη Εμμανουηλίδη, Νίκου Βέργου και Αργύρη Καμπετσή.

Κάθε μία περίπτωση είναι διαφορετική, πλην όμως υφίσταται κοινός παρονομαστής που δεν είναι άλλος ότι δύσκολα θα έχουν αυξημένο χρόνο συμμετοχής στο «τριφύλλι» σε περίπτωση που παραμείνουν τη φετινή σεζόν στο έμψυχο δυναμικό της ομάδας.

Αναλυτικά:

Δημήτρης Εμμανουηλίδης: Στο 4-3-3 που εφαρμόζει ο Δώνης από το ξεκίνημα της φετινής προετοιμασίας έχει θέση στα άκρα και δη ως δεξί «φτερό». Στα 19 του χρόνια ο ταχύτατος και ιδιαίτερα ταλαντούχος μεσοεπιθετικός πρέπει να πάρει παιχνίδια στα πόδια του για να αποκτήσει παραστάσεις και να εισπράξει έξτρα αυτοπεποίθηση μέσω των αγώνων.

Στον Παναθηναϊκό, έτσι όπως αναλύσαμε παραπάνω τα δεδομένα, θεωρείται απίθανο να έχει φέτος πρωταγωνιστικό ρόλο και το πλαίσιο του να παίξει σε άλλη ομάδα που θα βρει περισσότερο χώρο, στην προοπτική του να επιστρέψει πιο έτοιμος την επόμενη σεζόν, είναι το επικρατέστερο.

Ηδη ο Πανιώνιος και ο Ακης Μάντζιος έχει εκδηλώσει έντονο ενδιαφέρον και με τα υπάρχοντα δεδομένα θεωρείται ως πρώτο φαβορί για να δοθεί δανεικός ο Εμμανουηλίδης.

Νίκος Βέργος: Η παρουσία του στην προετοιμασία είναι μεν βελτιωμένη σε σχέση με πέρυσι που ήταν φανερά εκτός ρυθμού, αλλά δεν έχει φτάσει ακόμα στο σημείο του να αποτελεί το αξιόπιστο «μπακ απ» του Μακέντα στην κορυφή της επίθεσης.

Ο Παναθηναϊκός είναι δεδομένο ότι θα έχει αποκτήσει μέχρι το τέλος των μεταγραφών «9άρι» για να πλαισιώνει τον Μακέντα στη γραμμή κρούσης της ομάδας, και μόλις αυτό γίνει πράξη, ο 23χρονος Βέργος αναμένεται να έχει ελάχιστες ευκαιρίες για να αποδείξει την αξία του, ενώ στο «κάδρο» για τη θέση υπάρχει και ο Κονάν.

Η προοπτική δανεισμού του Βέργου στο τέλος Αυγούστου είναι η επικρατέστερη.

Αργύρης Καμπετσής: Ο Δώνης έδειξε μέσω της διαχείρισής του στην προετοιμασία ότι δεν υπολογίζει τον 20χρονο επιθετικό για την κορυφή της επίθεσης στο 4-3-3, αλλά για τα άκρα και δη το αριστερό «φτερό».

Η συγκεκριμένη τακτική επιλογή του προπονητή του Παναθηναϊκού, καθιστά αυτομάτως τον Καμπετσή ως βασικό υποψήφιο για να παραχωρηθεί με τη μορφή του δανεισμού στο τέλος του καλοκαιριού.

Τα σωματικά του προσόντα είναι ξεκάθαρα όπως και η άρτια τεχνική του, πλην όμως δύσκολα θα βρει επαρκή χώρο και χρόνο την επικείμενη σεζόν στο «τριφύλλλι».

Παναθηναϊκός: Τα δεδομένα για το δανεισμό των Εμμανουηλίδη, Βέργου και Καμπετσή!
EVENTS