MENU

Ο Άρης ξεκίνησε δυναμικά την μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού, ενόψει και των ευρωπαικών αγώνων της ομάδας.

Ο Μπράουν Ιντέγε επέστρεψε στην Ελλάδα για λογαριασμό της ομάδας από τη Θεσσαλονίκη, με τη μεταγραφή του να κάνει ιδιαίτερη αίσθηση τόσο στη χώρα μας, όσο και στο εξωτερικό.

Ωστόσο, δεν είναι η πρώτη φορά που οι «κιτρινόμαυροι» επιχειρούν ένα μεταγραφικό «μπαμ» για τη γραμμή κρούσης, καθώς στο παρελθόν έχουν καταφέρει να αποκτήσουν σπουδαία ονόματα.

Το SDNA γυρίζει το χρόνο πίσω και... θυμάται παίκτες που ήρθαν στην Ελλάδα, οι οποίοι είτε άφησαν, είτε όχι το στίγμα τους στον Άρη.

Ας τους πάρουμε με τη σειρά...

Μάρσιο Αμορόζο

Αναμφίβολα αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα... ονόματα και με βαρύ βιογραφικό, που έφερε ο Άρης για τη θέση του σέντερ φορ.

Οι «κιτρινόμαυροι» έμπαιναν δυναμικά στο μεταγραφικό παζάρι του Ιανουαρίου του 2008 και χιλιάδες οπαδοί κατέκλυσαν το αεροδρόμιο «Μακεδονία», προκειμένου να τον υποδεχτούν στη Θεσσαλονίκη.

Έχοντας επιτυχημένα περάσματα από Ουντινέζε (105 συμ. 42 γκολ), Ντόρτμουντ (89 συμ. 43 γκολ και 13 ασίστ), Πάρμα (52 συμ. 18 γκολ), αλλά και πέρασμα από Μίλαν και Μάλαγα, αναμφίβολα αποτελούσε ένα από τα «μπαμ» της ιστορίας του Άρη, αλλά και του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ωστόσο, δεν μπόρεσε να αφήσει το... στίγμα του στους «κιτρινόμαυρους» και παρά τις μεγάλες προσδοκίες που υπήρχαν, πέτυχε μόλις δύο γκολ σε 12 παιχνίδια που χρησιμοποιήθηκε.

Σεμπαστιάν Αμπρέου

Άλλη μία μεταγραφή, η οποία ανάγκασε τον κόσμο να πάρει τον δρόμο για το αεροδρόμιο «Μακεδονία» και να ετοιμάσει μία πολύ θερμή υποδοχή. Ο Σεμπαστιάν Αμπρέου, έρχεται στην Ελλάδα για λογαριασμό του Άρη.

Διεθνής με την Εθνική Ουρουγουάης, αποτελώντας βασικό κομμάτι της στο Μουντιάλ του 2002 και έχοντας αναδειχθεί πέντε φορές πρώτος σκόρερ μέχρι τη στιγμή που ανακοινώθηκε από τον Άρη, σκόρπισε ενθουσιασμό στον κόσμο.

Πόσω μάλλον, καθώς προερχόταν από μία πετυχημένη χρονιά με τη φανέλα της Ρεάλ Σοσιεδάδ, έχοντας 11 γκολ σε 18 ματς.

Ωστόσο, έμεινε μόλις για λίγους μήνες στον Άρη, καθώς η... διαμάχη του με τον Έκτορ Ραούλ Κούπερ τον έθεσε εκτός ομάδας.

Πάντως, μέχρι εκείνη τη στιγμή έκανε τη... δουλειά του, καθώς σε 9 συμμετοχές είχε 5 γκολ, ενώ οι «κιτρινόμαυροι» βγήκαν κερδισμένοι και στο εμπορικό κομμάτι, καθώς η φανέλα με το όνομά του έσπασε όλα τα ταμεία, με τον αριθμό πωλήσεων να φτάνει πάνω από τις 16.000.

Σέρτζιο Κόκε

Ο Σέρτζιο Κόκε, ήρθε το 2006 στον Άρη και ήταν αποφασισμένος να... μείνει.

Μπορεί να ήταν μόλις 23 χρονών, ωστόσο είχε ήδη προλάβει να «γεμίσει» το βιογραφικό του, έχοντας αγωνιστεί σε Μάλαγα, Σπόρτινγ Λισαβόνας, αλλά και Μαρσέιγ στην οποία υπήρξε βασικός έχοντας 54 συμμετοχές με έξι γκολ και δύο ασίστ. Μάλιστα, είχε αποκτήσει και ευρωπαικές εμπειρίες, έχοντας αγωνιστεί στο Europa League (τότε UEFA cup).

Με τον Άρη δέθηκε από την πρώτη στιγμή, περνώντας τα υπόλοιπα πέντε χρόνια της καριέρας του εκεί.

Κατέγραψε 175 συμμετοχές με 39 γκολ και 25 ασίστ, με την αποχώρησή του να γίνεται σε βαρύ κλίμα και με δάκρυα στα μάτια. Πάντως, λίγα χρόνια αργότερα επέστρεψε, προκειμένου να κλείσει την καριέρα του στην ομάδα που αγάπησε και αγαπήθηκε.

Νέρι Καστίγιο

Ο Νέρι Καστίγιο επιστρέφει στην Ελλάδα για λογαριασμό του Άρη τον Ιανουάριο του 2011.

Μία ακόμα δυναμική προσθήκη για τον Άρη, ενισχύοντας το ρόστερ του με έναν παίκτη που μπορεί να παίξει και στα άκρα και στην κορυφή της επίθεσης.

Ο Μεξικανός που αναδείχθηκε μέσω του Ολυμπιακού, μέτρησε στους «ερυθρόλευκους» 160 συμμετοχές με 46 γκολ και 12 ασίστ.

Το 2007 έγινε κάτοικος Ουκρανίας για λογαριασμό της Σαχτάρ, ενώ εκτόξευσε την αξία του πηγαίνοντας στη Μάντσεστερ Σίτι. Η καριέρα του δεν είχε την αναμενόμενη εξέλιξη/συνέχεια με τον Άρη να τον αποκτά το 2011 και να αγωνίζεται με τα «κιτρινόμαυρα» για δύο σεζόν, μετρώντας 9 γκολ σε 32 συμμετοχές.

Ραφίκ Τζιμπούρ

Γνωστός στην ελληνική πραγματικότητα, ο Ραφίκ Τζιμπούρ κέντρισε τα βλέμματα αρκετών ομάδων με τις εμφανίσεις του σε Πανιώνιο, ΑΕΚ και Ολυμπιακό.

Το ψευδώνυμό «τρομοκράτης» μόνο τυχαίο δεν ήταν, καθώς ο ίδιος είχε χτίσει μία ιδιαίτερη σχέση με τα αντίπαλα δίχτυα.

Το 2016, στην προσπάθειά του του Άρη να επιστρέψει στα μεγάλα «σαλόνια», απέκτησε τον Αλγερινό, κάνοντας μάλιστα οικονομική υπέρβαση.

Ωστόσο, ουδέποτε κατάφερε να γίνει μέλος της ομάδας, κάτι που αποτυπώνεται μέσα από τα μόλις 161 λεπτά συμμετοχής του στο Πρωτάθλημα, όπου συνολικά αγωνίστηκε σε πέντε παιχνίδια και σε κανένα από αυτά δεν πήρε φανέλα βασικού.

Ραούλ Μπομπαντίγια

Αποτελεί έναν ποδοσφαιριστή ο οποίος υποτιμήθηκε στον Άρη, παρότι λίγα χρόνια πριν η Γκλάντμπαχ είχε δώσει 4,5 εκ. Ευρώ για να τον κάνει δικό της.

Ο Ραούλ Μπομπαντίγια, ήρθε τον Ιανουάριο του 2011 στον Άρη με τη μορφή δανεισμού, αγωνίστηκε σε εννέα παιχνίδια, με τον ποδοσφαιριστή να αποχωρεί στη συνέχεια.

Ο 24χρονος τότε επιθετικός, τους διέψευσε όλους, πραγματοποιώντας στη συνέχεια εκπληκτικές εμφανίσεις με τη φανέλα της Γιουνγκ Μπόις, αλλά και της Άουγκσμπουργκ, καταγράφοντας 105 συμμετοχές με 29 γκολ και 10 ασίστ.

Τα επιθετικά «μπαμ» του Άρη: Ο Αμορόζο, ο Αμπρέου και οι άλλοι κανονιέρηδες (pics-vids)