MENU

Μπροστά σε κάθε πρόβλημα υγείας, ειδικά αν πρόκειται για κάτι τόσο σοβαρό όπως αυτό του Ίκερ Κασίγιας που σόκαρε τον ποδοσφαιρικό πλανήτη το απόγευμα της Τετάρτης, κάθε κουβέντα για μπάλα δεν μπαίνει απλά σε δεύτερη αλλά σε τελευταία μοίρα. Παρ' όλα αυτά, οι εμπλεκόμενες πλευρές είναι υποχρεωμένες από αύριο να προγραμματίσουν την επόμενη μέρα τους, με κάθε σεβασμό που απαραίτητα πρέπει να υπάρχει σε ένα τόσο λεπτό ζήτημα. Και αυτό ακριβώς θα κληθεί να κάνει αρχικά η ομάδα του Κασίγιας, η Πόρτο, η οποία σημειωτέον εξέδωσε μια ευτυχώς καθησυχαστική ανακοίνωση για την κατάσταση της υγείας του σπουδαίου Ισπανού «πορτέρο».

Από τη στιγμή που όμως δύσκολα θα ξαναφορέσει γάντια για να μπει στο γήπεδο σε αυτή την ηλικία με ιστορικό προβλήματος στην καρδιά, οι «Δράκοι» θα κληθούν σύντομα να αποφασίσουν τι θα κάνουν για τη θέση «1». Εκεί όπου πλην του κατόχου των -μεταξύ άλλων- τριών Champions League, δύο Euro και ενός Μουντιάλ είχαν φέτος δύο... πουλιά, τους Βραζιλιάνους Φαμπιάνο Ριμπέιρο (31) και Βανά (28), οι οποίοι είχαν απλά τον ρόλο να γεμίζουν τις προπονήσεις και τις αποστολές.

Ο τρίτος γκολκίπερ που πλέον ανήκει στην Πόρτο και ξαφνικά βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των δις πρωταθλητών Ευρώπης για να πάρει θέση βασικού του χρόνου, δεν είναι άλλος από τον Ζοζέ Σα. Ο δανεικός στον Ολυμπιακό τερματοφύλακας που φέτος πραγματοποίησε εξαιρετική σεζόν στο Λιμάνι από όταν πήρε θέση βασικού, έχει στα χέρια του μια πολύ καλή οικονομική πρόταση για νέο συμβόλαιο με τους «ερυθρόλευκους», οι οποίοι αντίστοιχα θέλουν φυσικά να τον κρατήσουν και ετοιμάζονται να καταθέσουν στην Πόρτο τη σχετική ρήτρα που προβλέπεται.

Ωστόσο, η μπάλα πλέον, όσο ψυχρό και αν ακούγεται κάτι τέτοιο από τη στιγμή που η εξέλιξη που διαμορφώνει τις καταστάσεις είναι ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας, βρίσκεται στην πλευρά του ίδιου του Σα. Γιατί μέχρι και χθες, δεν είχε καμία πρόθεση να επιστρέψει στην Πόρτο για να είναι δεδομένα μπακ-απ του Κασίγιας, ενώ φυσικά ούτε και η ίδια η ομάδα καιγόταν να τον πάρει πίσω. Τώρα, τα δεδομένα αυτά έχουν αλλάξει πλήρως. Η Πόρτο αφενός θα αναζητήσει νέο βασικό γκολκίπερ, ενώ ο Σα θα δει από διαφορετική οπτική το ενδεχόμενο επιστροφής του.

Σίγουρα, τα «αν» στην υπόθεση είναι ήδη πολλά και πολύ πρώιμο να γίνει συγκεκριμένη κουβέντα. Αν ο Κασίγιας σταματήσει το ποδόσφαιρο, αν η Πόρτο επιλέξει όντως τον Σα για αντικαταστάτη του και του προσφέρει τα χρήματα που θέλει, αν ο Ολυμπιακός απαντήσει με καλύτερη πρόταση. Σε κάθε περίπτωση όμως, είναι μια κουβέντα που καλώς ή κακώς θα ανοίξει σύντομα για τις τρεις πλευρές. Οι δύο ομάδες θα κάνουν τις προτάσεις τους και στο τέλος της ημέρας, ο Σα -που έχει συμβόλαιο για ένα μόλις ακόμη χρόνο με την Πόρτο- θα είναι αυτός που θα αποφασίσει τι θα συμβεί.

Μέχρι βέβαια να ασχοληθούν όλες οι παραπάνω πλευρές με το ποδόσφαιρο, τόσο ο Πορτογάλος τερματοφύλακας, όσο και ο πιθανός.... αντικαταστάτης του στον Ολυμπιακό αν τελικά φύγει, ο Γιούρι Λοντίγκιν, στέλνουν τις ευχές τους στον Ίκερ Κασίγιας να ξεπεράσει όσο πιο γρήγορα το πρόβλημα και να σταθεί ξανά γερός στα πόδια του.

«Δύναμη αδερφέ μου» έγραψε ο Σα στο instagram, ενώ ο Ρώσος «να γίνεις σύντομα καλά», αμφότεροι ανεβάζοντας σχετικές φωτογραφίες με τον θρυλικό Ισπανό.

https://www.instagram.com/p/Bw7OEnZlgJ7/
Το πρόβλημα του Κασίγιας επηρεάζει άμεσα και τον Ολυμπιακό