MENU

Για ένα ακόμα παιχνίδι ο Αρης ήταν κακός. Μπορώ να πω χειρότερος ακόμα και από τον τρόπο που τελείωσε τη φετινή χρονιά. Δεν υπήρξε ουδεμία βελτίωση σε κανένα από τα κομμάτια του παιχνιδιού του που υστερούσαμε και έχουμε επισημάνει όλο αυτό το διάστημα. Είναι φανερό νομίζω πως υπάρχει μια διαφορά απόψεων όσον αφορά το ρόστερ. Αυτό αποδείχτηκε και χθες, με την χρησιμοποίηση κάποιων παικτών που ήταν στη «μαύρη λίστα».

Και αν η επιλογή του Ιντζόγλου, είχε εξήγηση από τη στιγμή που δεν υπήρχε άλλη διαθέσιμη λύση, γι' αυτή του Βαλεριάνου, δεν νομίζω να υπάρχει. Αγωνιστικά φάνηκαν οι απουσίες του Σιώπη, του Μπάσα και του Γκάμα (έπαιξε λίγο). Ο Ιντζόγλου με τον Ματίγια σήκωσαν το βάρος στα χαφ, όμως υπήρχε αδυναμία. Ο Αρης ναι μεν απειλήθηκε ελάχιστα από τη Λαμία, όμως δεν απείλησε και ο ίδιος. Ο Παντελίδης αν και είχε χρόνο αρκετό μπροστά του στη διακοπή να βελτιώσει αρκετούς από τους τομείς που υστερούσε η ομάδα του δεν το έκανε ή τουλάχιστον αυτό δεν φάνηκε χθες.

Ο Αρης ουσιαστικά έγινε πιο επικίνδυνος όταν μπήκε ο Γιουνές που έτρεξε, μάρκαρε και «γέμισε» την περιοχή και πέτυχε με τον Ματίγια το γκολ στις καθυστερήσεις με αρκετή δόση τύχης. Δεν άξιζε να κερδίσει ο Αρης, αυτή είναι η αλήθεια. Ούτε όμως και να χάσει. Οι τρεις βαθμοί, με τον τρόπο που ήρθαν είναι πολύτιμοι. Παρόλα αυτά η κακή αγωνιστική κατάσταση της ομάδας με έβαλε σε σκέψεις. Ο Αρης έχει δύσκολο πρόγραμμα, πολλά σερί παιχνίδια, ελλιπές ρόστερ και δεν είναι έτοιμος να παραμείνει ψηλά στη βαθμολογία, όπως το έκανε με τη χθεσινή του νίκη.

Είμαι πεπεισμένος πλέον πως ο Αρης δεν θα έχει σταθερότητα στην απόδοσή του. Δεν βλέπω βελτίωση. Συν τις άλλοις υπάρχει και το πρόβλημα που ακούει στο όνομα του Ματέο Γκαρσία. Είναι εξαφανισμένος εδώ και 7-8 παιχνίδια. Εχει κάνει τεράστια αγωνιστική «κοιλιά». Δεν έχει όρεξη. Τονίζω όμως πως αν ο Αρης βρει τον τρόπο να μαζέψει βαθμούς στα εκτός έδρας παιχνίδια, τότε εντός εύκολα ή δύσκολα, έστω και με δόση τύχης θα πάρει νίκες.

Για να πάμε και στο θέμα των τραυματισμών και αφού πρώτα ευχηθώ περαστικά και ταχεία ανάρρωση στον Μπρούνο Γκάμα, θέλω να τονίσω πως φαίνεται ξεκάθαρα η κάκιστη προετοιμασία του Πάκο Ερέρα. Βγαίνουν πλέον τραυματισμοί που είναι απόρροια της αυξανόμενης έντασης του ρυθμού των προπονήσεων, στην προσπάθεια του Παντελίδη να ανεβάσει τα νούμερα των εργομετρικών των ποδοσφαιριστών του. Εν κατακλείδι, ο προγραμματισμός του Αρη που έγινε ήταν λάθος.

Ο σωστός προγραμματισμός απαιτεί ρόστερ με δύο ποδοσφαιριστής ανά θέση. Αυτό στον Αρη δεν υπάρχει. Βασίζεται στους ίδιους από το καλοκαίρι και έπειτα. Και πλέον ξέμεινε και από λύσεις. Ο Ιανουάριος δεν είναι μεταγραφική περίοδος ενδεδειγμένη για να βρεις παίκτες να καλύψεις κενά. Απλώς κάνεις «μπαλώματα». Ο Αρης και ο Παντελίδης θα έχουν δύσκολο έργο στη συνέχεια και ελπίζω να τα καταφέρουν.

Χωρίς σωστό προγραμματισμό δεν προχωράς
EVENTS