MENU

Το τελευταίο εισιτήριο για τα προημιτελικά του Coppa Italia διεκδίκησαν στο «Σαν Πάολο» η Νάπολι με την Ουντινέζε, σε ένα γεμάτο ματς και τον Παναγιώτη Κονέ να σημειώνει ένα πανέμορφο γκολ το οποίο όμως δεν αρκούσε για την ομάδα του.

Μόλις στο 3΄ η Νάπολι κέρδισε πέναλτι με τον Ζαπάτα, αλλά ο Μέρτενς που ανέλαβε την εκτέλεση έστειλε την μπάλα στο δοκάρι! Οι γηπεδούχοι δεν μπόρεσαν να σημειώσουν κάποιο γκολ μέχρι το τέλος του ημιχρόνου και έτσι τα πράγματα δυσκόλεψαν περισσότερα, ειδικά όταν η Ουντινέζε άνοιξε το σκορ στο 58΄ με τον Τερό!

Δεύτερο πέναλτι για την Νάπολι και πάλι με τον Ζαπάτα να βουτάει μέσα στην περιοχή της Ουντινέζε, αλλά αυτή τη φορά την εκτέλεση ανέλαβε ο Ζορζίνιο με επιτυχία ισοφαρίζοντας σε 1-1. Ο Βίντμερ στο 68΄ άφησε την Ουντινέζε με 10 παίκτες και αν κανείς νόμιζε πως η Νάπολι θα είχε εύκολο έργο στη συνέχεια έκανε λάθος...

Το ματς πήγε στην παράταση, ο Χάμσικ έκανε το 2-1 στο 100΄ με φοβερό φαλτσαριστό σουτ, αλλά ο Παναγιώτης Κονέ που πέρασε ως αλλαγή στο 73΄ δεν είχε πει την τελευταία λέξη για την Ουντινέζε. Τέσσερα λεπτά μετά το γκολ του Χάμσικ, ο Έλληνας διεθνής άσος με σουτ στη κίνηση έξω από την περιοχή της Νάπολι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-2! 

Η Νάπολι είχε και... τρίτη ευκαιρία στα πέναλτι για να προκριθεί και δεν την έχασε. Όλοι ευστόχησαν, μαζί με τον Παναγιώτη Κονέ, εκτός από τον Άλαν ο οποίος νικήθηκε στο πέμπτο πέναλτι από τον Αντουχάρ και έτσι η ομάδα του Μπενίτεθ προκρίθηκε με 5-4 (εύστοχος ο Ιγκουαϊν στο τελευταίο) στους «8» όπου εκεί θα αντιμετωπίσει την Ίντερ.Η φάση των «8»Μίλαν-Λάτσιο (27/1, 21:45)Πάρμα-Γιουβέντους (28/1 21:45)Ρόμα-Φιορεντίνα (3/2)Νάπολι-Ίντερ (4/2)

Δείτε τα γκολ

//www.youtube.com/embed/RjA8K71GwzE//www.youtube.com/embed/AvCrfubJLMk//www.youtube.com/embed/8o2kUZeN8Aw//www.youtube.com/embed/hMKdkbu1rnE
Στα πέναλτι η Νάπολι, γκολάρα ο Κονέ! (vids)