MENU

Όσοι παρακολούθησαν το παιχνίδι Παναθηναϊκός-Ιωνικός, δεν αντιλήφθηκαν στιγμές έντασης και επεισοδίων. Ακόμη κι όσοι ήταν στο γήπεδο καλά-καλά, δεν πήραν χαμπάρι τι έγινε. Η ατμόσφαιρα στο γήπεδο ήταν φανταστική. Οπότε η παρέμβαση αθλητικού εισαγγελέα που έφερε την κλήση σε απολογία, παραξένεψε. Τραυματισμός αστυνομικού λόγω ενός μεμονωμένου επεισοδίου. Προκλήθηκε από 5-10 άτομα, αλλά συνέβη. 

Έτσι προήλθε η τιμωρία του Παναθηναϊκού. Αυστηρή; Σκληρή; Άδικη σίγουρα εν συγκρίσει με τα όσα συμβαίνουν αλλού. 

Σε μια περίοδο που το Τριφύλλι στη Λεωφόρο έχει επαναφέρει την υγεία στον αγωνιστικό χώρο και τις εξέδρες. Δυστυχώς αφού υπήρξε επεισόδιο που προκάλεσε τραυματισμό αστυνομικού, οι νόμοι είναι νόμοι. Dura lex sed lex. 

Φυσικά και θα υπήρχε καχυποψία για μια ποινή δύο αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών (συν 70.000 ευρώ που είναι μεγάλο ποσό για ποινή). Τα όποια σύννεφα καχυποψίας, εξαφανίστηκαν για έναν και μόνο λόγο: Η παρουσίαση βίντεο. Αυτό έδειξε τι έγινε, πόσοι ενεπλάκησαν και κυρίως σε ποιο ακριβώς σημείο. Έτσι έκρινε το πειθαρχικό όργανο της λίγκας, έτσι τιμώρησε. Γι’ αυτό αν προσέξατε ακόμη και η ΠΑΕ Παναθηναϊκός-ίσως και δικαίως-μίλησε για υπερβολικό νόμο, χωρίς όμως να αμφισβητήσει το γεγονός που έφερε την τιμωρία. 

Είναι τελικά μεγάλη υπόθεση το βίντεο. Είναι τεράστια ιστορία το να δουλεύει το κλειστό κύκλωμα στο γήπεδο, το οποίο λειτουργεί και χειρίζεται αποκλειστικά η αστυνομία. Όσα συμβαίνουν στη Λεωφόρο καταγράφονται απ’ ευθείας στη ΓΑΔΑ. Θεωρητικά το ίδιο συμβαίνει και στα υπόλοιπα γήπεδα, με την καταγραφή να γίνεται στις αντίστοιχες αστυνομικές διευθύνσεις. 

Λέμε θεωρητικά, επειδή το ανεξάρτητο κράτος του «Καραϊσκάκης» λειτουργεί με δικούς του, ξεχωριστούς νόμους. Όταν χρειάστηκε να δουλέψουν εκεί οι κάμερες, κάτι γινόταν πάντα! Βραχυκύκλωμα; Χαλασμένος φακός των καμερών; Τα ποντίκια έφαγαν τα καλώδια; Κάτι τέλος πάντων. Ειδικά στο χώρο των αποδυτηρίων, μιλάμε για πραγματική… γκαντεμιά. 

Οι κάμερες γι’ αυτό υπάρχουν. Για να κρίνουν τα πειθαρχικά όργανα με ευκολία, αν συντρέχει λόγος τιμωρίας ή όχι. Στην προκειμένη περίπτωση θα συζητούσαμε για μήνες αν είναι δίκαιη η τιμωρία ή όχι, αναφερόμενοι στο σημείο των επεισοδίων. Αυτό το ερωτηματικό έφυγε. Γιατί; Επειδή υπήρχε βίντεο. 

Ελπίζουμε πλέον στο γήπεδο που γίνονται πάντα τα περισσότερα, τα χειρότερα, να αρχίσουν επιτέλους να λειτουργούν οι κάμερες και όχι ως δια μαγείας να μη στέλνουν εικόνα προς καταγραφή, τη στιγμή που είτε έχουμε φάπες στα αποδυτήρια, είτε μπλοκάρουν οι πόρτες, είτε δίνονται εντολές σε αντιπάλους να μη σηκώνονται στους πάγκους. Γενικά, όταν κάτι συμβαίνει. Που συνήθως συμβαίνει πάντα στο ξεχωριστό κράτος του συγκεκριμένου σημείου στο Νέο Φάληρο.

SDNA Google news
ΜΑΘΕΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ - ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ SDNA logo ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Μόνο στη Λεωφόρο λειτουργούν οι κάμερες; Στο Καραϊσκάκη κύριοι της Αστυνομίας;
EVENTS