MENU

Το next big thing του σερβικού ποδοσφαίρου, Όγκνιεν Ούγκρεσιτς, προβάρει τ' ασπρόμαυρα, όπως διαβάσατε νωρίς το μεσημέρι της Τρίτης (25/8) μέσα από το SDNA. Την είδηση επιβεβαίωσε και η αντιπρόεδρος της ομάδας, Μίλκα Φόρτσαν, δηλώνοντας χαρακτηριστικά πως: «η υπόθεση έχει τελειώσει, ο Ούγκρεσιτς πηγαίνει στον ΠΑΟΚ».

Το SDNA επικοινώνησε και με τον άνθρωπο που «έτρεξε» το deal για λογαριασμό των ασπρόμαυρων της Σερβίας, Ράντοσαβ Πέτροβιτς, ο οποίος αποκάλυψε πως ο 20χρονος απέρριψε δύο προτάσεις από την Serie A φέτος το καλοκαίρι ενώ οι επαφές με τον ΠΑΟΚ, λόγω της σχέσης των δύο ομάδων, προχώρησαν πολύ γρήγορα:

«Ήταν αρκετά περιζήτητος στη μεταγραφική αγορά, μπορώ να σας πω πως ήδη απέρριψε δύο προτάσεις από τη Serie A. Η μία ήταν από την Σασουόλο και την άλλη θα προτιμούσα να την κρατήσω για εμάς. Το όνομά του όμως ήταν ευρέως γνωστό στους κύκλους των ευρωπαϊκών ομάδων, όπως αντίστοιχα και σε αυτό του ΠΑΟΚ. Οι άνθρωποι του Δικεφάλου έδειξαν ενδιαφέρον τις τελευταίες ημέρες και με γνώμονα τη σχέση που έχει η Παρτιζάν με τον ΠΑΟΚ, ας πούμε πως οι διαπραγματεύσεις προχώρησαν πιο γρήγορα, απ΄ότι συμβαίνει συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις».

Ερωτηθείς για την αντίδραση του ποδοσφαιριστή τόσο σήμερα που «έσκασε» η είδηση, όσο και την ημέρα που έφτασε η πρόταση του Δικεφάλου, απάντησε πως: «Είδατε τι έγινε σήμερα στα social media και γνωρίζετε πως οι νέοι έχουν τεράστια εξοικείωση, ήταν ενθουσιασμένος. Είναι πολύ χαρούμενος με την προοπτική του ΠΑΟΚ, γνωρίζει πολύ καλά την ομάδα. Ξέρει πως είναι μία σημαντική πρόκληση για εκείνον, πως θα αγωνιστεί σε ένα top club, σε μία φανταστική ατμόσφαιρα, όπως είναι η Τούμπα. Για εμένα, προσωπικά, η Θεσσαλονίκη είναι η αγαπημένη μου πόλη και αυτό που μπορώ να πω στον Όγκνιεν είναι πως υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες για να κάνει το επόμενο βήμα στη ζωή και στην καριέρα του».

Μάλιστα, ο αθλητικός διευθυντής της Παρτιζάν δεν δίστασε να αποκαλύψει πως οικονομικοί λόγοι «ανάγκασαν» την ομάδα να προχωρήσει σε μία ακόμη πώληση φέτος το καλοκαίρι, με τον ΠΑΟΚ να προσφέρει ένα άκρως ελκυστικό πακέτο που φθάνει τα οχτώ εκατ. ευρώ συν ποσοστό μεταπώλησης:

«Κοίτα, είναι κάπως... δύσκολη η κατάσταση στην Παρτιζάν τα τελευταία χρόνια. Είμαστε σε ένα καθεστώς οικονομικής διαχείρισης και τα κυρίως έσοδα για το club προέρχονται από τις πωλήσεις. Από μεταγραφές. Είναι το δεύτερο 'παιδί' μας, ένας ακόμη από τα φυτώρια μας, που αναγκαζόμαστε να πουλήσουμε για να επιλύσουμε τα οικονομικά μας θέματα. Αυτός είναι ο δρόμος μας και ελπίζουμε σύντομα να γίνουμε μία οικονομικά σταθερή ομάδα που θα μπορεί να κρατά τους καλύτερους παίκτες της».

Για τον Ράντοσαβ Πέτροβιτς, ο νεαρός Σέρβος διαθέτει όλο το πακέτο ενός σύγχρονου χαφ, αλλά αν έπρεπε να μιλήσει πιο συγκεκριμένα, θα έλεγε πως: «Είναι ένα μοντέρνο box to box χαφ, από εκείνους που αρέσουν πολύ στους προπονητές. Ναι, μπορεί να παίξει και ως εξάρι, είναι ψηλός, έχει πολύ καλή φυσική κατάσταση και πολύ καλό vision στο γήπεδο. Σαφώς μπορεί να αναπτυχθεί αγωνιστικά ακόμη περισσότερο και ιδίως σε μία ομάδα, όπως ο ΠΑΟΚ».

Όσο για το αν θα αγωνιστεί στο ευρωπαϊκό παιχνίδι της Παρτιζάν με την Χετάφε την Πέμπτη, την ώρα που ο ΠΑΟΚ τον περιμένει άμεσα στη Θεσσαλονίκη, τόνισε πως: «Δεν το ξέρουμε ακόμη. Είναι νέος και προφανώς το μυαλό του, γνωρίζοντας ήδη τα πάντα για τη μεταγραφή του, ίσως να μην είναι 100% στο ματς. Θα πάρουμε άμεσα την οριστική μας απόφαση, συζητώντας με τον προπονητή και τους συνεργάτες του, αλλά η εκτίμησή μου είναι πως δεν θα αγωνιστεί».

Κλείνοντας την κουβέντα μας, ο αθλητικός διευθυντής της Παρτιζάν ρωτήθηκε και για το φιλικό με τον ΠΑΟΚ που είναι στα σκαριά: «Είμαστε ενθουσιασμένοι στην προοπτική διεξαγωγής ενός φιλικού ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την Παρτιζάν. Και θα σας πω και κάτι, είχαμε μιλήσει γι΄αυτό το φιλικό, πριν τις διαπραγματεύσεις για τη μεταγραφή του Ούγκρεσιτς. Από την πλευρά μας, θα κάνουμε τα πάντα για να γίνει αυτό το παιχνίδι στη Θεσσαλονίκη. Όταν έπαιζα στην Παρτιζάν, είχα παίξει σε εκείνο το φιλικό με τον ΠΑΟΚ και ξέρω τι σημαίνει ένα φιλικό ανάμεσα σε αυτές τις ομάδες. Τι σημαίνει για τη σχέση Παρτιζάν - ΠΑΟΚ...».

Ο αθλ.διευθυντής της Παρτιζάν στο SDNA: «Έτσι έκλεισε ο Ούγκρεσιτς στον ΠΑΟΚ!»