MENU

Είναι αλήθεια, πως η ΑΕΚ πολλές φορές τείνει προς την εσωστρέφεια. Καταστάσεις όπως αυτές που βίωσε κατά τη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας και μετά την πανωλεθρία στον Πειραιά, πολλές φορές κατά το πρόσφατο παρελθόν την είχαν οδηγήσει σε διαλυτικά φαινόμενα. Ωστόσο, μολονότι φέτος υπάρχει νέα διοίκηση με μικρή πείρα σε ό,τι αφορά τα ποδοσφαιρικά και τα αποτελέσματα της ομάδας δεν ήταν θετικά, η διαχείριση Ηλιόπουλου προσφέρει στην Ενωση την ηρεμία και τη σταθερότητα που χρειάζεται.

Ο Ηλιόπουλος έδωσε στίγμα για τις προθέσεις του από την περασμένη Δευτέρα. Την επομένη της ήττας σοκ από τον Ολυμπιακό, ο ιδιοκτήτης της ΑΕΚ επέλεξε να αναβάλει κατά μια μέρα την αναχώρηση του για επαγγελματικό ταξίδι στο εξωτερικό, ώστε να βρεθεί κοντά στην ομάδα. Πήγε στα Σπάτα μίλησε σε παίκτες και Αλμέιδα και απέδωσε τα του Καίσαρος τω Καίσαρι για όσα έγιναν στο Φάληρο, θέτοντας άπαντες προ των ευθυνών τους.

Αυτό που κατέστη σαφές προς κάθε πλευρά είναι η απαίτηση η ΑΕΚ να παίζει ως… ΑΕΚ και να μην εμφανίζει αυτό το αποκρουστικό πρόσωπο στον αγωνιστικό χώρο. Ηταν χαρακτηριστική η ενόχλησή του για την εικόνα της Ένωσης απέναντι στον Ολυμπιακό. Αμέσως μετά αναχώρησε και χθες, ήταν η πρώτη φορά επί διοίκησης του, που δεν βρέθηκε δίπλα στην ομάδα σε ένα παιχνίδι. Ωστόσο, βρήκε και πάλι τον τρόπο να στείλει το μήνυμα του. 

Πριν από τη σέντρα του αγώνα με τον Άρη από τα μάτριξ προβλήθηκε το παρακάτω βίντεο με το προσωπικό του μήνυμα προς τον κόσμο: «Σήμερα δεν θα είμαι στην αρένα μας γιατί λείπω εκτός, όμως είμαι νοητά δίπλα στην ΑΕΚάρα μας, όπως όλος ο κόσμος μας. Forza ΑΕΚ». Ηταν ακόμα ένα στοιχείο, που βοήθησε την ΑΕΚ να επιστρέψει. Αν και βέβαια, η χθεσινή εμφάνιση ικανοποιεί μόνο ως ένα πρώτο βήμα τον κόσμο της ΑΕΚ, καθώς όλοι περιμένουν πρόκριση τη Τρίτη και φυσικά να χτιστεί (επιτέλους) ένα σερί νικών για την ΑΕΚ και στο τέλος της σεζόν να πανηγυρίσουν όλοι τον τίτλο!

Το μήνυμα του Ηλιόπουλου στην ΑΕΚ και η διαχείριση της κρίσης