MENU

* Πώς θα ολοκληρωθεί η σεζόν; Αυτό είναι το κεντρικό ερώτημα που κυριαρχεί σε όλη την Ευρώπη και όχι μόνο. Από την Σούπερ Λίγκα μέχρι το Καμπιονάτο και την Πριμέρα Ντιβιζιόν από την Ευρωλίγκα μέχρι την ΟΥΕΦΑ και το ΝΒΑ, όλοι ψάχνουν να βρουν μια λύση για να τελειώσει όπως πρέπει η αγωνιστική περίοδος. Δηλαδή μέσα στα γήπεδα. 

* Προφανώς και ο βαθμός δυσκολίας δεν είναι ο ίδιος στο ποδόσφαιρο, που διεξάγεται σε ανοιχτό γήπεδο και στο μπάσκετ, που γίνεται σε κλειστό χώρο. Όμως, η ουσία παραμένει η ίδια. Και όταν δεν υπάρχει κλασικός τρόπος διεξαγωγής πρέπει να εφευρεθεί.

* Στην ελληνική ποδοσφαιρική λίγκα για παράδειγμα συζητούν να παίζουν μπάλα ντάλα καλοκαίρι, μέχρι και τα μέσα Ιουλίου με 35 βαθμούς. Το Slam Dunk αποκαλύπτει σήμερα την ιδέα που έχει πέσει στο τραπέζει από το BCL και είναι η πιο ριζοσπαστική, αλλά ταυτόχρονα φαίνεται και η πιο λογική. Να διεξαχθεί Final 8. 

* Αλλά πότε; 29 Σεπτεμβρίου με 4 Οκτωβρίου. Δηλαδή να είναι η πρώτη επίσημη διοργάνωση της νέας σεζόν, στην οποία φυσικά οι ομάδες θα μπορούν να πάρουν μέρος με τα καινούργια ρόστερ που έχουν φτιάξει. 

* Πριν από λίγες ημέρες υπήρξαν επαφές των ανθρώπων των οκτώ ομάδων που συμμετέχουν στην τελική φάση. Η ιδέα όχι μόνο συζητήθηκε, αλλά βρήκε και πολλούς υποστηρικτές. Γιατί οι έξυπνες ιδέες και τα επιχειρηματικά, καθαρά μυαλά μπορούν να είναι πιο αποτελεσματικά τελικά από τα πολλά λεφτά.

* Μάλιστα, για να τηρηθεί και το fair play η πρόταση είναι να γίνει το Final 8 εκεί που θα γινόταν φέτος το Final Four, δηλαδή στην Ιερουσαλήμ. Θα εξασφαλιστεί ότι τουλάχιστον σε εκείνο το χρονικό διάστημα το πιο πιθανό είναι ότι θα μπορούν να διεξαχθούν οι αγώνες με κόσμο. Όχι σε ένα άδειο γήπεδο, απλά για να βγει η υποχρέωση.

* Προσοχή: δεν μιλάμε για κάποια απόφαση. Είναι μια ιδέα, που έχει πέσει στο τραπέζι και οι εμπλεκόμενοι συζητούν τα συν και τα πλην. 

* Εποχή κορωνοϊού έχουμε, αλλά το ρεπορτάζ ακόμα και για τις μεταγραφικές εξελίξεις δεν σταματάει. Στον Ολυμπιακό, όπως και σε άλλες ομάδες, εξετάζουν παίκτες για την επόμενη σεζόν. Πώς θα σας φαινόταν λοιπόν να έχει ο Ολυμπιακός Χασάν και στο ποδόσφαιρο, Χασάν και στο μπάσκετ; 

* Ένας από τους παίκτες που αρέσουν στο τεχνικό επιτελείο των Πειραιωτών είναι ο 25χρονος Αμερικανός Χασάν Μάρτιν, που αγωνίστηκε φέτος στην Μπουντούτσνοστ και μοιάζει στα μάτια τους σαν μια νέα περίπτωση Χάινς. Ήταν πρώτος μπλοκέρ με την Μπαϊρόιτ στη Γερμανία, 2μετρος (2,01μ.) με παπούτσια, καλός ριμπάουντερ και πολύ αθλητικός. Κρατήστε το όνομά του. 

* Από το πουθενά σκάνε καμιά φορά οι μπόμπες. Σε ομάδα υπεράνω πάσης υποψίας, από τις λίγες που έχουν καλό όνομα στην ελληνική αγορά του μπάσκετ, έχει προκύψει εσχάτως οικονομικό προβληματάκι. Όχι για κανόνι, αλλά πρώτη φορά εντοπίστηκαν καθυστερήσεις ασυνήθιστες, για τη συγκεκριμένη ομάδα. Όλα αυτά εννοειταί ότι συνέβησαν προ κορωνοϊού. Δεν λέμε για τώρα, που υπάρχουν σε όλες τις ομάδες καθυστερήσεις πληρωμών, λόγω της κατάστασης που επικρατεί και της κρίσης. 

* Ίσως να περνούσε και στο ντούκου το θέμα, εάν δεν προέκυπτε και η πρόθεση Έλληνα παίκτη για κατάθεση προσφυγής. Όχι αθλητή που δεν τον ξέρει η μάνα του. Από τους γνωστούς. Και δεν υπάρχει, τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια, ιστορικό προηγούμενο, από παίκτη που έχει προσφύγει στο συγκεκριμένο σωματείο. Θα έχει ενδιαφέρον η συνέχεια. 

SDNA Google news
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ SDNA logo ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Η πρόταση για Final 8 τον Σεπτέμβριο και η προσφυγή Έλληνα παίκτη
EVENTS