MENU

Ευτυχώς, λέω, που το αποκάλυψε η «Marca». Τούτο το «ευτυχώς» ακούγεται αντι-δημοσιογραφικό, όμως είναι απολύτως αληθινό στην τρελο-χώρα που ζούμε.

Ευτυχώς που αποκάλυψε η –κορυφαία στα θέματα Ρεάλ Μαδρίτης- εφημερίδα ακριβώς τη ΜΥΘΙΚΗ πρόταση του Παναθηναϊκού στον Φακούντο Καμπάτσο γιατί αν το έγραφε κάποιος από εμάς, κάποιο ελληνικό ΜΜΕ εννοώ, θα είχαμε ακούσει όλα τα «καντήλια» του πλανήτη!

Προσοχή: Πριν τη «Marca» ήταν η «El Mundo» (σπέσιαλ σε ρεπορτάζ Μπάρτσα) που έφερε στο φως ότι ομάδα της Ευρωλίγκας προσφέρει στον Αργεντινό πάνω από 3 εκατ. ετησίως και ακολούθησε το μακράν πιο αξιόπιστο σε θέματα «Βασίλισσας» ΜΜΕ να δώσει στο πιάτο την αλήθεια στο 100%.

Το πιο… ήπιο που θα είχε ακούσει ένα ελληνικό Μέσο αν είχε προβεί σε τούτη την αποκάλυψη θα ήταν πως το τάιμινγκ αφορά προσπάθεια «ισοφάρισης» της μεγάλης πρόκρισης του Ολυμπιακού στο F4 της Ευρωλίγκας! Το πιο σκληρό δεν το γράφω, μπορεί να οργιάσει η φαντασία του καθενός από εσάς. Άλλωστε το μπινελίκι δεν έχει σύνορα…

Εδώ και μέρες υπάρχει στα δημοσιογραφικά γραφεία η πληροφορία ότι ο Παναθηναϊκός προσφέρει «χρυσάφι» στα πόδια του Αργεντινού παιχταρά. Όπως ακριβώς το γράφω: Χρυ-σά-φι!

Ουδείς μπορούσε όμως να φανταστεί ότι μιλάμε για 4 εκατ. ευρώ ΚΑΘΑΡΑ το χρόνο, για μια τριετία. Δηλαδή ΜΙΚΤΑ σχεδόν 5.200.000 ευρώ το χρόνο (η εφορία στην Ελλάδα είναι 22%). Δηλαδή περίπου 15,5 εκατομμύρια ευρώ για 3 χρόνια! Για ένα μόνο παίκτη! Ασύλληπτο. Πόσο μάλλον από μια ομάδα η οποία πριν από δύο χρόνια είχε μπάτζετ συνολικό 5,5 εκατ. ευρώ μικτά!

Σήμερα είναι η κατάλληλη στιγμή για να ξαναδείτε τη χθεσινή “Magic Euroleague” στο SDNA και να ακούσετε ΟΛΑ όσα είπε ο Παπαθεοδώρου. Όμως ούτε αυτός ούτε το site έκαναν σημαία την πληροφόρηση. Πώς να γράψεις, άλλωστε, ότι ο Παναθηναϊκός δίνει σε ένα παίκτη 4 εκατ. ευρώ καθαρά και να μη σε πάρουν με… τις πέτρες; Γι αυτό σας λέω: Να αγιάσει το χέρι του αρχισυντάκτη της «Marca»!

Περισσότερο ως διαίσθηση και σαφώς λιγότερο ως πληροφόρηση νομίζω ότι ο Καμπάτσο θα πάει τελικά στη Ρεάλ Μαδρίτης. Ενδεχομένως με λιγότερα από τα μισά χρήματα απ΄όσα του προσφέρει ο Παναθηναϊκός. Γιατί;

Γιατί θέλει την ασφάλειά του σε μια πόλη και μια ομάδα που την ξέρει και τον ξέρουν, γιατί θέλει το ισπανικό σχολείο για το παιδί του, γιατί καταλαβαίνει ότι στη Ρεάλ σιγά σιγά αποσύρεται η φουρνιά των 35plus παιχταράδων κι αυτός θα είναι ο ηγέτης των επόμενων 2-3 χρόνων. Ακόμη κι επειδή μπορεί η τελευταία κάκιστη διετία του Παναθηναϊκού να του δημιουργεί αμφιβολίες γι αυτό που θέλουν οι πράσινοι να χτίσουν.

Προφανώς, αν η εκτίμησή μου αποδειχθεί άστοχη, ο Παναθηναϊκός θα έχει πετύχει μία από τις μεγαλύτερες μεταγραφές όλων των εποχών (του) και την πιο ακριβή έπειτα από εκείνη του Ντομινίκ Ουίλκινς. Αυτό τα λέει όλα.

Όλα; Λάθος. Δείχνει μόνο το «δέντρο». Γιατί αυτό είναι η «υπόθεση Καμπάτσο». Το «δάσος» είναι πολύ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ. Η μετάφραση-γνώση ξεκάθαρη. Από τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός προσφέρει 5,2 εκατ. ευρώ μικτά το χρόνο σε ΕΝΑΝ ΠΑΙΚΤΗ, προφανώς η ομάδα που θέλει να φτιάξει για τη νέα σεζόν θα έχει συνολικό μπάτζετ το οποίο θα συναγωνίζεται τα κορυφαία των πιο πλούσιων ομάδων στην Ευρωλίγκα. Δεν γράφω αριθμό καθώς μπορεί η πραγματικότητα να μας εκθέσει.

Προφανώς αν δεν πάρει τον Καμπάτσο ο Παναθηναϊκός μπορεί να δώσει από 2 εκατ. ευρώ –σύνολο 4 εκατ.- για «δύο άλλους Καμπάτσο». Κι αυτά όχι μόνο σε μία θέση, φυσικά.

Προφανέστατα όσα έχουν βάλει στο τραπέζι, ως στόχοι-προοπτικές ο Γιαννακόπουλος και ο Αταμάν είναι η δημιουργία μιας ομάδας η οποία σε κόστος και αξία θα τρυπάει το ταβάνι όλων όσων έχουμε δει τα τελευταία 14 χρόνια και θα παραπέμπει σε ό,τι πιο κοντινό στον εξωπραγματικό «Παναθηναϊκό του 2009»! Εννοώ πιο κοντινό σε χρηματικές αξίες. Γιατί σε ομάδα ΜΟΝΟ στο γήπεδο μπορεί να αποδειχθεί.

Η υπόθεση Καμπάτσο όμως και η μυθική πρόταση που οι Ισπανοί αποκάλυψαν, μας κάνει σοφότερους. Για το «δάσος» που περιμένουμε να ξετυλιχθεί μπροστά μας το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα…

Το «δέντρο Καμπάτσο» (12 εκατ. ευρώ καθαρά για 3 χρόνια!), φανερώνει το τρομερό «δάσος» που θέλει να φτιάξει ο ΠΑΟ!