MENU

Είναι γεγονός πως ο Φοίνικας Σύρου έχει αποδείξει εδώ και αρκετές εβδομάδες ότι στο ξεκίνημα της σεζόν αδίκησε τον εαυτό του. Μάλιστα, στο παιχνίδι του Κυπέλλου στο Μαρούσι η ομάδα της Σύρου ήταν πολύ σοβαρή και αποτελεσματική και άφησε τον Παναθηναϊκό εκτός διεκδίκησης ενός από τους τρεις στόχους του. Όλη αυτή η εισαγωγή έχει να κάνει με το γεγονός ότι σε έναν αγώνα παίζουν δύο και όταν αυτοί οι δύο δεν έχουν χαοτική διαφορά μεταξύ τους όλα είναι ανοιχτά.

Ο Φοίνικας έχει βρει τα… κουμπιά του Παναθηναϊκού και αυτό φάνηκε στο γεγονός ότι οι πράσινοι του Δημήτρη Ανδρεόπουλου βρισκόταν στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα πίσω στο σκορ και ακόμα και όταν είχαν το προβάδισμα δεν έπειθαν ότι μπορούν να «καθαρίσουν» το σετ. Οι γηπεδούχοι είχαν την ηρεμία στα μεγάλα ράλι και παίρνοντας ενέργεια από την πολύ καλή τους άμυνα τελείωναν τις επιθέσεις τους με επιτυχία. Οι δύο ομάδες έχουν ως δυνατό χαρτί τους το μπλοκ και σε αυτό το κομμάτι υπήρξε σχεδόν ισορροπία με τους γηπεδούχους να μετράνε ένα περισσότερο (9 έναντι 8).

Σημαντικό στοιχείο στο παιχνίδι είναι, από πλευράς γηπεδούχων, πως ο Πέτερ Μιχάλοβιτε συνεχίζει να βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση. Ο Σλοβάκος διαγώνιος όχι μόνο πέτυχε 21 πόντους αλλά πίεσε από το σερβίς, έδωσε βοήθειες στο μπλοκ και κυρίως έβγαζε μεγάλη σιγουριά όταν εκτελούσε στην επίθεση. Παράλληλα, Κόστα και Τζούριτς είχαν καλή απόδοση και αυτό έχει να κάνει με την απόδοση του Ιερεζουέλο. Ο πασαδόρος του Φοίνικα συνεχίζει να μοιάζει βελτιωμένος σε σχέση με το πρώτο μισό και να έχει μειώσει αισθητά τις παρορμητικές επιθέσεις και το βιαστικό παιχνίδι που οδηγούσε σε αρκετά λάθη.

Η αυτοπεποίθηση των γηπεδούχων στην επίθεση ήταν αυτό που έλλειπε από τον Παναθηναϊκό και είναι ένα στοιχείο το οποίο δεν εμφανίστηκε για πρώτη φορά φέτος. Η εικόνα του Ντερ Ντρις ήταν και πάλι θετική επιθετικά ωστόσο κάτι το οποίο ο Βέλγος υστερεί είναι το μπλοκ. Ένα τόσο ψηλός διαγώνιος έχει την ικανότητα να βοηθήσει περισσότερο από το μπλοκ και εάν αυτό το δούμε στη συνέχεια του πρωταθλήματος είναι κάτι που μπορεί να δώσει μεγάλη βοήθεια στον Παναθηναϊκό. Η υποδοχή των πρασίνων δεν ήταν το ίδιο καλή με το ντέρμπι κόντρα στον Ολυμπιακό αλλά κυρίως έλλειψε η φαντασία και οι ποικιλία στο επιθετικό κομμάτι.

Δεν μπορούμε να πούμε απόλυτα ότι η ήττα του Παναθηναϊκό από το Φοίνικα «ακυρώνει» τη νίκη κόντρα στον Ολυμπιακό καθώς εάν ο Ολυμπιακός είχε κερδίσει στο Μαρούσι τότε ο Παναθηναϊκός θα ήταν σε πολύ πιο δύσκολη θέση. Οι πράσινοι παραμένουν μπροστά στη βαθμολογία αλλά το καμπανάκι ήχησε για τα καλά καθώς είναι διαφορετικό το προβάδισμα 5 βαθμών με 5 αγωνιστικές να απομένουν και διαφορετικό το προβάδισμα 2 βαθμών με Ολυμπιακό και Φοίνικα να βρίσκονται κοντά. Ο Φοίνικας αξίζει πολλά συγχαρητήρια για τη γενικότερη διαχείριση των δύσκολων καταστάσεων καθώς έχοντας ξεκινήσει άσχημα και έχοντας αλλάξει προπονητή έχει καταφέρει να μπει ξανά στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος παίζοντας ωραίο βόλεϊ και έχοντας συνεχή βελτίωση. Ο Παναθηναϊκός θα παραμένει φαβορί όσο θα είναι πρώτος στη βαθμολογία και θα έχει την πρόκληση να κερδίσει τους 5 τελικούς που απομένουν. Ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος ξέρει πως να επαναφέρει την ψυχολογία και την ηρεμία των παικτών του στα επίπεδα που απαιτείται. Το πρωτάθλημα της Volley League είναι πιο ανταγωνιστικό από ποτέ και αυτό αποδεικνύεται και στην πράξη. Αυτό σημαίνει πως κανένα παιχνίδι δεν είναι κερδισμένο πριν παιχτεί και πως το πρωτάθλημα θα καταλήξει στον Παναθηναϊκό μόνο αν οι πράσινοι αγγίξουν το 100% των δυνατοτήτων τους στα παιχνίδια που απομένουν και αξιοποιώντας το ήδη πολύ καλό ρόστερ στο έπακρο.

Ο… εφτάψυχος Φοίνικας και το ταρακούνημα του Παναθηναϊκού
EVENTS