MENU

Στα μέσα της σεζόν και με το πρωτάθλημα στην 11η αγωνιστική ενδεχομένως αυτή και να ήταν η καλύτερη εμφάνιση του Παναθηναϊκού ως τώρα. Αυτό βάση της απόδοσής του, του αποτελέσματος αλλά και του αντιπάλου που είχε απέναντί του. Το βόλεϊ είναι ιδιαίτερο άθλημα, βλέποντας το 3-0 ως αποτέλεσμα δεν είναι εύκολο να καταλάβει κανείς πόσο δύσκολο ήταν το παιχνίδι για τον Παναθηναϊκό στα δύο πρώτα σετ.

Δεν είναι πρώτη φορά που σε παιχνίδι Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ βλέπουμε ανατροπές. Μάλιστα, έχουμε δει ακόμα μεγαλύτερες όταν ο ΠΑΟΚ ήταν δύο πόντους μακριά από τη νίκη με 0-2 υπέρ του στα σετ και ακολούθησαν τρία νικηφόρα σετ για τους πράσινους αλλάζοντας ριζικά εκείνο το παιχνίδι. Όσον αφορά το τωρινό παιχνίδι η ανάλυση είναι σχετικά απλή και αυτή έχει να κάνει με την επιθετική ορμή του Παναθηναϊκού. Οι πράσινοι έχουν μια ομάδα με πλούσιο επιθετικό ταλέντο σε όλες τις θέσεις. Το ξεκίνημα του ΠΑΟΚ αιφνιδίασε τους πράσινους αφενός λόγω του καλού σερβίς και αφετέρου χάρη στην καλή λειτουργία του μπλοκ και των κεντρικών.

Τα δύο βασικά κομμάτια του παζλ που άλλαξαν την εικόνα έχουν να κάνουν με το σερβίς του Παναθηναϊκού αλλά και την δημιουργία. Όταν οι πράσινοι βρήκαν ρυθμό από τα 9 μέτρα έγιναν πολύ πιο απειλητικοί και ταυτόχρονα η είσοδος του Κασαμπαλή έδωσε μεγαλύτερη ταχύτητα στο παιχνίδι της ομάδας. Αυτό άλλωστε είναι ένα από τα σημαντικότερα προνόμια της ομάδας φέτος ότι διαθέτει δύο ικανούς πασαδόρους που μπορούν να εναλλάσσονται και να αλλάζουν την εικόνα της ομάδας ανάλογα με τις συνθήκες.

Εκτός του ότι ο Παναθηναϊκός σέρβιρε εξαιρετικά στην καθοριστική στιγμή όπου κρίνονταν το πρώτο σετ παρουσίασε από εκεί και έπειτα συνέπεια σε επίθεση και μπλοκ. Αυτό, βέβαια, είναι σαν μια αλυσίδα καθώς το καλό σερβίς οδηγεί σε δύσκολες συνθήκες στην απέναντι πλευρά και κατά συνέπεια καλύτερες συνθήκες για μπλοκ. Όταν μάλιστα οι κεντρικοί είναι σε τόσο καλή μέρα τα πράγματα γίνονται πιο απλά. Τόσο ο Βουλκίδης όσο και ο Ραγκέλ, ακόμα και ο Πετρέας που αγωνίστηκε λιγότερο, είχαν μεγάλη συνέπεια επιθετικά αλλά και σχετικά με το μπλοκ και αυτό έδωσε σίγουρες και γρήγορες επιθέσεις στον Παναθηναϊκό καθώς ο Κασαμπαλής τους αξιοποίησε στο μέγιστο.

Ο ΠΑΟΚ δεν είχε κάποιο σημείο αναφοράς στην επίθεση μετά το πρώτο σετ και αυτό έκανε δύσκολα τα πράγματα για την ομάδα του Μιλενκόσκι. Όταν ο Βαν Ντερ Ντρις ως βασικός διαγώνιος δεν κάνει τη διαφορά και οι δύο ακραίοι δέχονται τέτοια πίεση στην υποδοχή ικανή να τους κουράσει και να τους βγάλει από το ρυθμό τους τότε εμφανίζονται προβλήματα. Η καλή εικόνα των κεντρικών στο ξεκίνημα άρχισε να φθείρεται και δεν είναι τυχαίο πως ο κόουτς του δικεφάλου προσπάθησε να αξιοποιήσει και τους τέσσερις κεντρικούς της.

Όταν μια ομάδα σερβίρει και επιτίθεται τόσο καλά όπως έκανε ο Παναθηναϊκός σε αυτό το παιχνίδι όλα γίνονται πιο απλά. Αυτό αποτυπώθηκε σε όλες τις φάσεις μεγάλης διάρκειας όπου ο Παναθηναϊκός είχε τέτοια αυτοπεποίθηση που ακόμα και αν χρειαζόταν οι παίκτες του να φτάσουν μέχρι τις πινακίδες εν τέλει η επιθέσεις κατέληγαν επιτυχημένες. Αυτό βαραίνει τον αντίπαλο καθώς αντιλαμβάνεται ότι ακόμα και όταν πιέζει δεν καταφέρνει να πανηγυρίσει πόντο. Τα ράλι και οι κόντρα μπάλες κατέληξαν σε μεγάλο βαθμό υπέρ του Παναθηναϊκού και αυτό ήταν ένα από τα πολυτιμότερα στοιχεία που έκριναν το παιχνίδι.

 

ΥΓ: Ο Παναθηναϊκός έχει παίκτες υψηλού επιπέδου που είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμοι να κάνουν τη διαφορά. Ο Ερνάντεζ ήταν για μία ακόμα φορά σταθερός και κορυφαίος επιθετικά αλλά μαζί του η παρουσία του «αθόρυβου» Κόβαρ συμπληρώνει τα κομμάτια καθώς ο Ιταλός εκτός από την καλή του επίθεση ήταν σχεδόν αλάνθαστος στην υποδοχή και αυτό έχει μεγάλο μερίδιο στη νίκη.

Δείχνει τις πραγματικές του δυνατότητες