Ο 21χρονος Ισπανός, Νο.3 στον κόσμο, λύγισε τον 26χρονο Γάλλο (Νο.16) με 6-3, 6-4, 1-6, 7-5 σε σχεδόν τρεις ώρες και έκανε ένα ακόμα βήμα προς υπεράσπιση του τίτλου του. Θα περιμένει στον ένατο major προημιτελικό του τον νικητή του αγώνα ανάμεσα στον Τόμι Πολ και τον Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγούτ.
Ο Καρλίτος δεν πτοήθηκε με την απώλεια του τρίτου σετ και μπήκε δυνατά στο τέταρτο, ωστόσο είδε τον αντίπαλό του να βρίσκει απαντήσεις και τις δύο φορές που προηγήθηκε με μπρέικ. Σα να μην έφτανε αυτό, ο Ουμπέρ προηγήθηκε με 0-40 στο 4-4 και, μάλιστα, στο σημείο αυτό ο Αλκαράθ φάνηκε να χάνει την αυτοκυριαρχία του.
Στράφηκε στην ομάδα του και είπε «δεν ξέρω τι να κάνω», ωστόσο αμέσως μετά μάλλον... έλυσε τον γρίφο, καθώς κράτησε το σερβίς του με πέντε σερί πόντους και «έσπασε» τον Ουμπέρ στο 5-5, κάτι που του έδωσε το δικαίωμα να σερβίρει στη συνέχεια για τη νίκη.
Ήταν, πάντως, ένα άκρως διασκεδαστικό ματς και βοήθησε πολύ σε αυτό ο αριστερόχειρας Γάλλος, που πραγματικά ξεσήκωσε το κοινό του Centre Court με τα χτυπήματά του. Όχι ότι πήγε πίσω και ο Αλκαράθ, βέβαια, αλλά από εκείνον το περιμέναμε!
Carlos Alcaraz, you are ridiculous 🤯#Wimbledon | @carlosalcaraz pic.twitter.com/UCuhaZAaw8
— Wimbledon (@Wimbledon) July 7, 2024
The title defence rolls on 💪
— Wimbledon (@Wimbledon) July 7, 2024
Carlos Alcaraz defeats Ugo Humbert 6-3, 6-4, 1-6, 7-5 to reach the quarter-finals#Wimbledon pic.twitter.com/cu0I0hhiMe