MENU

Στο πρόσφατο φιλικό του Παναθηναϊκού με τον Πανιώνιο στη Λεωφόρο ο Γιούρι Μαμούτε αποτέλεσε την ευχάριστη έκπληξη των “πράσινων”.

Ηταν το πρώτο του ανεπίσημο 90λεπτο στη διάρκεια του οποίου είχε το χρόνο να φανερώσει πτυχές του ταλέντου του, σημειώνοντας δύο γκολ και έχοντας άκρως ελπιδοφόρα αγωνιστική παρουσία.

Ο 21χρονος, διεθνής με την U20 της χώρας του, Βραζιλιάνος επιθετικός δείχνει να έχει ξεπεράσει το αρχικό στάδιο προσαρμογής του στον Παναθηναϊκό και την προσεχή Κυριακή στη Λεωφόρο έχει μπροστά στου μία μεγάλη ευκαιρία: να πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του στην ενδεκάδα της ομάδας και να καταδείξει ότι έχει πράγματι την ποιότητα για να βοηθήσει ουσιαστικά και άμεσα το Τριφύλλι.

Στο συγκεκριμένο ματς άλλωστε οι “πράσινοι” θα έχουν δύο μεγάλες απουσίες, τους τιμωρημένους Μάρκους Μπεργκ (εκτός της Βέροιας έχει δηλωθεί να απουσιάσει και από το ματς με τον Αστέρα Τρίπολης) και Λούκας Βιγιαφάνιες.

Τη θέση του κορυφαίου επιθετικού του πρωταθλήματος στη γραμμή κρούσης του Παναθηναϊκού προβλέπεται να πάρει ο Μαμούτε ως παρτενέρ του Σεμπαστιάν Λέτο (ετοιμοπόλεμοι είναι τόσο ο Πέτριτς όσο και ο Κλωναρίδης, αλλά ο μεν πρώτος δύσκολα θα συνυπάρξει με τον Λέτο, με δεδομένο το αγωνιστικό στιλ των δύο παικτών, ενώ ο Κλωναρίδης βρίσκεται ένα κλικ πιο πίσω από τον Βραζιάνο στην ιεράρχηση του ροτέισον).

Για τη, δε, θέση του Αργεντινού άσου φαβορί είναι ο Ολιβιέ Μπουμάλ, ένας παίκτης από τον οποίο περιμένουν πολλά άπαντες στο Τριφύλλι και που είχε την ατυχία να τραυματιστεί αναπάντεχα σε ένα χρονικό σημείο που πιστοποιούσε την ποιότητα και την προσωπικότητά του και γενικώς έδειχνε εξαιρετικά δείγματα γραφής.

Ο Καμερουνέζος ακραίος μεσοεπιθετικός έχει πλέον καλύψει το χαμένο έδαφος και μετράει αντίστροφα για την επιστροφή του στην 11άδα του Παναθηναϊκού όντας το φαβορί για το ένα από τα δύο “φτερά” στο 4-4-2 της ομάδας.

Η ευκαιρία του Μαμούτε και η ώρα του Μπουμάλ