MENU

Η ομάδα του Αντρέα Στραματσόνι έχει ανακοινώσει την απόκτηση του Παναγιώτη Βλαχοδήμου, του Τζιαντομένικο Μέστο, του Ολιβιέ Μπουμάλ, του Γιούρι Μαμούτε, ενώ είναι σε επαφές με τον Λούκας Ευανγγελίστα και τον Λούκα Αντέι.

Τι κοινό έχουν οι περισσότερες χειμερινές μεταγραφές του Παναθηναϊκού; Την απραξία! Κάτι που συνέβη και το καλοκαίρι με την περίπτωση του Μικαέλ Εσιέν, αλλά εκεί μιλάμε για ένα μεγάλο όνομα του παγκοσμίου ποδοσφαίρου.

Η κατάψυξη μας βγάζει πολλές φορές από τη δύσκολη θέση. Διατηρούμε όσα περισσεύουν ώστε να μην πετάξουμε τίποτα ή έχουμε έτοιμο φαγητό για μια ώρα ανάγκης. Ο Παναθηναϊκός στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο ψωνίζει από την... κατάψυξη με παίκτες που έχουν να αγωνιστούν σε επίσημο ματς από έξι μήνες ως ένα χρόνο...

Έτοιμος μόνο ο Μπουμάλ

Η πρώτη ενίσχυση του τριφυλλιού ήταν εγχώρια με τον Ολιβιέ Μπουμάλ να αφήνει τον Πανιώνιο, έχοντας εξαιρετικές εμφανίσεις στο πρώτο μισό της Super League, για τον Παναθηναϊκό. Οπως είναι λογικό, ο Καμερουνέζος μέσος ήταν σε πλήρη δράση με τους κυανέρυθρους και πανέτοιμος για να φορέσει άμεσα τη φανέλα με το τριφύλλι στο στήθος.

Δεξί μπακ από το... καλοκαίρι!

Η δεύτερη μεταγραφή του Αντρέα Στραματσόνι ακούει στο όνομα Τζιαντομένικο Μέστο με τον 33χρονο Ιταλό μπακ να αφήνει για πρώτη φορά την Ιταλία, ώστε να αγωνιστεί στο εξωτερικό. Ο Ιταλός αμυντικός ολοκλήρωσε το συμβόλαιο του με τη Νάπολι το καλοκαίρι του 2015 και από τότε παραμένει... άπραγος.

Το τελευταίο επίσημο ματς που έπαιξε ο Μέστο ήταν στις 18 Μαΐου του 2015 στη νίκη της Νάπολι επί της Τσεζένα με 3-2. Ο νέος δεξιός μπακ των πρασίνων αγωνίστηκε σε όλο το ενενηντάλεπτο και συνολικά στη Serie A της σεζόν 2014-15 είχε 7 συμμετοχές με τις 4 να μπαίνει ως αλλαγή στο γήπεδο.

Δηλαδή από τις 19 Αυγούστου του 2014 που ξεκίνησε η Νάπολι τις υποχρεώσεις της για την περσινή σεζόν από τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα στην Μπιλμπάο, μέχρι και σήμερα ο Μέστο έχει 275 λεπτά συμμετοχής. Όλα αυτά σε ενάμιση χρόνο!

Το ντεμπούτο του για τη σεζόν 2014-15 το έκανε στο ευρωπαϊκό παιχνίδι με τη Σλόβαν στη Μπρατισλάβα στις 2 Οκτωβρίου, όταν πέρασε στον αγωνιστικό χώρο ως αλλαγή στο 80΄ στη θέση του Χάμσικ για να κρατήσει η Νάπολι το 0-2.

Πάντως, στο πρώτο του επίσημο ματς με τη φανέλα του Παναθηναϊκού κόντρα στην Καλλονή έδειξε πάρα πολύ καλά στοιχεία και σε τίποτα δεν φάνηκε παίκτης που έχει να αγωνιστεί τόσο καιρό...

Ζήσε Μάη μου να φας... Βλαχοδήμο

Η τρίτη χειμερινή ενίσχυση του Παναθηναϊκού ήταν ο Παναγιώτης Βλαχοδήμος. Ο 24χρονος πρώην παίκτης του Ολυμπιακού και της Νιμ υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας για τρία χρόνια με τους πράσινους.

Από πότε, όμως, έχει να παίξει σε επίσημο ματς ο «Έλληνας Κριστιάνο»; Τρεις μέρες λιγότερες (πριν το ντεμπούτο του με το τριφύλλι) από τον νέο του συμπαίκτη, Τζιαντομένικο Μέστο.

Η τελευταία φορά που ο Βλαχοδήμος φόρεσε φανέλα, σορτσάκι και ποδοσφαιρικά παπούτσια ήταν στις 15 Μαΐου του 2015 στην αναμέτρηση της Νιμ με την Αζαξιό (1-1). Τότε, ο νεαρός μεσοεπιθετικός βγήκε ως αλλαγή στο 87΄ και την περσινή σεζόν είχε στη Ligue 2 μόλις 12 συμμετοχές, όπου στις 4 ήταν αναπληρωματικός και στις 5 από τις 8 φορές που ήταν βασικός βγήκε ως αλλαγή!

Συνολικά αγωνίστηκε 700 λεπτά στο πρωτάθλημα της Β΄ Γαλλίας πετυχαίνοντας δυο γκολ, ενώ είχε και μια συμμετοχή με τους Ερασιτέχνες της Νιμ με τους οποίους έπαιξε 60 λεπτά και πέτυχε δύο γκολ (απέναντι στην Λε Ρους Μοντικέλο).

Ο Παναγιώτης Βλαχοδήμος μόλις προχθές (13/1) πραγματοποίησε την πρώτη του προπόνηση στον Παναθηναϊκό και φρόντισε να κλέψει την παράσταση με ένα γκολ που πέτυχε! Ομως, η ρήτρα του με τον Ολυμπιακό θα παίξει ρόλο για το πότε θα αγωνιστεί για πρώτη φορά με τα πράσινα.

Πέντε συμμετοχές ως αλλαγή από τον Σεπτέμβριο

Ο Παναθηναϊκός έχει κάνει δικό του και τον 20χρονο επιθετικό Γιούρι Μαμούτε της Γκρέμιο, ο οποίος έχει να αγωνιστεί τρεις μήνες σε επίσημο ματς. Η τελευταία φορά που... ακούμπησε μπάλα ο Βραζιλιάνος φορ ήταν στις 18 Οκτωβρίου του 2015 στην ήττα της Γκρέμιο από την Σαπεκοένσε (3-2), όταν μπήκε αλλαγή στο 74'.

Από τις 6 Σεπτεμβρίου του 2015 μέχρι τις 7 Ιανουαρίου του 2016, ο «μαμούθ» έχει μόλις 5 συμμετοχές και όλες ως αλλαγή. Δηλαδή μέσα σε τέσσερις μήνες έχει 82 λεπτά συμμετοχής (16 με Σαπεκοένσε, 7 με Φλουμινένσε, 32 με Παλμέιρας, 8 Κορίνθιανς και 19 με Γκρέμιο) , ενώ τελευταία φορά που βρέθηκε σε αποστολή της Γκρέμιο ήταν στις 22 Νοεμβρίου στο εκτός έδρας παιχνίδι με την Ιντερνασιονάλ.

Τα 139 λεπτά του Λούκας

Ο Παναθηναϊκός έχει στο μεταγραφικό του στόχαστρο και τον Λούκας Ευανγγελίστα. Ο δημιουργικός Βραζιλιάνος μέσος της Ουντινέζε εδώ και ένα χρόνο έχει αγωνιστεί μόλις σε τρία ματς της ιταλικής ομάδας και τα δύο ως αλλαγή...

Ο 20χρονος άσος αγωνίστηκε χρονικά, στο Ουντινέζε – Λάτσιο (0-1) στις 15 Φεβρουαρίου του 2015 όταν πέρασε ως αλλαγή στον αγωνιστικό χώρο στο 53', ενώ στις 2 Δεκεμβρίου στο ματς με την Αταλάντα πέρασε στο χορτάρι στο 54'. Το τελευταίο του ματς ήταν στις 17/12 όταν αγωνίστηκε ως βασικός για 66 λεπτά στο παιχνίδι Κυπέλλου με τη Λάτσιο.

Δηλαδή από τις 15 Φεβρουαρίου μέχρι σήμερα (περίπου έναν χρόνο) έχει συνολικά αγωνιστεί 139 λεπτά σε επίσημα παιχνίδια του συλλόγου του.

Οι 11 μήνες του Αντέι

Για τον Παναθηναϊκό υπάρχουν επαφές με την Σασουόλο για τον Λούκα Αντέι. Ο 23χρονος Ιταλός αμυντικός δίνεται από την ομάδα του ως δανεικός, όμως, έχει να αγωνιστεί σε επίσημο ματς από τις 23 Φεβρουαρίου του 2015. Τότε ήταν παρών στην ήττα από τη Νάπολι (2-0) μόλις για 11 λεπτά.

Ο Αντέι στο 11' έγινε αναγκαστική αλλαγή λόγω ρήξης χιαστού συνδέσμου με τον Μπιοντίνι να παίρνει από τη θέση του. Εκτοτε, δηλαδή εδώ και 11 μήνες δεν έχει αγωνιστεί ξανά σε επίσημη αναμέτρηση της ομάδας του.

Μεταγραφές από την... κατάψυξη!