MENU

Η κορυφαία εικόνα μετά την ευρεία νίκη του Παναθηναϊκού στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος επί του Απόλλωνα, δεν ήταν η απολαυστική «σάμπα» που χόρεψε ο Βιτάλ, τα τέσσερα γκολ των παικτών του Ιβάν Γιοβάνοβιτς και το χορταστικό θέαμα που παρακολούθησαν όσοι πήγαν στο γήπεδο.

Δεν ήταν, γενικώς, αγωνιστικής φύσεως… 

Συνέβη μετά το ματς και ήταν το χαμόγελο μέχρι τα αυτιά όλων των φίλων της ομάδας κατά τη στιγμή της αποχώρησής τους από τη Λεωφόρο. 

Μικροί και μεγάλοι έβγαιναν χορτασμένοι και εκστασιασμένοι από τις εξέδρες του ιστορικού γηπέδου, η μπουτίκ ήταν ασφυκτικά γεμάτη από κόσμο, τα παιδιά έλεγαν στους μπαμπάδες τους ότι θα κρατήσουν για καιρό στη μνήμη τους αυτές τις εικόνες, οικογένειες και φίλοι βάδιζαν περιχαρείς στην Τσόχα και τους γύρω δρόμους και αποχωρούσαν «γεμάτοι» από το γήπεδο, μ’ ένα συναίσθημα που έχει λείψει για χρόνια στους φίλους του τριφυλλιού… 

Αυτή ήταν η κορυφαία εικόνα για τον Παναθηναϊκό στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος. 
Οι ομάδες, άλλωστε, είναι ο κόσμος τους. 

Η αύρα που αποπνέουν, η ατμόσφαιρα που δημιουργούν, η αγάπη και η θαλπωρή με την οποία περιβάλλουν τον ίδιο το σύλλογο, ειδικότερα όταν αυτός το χρειάζεται για να ξανασηκωθεί στα πόδια του. 

Το Σάββατο το βράδυ στη Λεωφόρο, η ατμόσφαιρα στο γήπεδο υπήρξε από το πρώτο δευτερόλεπτο προς αυτήν την κατεύθυνση. Ενθουσιώδης και υποστηρικτική, παρότι το εύρος της συσπείρωσης και της ενότητας δεν υφίσταται σε επαρκές επίπεδο και σίγουρα όχι σε πλήρες εύρος. 

Φανταστείτε τον Παναθηναϊκό ενωμένο και συσπειρωμένο! Ολες τις θύρες ανοιχτές να σφύζουν από κόσμο και ρυθμό, το συναίσθημα των αντιπάλων που θα βιώνουν αυτήν την ατμόσφαιρα με όλα τα όπλα στη φαρέτρα του Γιοβάνοβιτς και ξανασκεφτείτε τι είναι ικανός να κάνει και μέχρι που μπορεί να φτάσει.  

Η ενεργός παρουσία και η βοήθεια των φίλων του Παναθηναϊκού είναι, αναμφίβολα, καθοριστικής σημασίας για την προσπάθεια της ομάδας να επανέλθει στο ποδοσφαιρικό προσκήνιο. 

Ο κόσμος του τριφυλλιού, άλλωστε, προσδίδει εξ ορισμού και αποδεδειγμένα τεράστια ώθηση στα τμήματα του συλλόγου όταν βρίσκεται μαζικά και συσπειρωμένα στο πλευρό τους. 

Πολύ περισσότερο όταν αυτό γίνεται στο ιστορικό γήπεδο της Λεωφόρου. 
Μία σπίθα αρκεί για να επανέλθει η φλόγα και να συμπαρασύρει την ομάδα στην αντεπίθεση που επιτάσσει το ιστορικό της εύρος. 

Το πρώτο δείγμα υπήρξε ενθαρρυντικό και έπαιξε, εμμέσως πλην σαφώς, σημαίνοντα ρόλο στο να ξεμπλοκάρει η ομάδα μετά το αγχωτικό πρώτο ημίωρο απέναντι στον Απόλλωνα. 

Τα δύο απανωτά δοκάρια στο 27’ άναψαν τη σπίθα, μετέδωσαν τον ενθουσιασμό, έφεραν «πανικό» στον αντίπαλο και συνέβαλαν στο πρώτο καθοριστικό γκολ που έδιωξε το άγχος. 

Από την πρώτη στιγμή το κλίμα και η αύρα του κόσμου βοήθησε καταλυτικά τους πράσινους. Μόλις έκανε την εμφάνισή του ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς στο γήπεδο και κατευθύνθηκε προς τον πράσινο πάγκο, γνώρισε καλωσόρισμα αποθέωσης.

Ορθιος ο κόσμος τον χειροκροτούσε και αυτός ανταπέδωσε σφίγγοντας με πάθος τη γροθιά του. Ο Σέρβος προπονητής ξέρει πολύ καλά που έχει έρθει, γνωρίζει άριστα το μεγαλείο του Παναθηναϊκού από τότε που ήταν ποδοσφαιριστής, αισθάνεται το βάρος και την ευθύνη που κουβαλά, αλλά ποιος δεν χρειάζεται ενέσεις αυτοπεποίθησης και αποδοχής;

Οταν εμφανίστηκαν οι τερματοφύλακες για το καθιερωμένο ζέσταμα και ακολούθησαν οι υπόλοιποι πράσινοι στον αγωνιστικό χώρο, η υποδοχή τους έγινε μ’ ένα θερμό χειροκρότημα συνοδευόμενο από την ιαχή «Πα-να-θη-ναϊκός». Ανατριχίλα.  

Ο Ματέτους Βιτάλ άκουσε ρυθμικά το όνομά του στο ντεμπούτο του με την πράσινη φανέλα και το τριφύλλι και γνώρισε «standing ovation» τη στιγμή της αλλαγής του. 

Οπως αποθεώθηκε και ο Παλάσιος που τον αντικατέστησε. Το ίδιο έγινε και με τον Χατζηγιοβάνη και με όλους. Ακόμα και με όσους έκαναν προθέρμανση, αλλά δεν μπήκαν ποτέ στο ματς, όταν γυρνούσαν προς τον πάγκο. Είχε λείψει ο κόσμος απ’ τα γήπεδα, η δίψα, η προοπτική και η συσπείρωση από το τριφύλλι. 

Φανταστείτε έναν Παναθηναϊκό ενωμένο… 
 

Φανταστείτε τον Παναθηναϊκό ενωμένο…
EVENTS