MENU

Ο αγώνας με την Ιταλία έχει κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Είναι ένα παιχνίδι χωρίς ουσιαστικό βαθμολογικό ενδιαφέρον μιας και μετά τον έναν βαθμό στα ματς του Σεπτέμβρη με Φινλανδία και Λιχτενστάιν ουσιαστικά έχουν θέσει την Εθνική εκτός στόχου πρόκρισης στα τελικά του Euro. Όχι, φυσικά, ότι η ζημιά έγινε μόνο σε αυτά, αλλά εκεί ήταν που χάθηκε κάθε ελπίδα. Πλέον, γνωρίζουμε πως δεν θα είμαστε ούτε σε αυτό το μεγάλο ραντεβού οπότε ο στόχος ξεφεύγει καθαρά από το βαθμολογικό.

Ο Τζον Φαν’τ Σχιπ μέσα από τις κλήσεις του έδωσε το στίγμα, έδειξε τι σκέφτεται ενόψει των δύο αναμετρήσεων με Ιταλία και Βοσνία την Τρίτη στο ΟΑΚΑ αλλά και ενόψει των δύο παιχνιδιών του Νοέμβρη. Στη συνέντευξη Τύπου της αναμέτρησης με την Ιταλία επιβεβαίωσε πως ούτε για τα δύο τελευταία ματς με Αρμενία και Φινλανδία, θα καλέσει τα «βαριά» ονόματα που άφησε εκτός αυτή τη φορά. Χωρίς αυτό να σημαίνει πως τίθενται εκτός ομάδας. Απλά θεωρεί πως έχει έρθει η ώρα για το restart και προκειμένου αυτό να συμβεί θα χρειαστεί να δοκιμάσει και νέα παιδιά, να δει τι μπορούν να προσφέρουν.

Για αυτά τα παιδιά, λοιπόν, το παιχνίδι με την Ιταλία είναι η μεγάλη τους ευκαιρία. Να δείξουν ότι μπορούν να σταθούν στην Εθνική και πως δικαιούνται να αποτελούν κομμάτι της ομάδας που θα αγωνιστεί στο επόμενο Nations League και που θα διεκδικήσει στα επόμενα προκριματικά την επιστροφή της σε ένα μεγάλο ραντεβού μέσω της πρόκρισης στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 στα γήπεδα του Κατάρ. Πρόκειται για παιδιά που υπό άλλες προϋποθέσεις δύσκολα θα είχαν όλα μαζί την ευκαιρία τους. Κι όμως η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί μοιάζει στα μάτια του προπονητή ως μία εξαιρετική ευκαιρία να τεστάρει τα νέα αυτά πρόσωπα.

Ασφαλώς σημαντικό ρόλο σε αυτή την προσπάθεια θα παίξει και η παρουσία των ποδοσφαιριστών που έχουν αυτή τη στιγμή την μεγαλύτερη εμπειρία από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα. Του Κώστα Σταφυλίδη, του Γιάννη Φετφατζίδη, του Δημήτρη Σιόβα και των άλλων παιδιών της δικής τους «φουρνιάς». Θα πρέπει να πάρουν από το χέρι τους νεότερους και μαζί να δημιουργήσουν ένα σύνολο που θα μπορέσει να σταθεί και να δώσει ένα μήνυμα ελπίδας.

Αυτό που ίσως πρέπει περισσότερο από οτιδήποτε άλλο τόσο οι πιο παλιοί όσο και οι νεότεροι να βγάλουν στον αγωνιστικό χώρο είναι αυτό ακριβώς που είπε ο Κώστας Σταφυλίδης στη συνέντευξη Τύπου. Να δείξουν πως όταν παίζεις με το εθνόσημο στο στήθος πρέπει να υπάρχει το μεγαλύτερο δυνατό κίνητρο. Από εκεί και πέρα ασφαλώς και είναι σημαντικό να μπορέσουν να δείξουν πως σταδιακά αφομοιώνουν κάποια στοιχεία του παιχνιδιού που θέλει ο Ολλανδός τεχνικός να περάσει έτσι ώστε να μπορέσει και εκείνος με τη σειρά του να σχηματίσει μία πλήρη εικόνα για την ομάδα που θέλει να χτίσει ενόψει του Σεπτέμβρη και της έναρξης του Nations League.

Έχει έρθει η ώρα οι παίκτες να περάσουν στις πράξεις και να κάνουν ένα πρώτο βήμα για το restart. Σίγουρα δεν θα είναι εύκολο. Δεν μπορεί, άλλωστε, να είναι εύκολο όταν απέναντι θα είναι η Ιταλία. Πάντα όμως ένα καλό αποτέλεσμα σε ένα τέτοιο παιχνίδι ανεξαρτήτως του αν υπάρχουν πιθανότητες πρόκρισης, δίνει επιπλέον ώθηση για τη συνέχεια. Βοηθάει άπαντες να πιστέψουν περισσότερο στους εαυτούς τους και να κάνουν ένα νέο ξεκίνημα.

Αυτή είναι η ευκαιρία τους