MENU

Κάποιοι εναποθέτουν τις ελπίδες τους στη σύσκεψη της Δευτέρας υπό τον Στιβ Μπένετ ώστε να μην κινδυνεύσουν με εκτροχιασμό τα play off του πρωταθλήματος. Προφανώς είναι πολύ αισιόδοξοι άνθρωποι.

Θεωρείται βέβαιο ότι η σύσκεψη δεν θα καταλήξει πουθενά. Αμέσως μετά όλοι θα επιδοθούν σε ένα παιχνίδι εντυπώσεων για το ποιος είχε την καλύτερη πρόταση για να αντιμετωπιστούν τα ζητήματα  που ανέκυψαν στην πρεμιέρα της Super League.

Ο Αγγλος αρχιδιαιτητής θα εξηγήσει στους εκπροσώπους των έξι ομάδων τη δυσκολία έλευσης elite διαιτητών. Πράγματι η διαθεσιμότητα είναι περιορισμένη. Οι περισσότεροι από τους καλούς ξένους διαιτητές εξυπηρετούν τα εθνικά τους πρωταθλήματα και τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Αφήστε που δεν έχουν καμία όρεξη να ταξιδέψουν στην Ελλάδα.

Η ΕΠΟ προσπάθησε να τους δελεάσει με σημαντική αύξηση της αμοιβής τους. Την προσδιόρισε στα επίπεδα του γερμανικού πρωταθλήματος. Όμως το ζήτημα δεν είναι αν ένας elite ρέφερι αμείβεται με 1.500 ή 3.500 ευρώ. Το θέμα είναι πως η αναξιοπιστία του ελληνικού ποδοσφαίρου απομακρύνει τις υπόλοιπες εθνικές ομοσπονδίες ή διαιτητικές επιτροπές από τέτοια εγχειρήματα.

Σκεφτείτε ότι ο γενικός γραμματέας της UEFA, ο Θεόδωρος Θεοδωρίδης, είναι συμπατριώτης μας και με μεγάλη επιρροή. Ούτε αυτός δεν έχει καταφέρει να πείσει τις επιτροπές διαιτησίας να συνδράμουν ώστε τα ντέρμπι του ελληνικού πρωταθλήματος να διεξαχθούν με καλούς ξένους διαιτητές.

Ο Στιβ Μπένετ θα υποσχεθεί πως θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να φέρει τους καλύτερους. Όμως είναι εξαιρετικά αμφίβολο ότι θα το πετύχει. Στο πρώτο φαλτσοσφύριγμα θα αρχίσουν οι γκρίνιες και θα επικρατήσει η τοξικότητα.

Να είστε βέβαιοι ότι το ίδιο θα συμβεί ακόμη και αν τη σφυρίχτρα αναλάβει ο διαιτητής του τελικού του Μουντιάλ. Στην Ελλάδα θα αμφισβητηθεί  κι αυτός. Είναι θέμα νοοτροπίας και παιδείας.

Υπάρχει διέξοδος;

Μια καλή πρόταση που έπεσε στο τραπέζι είναι να στρέψουμε το βλέμμα στους VARistes και όχι στους διαιτητές που πατάνε στο χορτάρι. Αν επιλεγούν καλοί διαιτητές στο VAR, τότε έχει γίνει το ένα βήμα. Και είναι πολύ πιο εύκολο να φέρουμε τέτοιους στη χώρα μας.

Είναι κοινός τόπος ότι η τεχνολογία καθορίζει σε μεγάλο βαθμό τη διαιτησία ενός αγώνα. Ισως αποτελεί τη μοναδική λύση, καθώς το πρόβλημα της έλευσης κορυφαίων διαιτητών θα συνεχίσει να υπάρχει.

Η στήλη είχε επισημάνει από την προηγούμενη εβδομάδα τον κίνδυνο να τιναχτεί το πρωτάθλημα στον αέρα. Πλέον υπάρχουν αρκετοί που προβλέπουν ότι τα play off δεν θα τελειώσουν. 

Η αντιπαράθεση έχει μεταφερθεί στην ΕΠΟ και σύντομα θα απασχολήσει και τα δικαιοδοτικά όργανα. Στην ουσία δίνουμε τροφή στις υπερεθνικές ομοσπονδίες για να παρέμβουν. Κάτι τέτοιο θα είναι κόλαφος για το ελληνικό ποδόσφαιρο, το οποίο δεν αντέχει νέα διεθνή επιτροπεία. 

Η ΛΥΣΗ: Κομπιούτερ αντί σφυρίχτρας
EVENTS