MENU

Έχουν διεξαχθεί μετά την επανέναρξη του πρωταθλήματος, πολλά ντέρμπι. ΠΑΟΚ-Άρης. ΑΕΚ-Παναθηναϊκός. Τρεις φορές έπαιξαν ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός στις έδρες και των δύο ομάδων. Σε κανένα απ’ αυτά τα ματς δεν θυμάστε να διαβάσατε κάτι για τη σύσκεψη που αφορούσε τα μέτρα ασφαλείας του αγώνα. Λογικά θα υπήρξαν συζητήσεις, αιτήματα των φιλοξενούμενων. Πουθενά δε… σηκώθηκε σκόνη.

Μέχρι που ήρθε η ώρα να παίξει ο Ολυμπιακός ντέρμπι. Στην έδρα της ΑΕΚ για το κύπελλο. Αν κάτι πρέπει να… πιστωθεί στην ομάδα του λιμανιού, είναι πως καμία της κίνηση δεν γίνεται τυχαία. Σε όλα υπάρχει πρόγραμμα, συμφέρον, σκέψεις για το πως θα εκμεταλλευτεί την κάθε κατάσταση.

Όσες… διαρροές, κύκλοι και τετράγωνα κι αν προκύψουν λοιπόν, δεν πείθεται κανείς για το γεγονός πως η ΠΑΕ Ολυμπιακός απλά ζήτησε να υπάρξουν εγγυήσεις για τα μέτρα ασφαλείας. Η ατάκα «αν πέσει μια χαρτοπετσέτα φύγαμε», κάνει το φίλαθλο να θυμηθεί αμέσως τον Ολυμπιακό. Σύνδεση ανάλογη με το να δεις το έμβλημα του συλλόγου ή ερυθρόλευκη φανέλα με ρίγες.

Το θέμα είναι σοβαρό. Επειδή η ΠΑΕ Ολυμπιακός ποτέ δεν κάνει τίποτα τυχαία. Ούτε εντυπώσεις προσπαθούν να κερδίσουν, ούτε να προειδοποιήσουν μέσω υπερβολής. Κυριολεκτούν. Για την ακρίβεια, εκδηλώνουν πρόθεση. Στο σημείο που έχει φτάσει η σεζόν, η δυναμική που έχει η ΑΕΚ μέσω του νέου της γηπέδου, το διακύβευμα της πρόκρισης στον τελικό κυπέλλου. Θέλετε πολλούς ακόμη λόγους για να βρείτε… κίνητρο στο να φύγει ο Ολυμπιακός με την πρώτη ευκαιρία;

Πρώτα βγαίνει η ψυχή και μετά το χούι λέει ο λαός μας. Τα χούγια της ΠΑΕ Ολυμπιακός έχουν φανεί χρόνια τώρα. Της σύγχρονης ΠΑΕ, όχι ιστορικά. Όντως λοιπόν τα μέτρα ασφαλείας πρέπει να είναι δρακόντεια. Η ΠΑΕ ΑΕΚ, η αστυνομία, η διοργανώτρια, πρέπει να έχουν τα μάτια τους δεκατέσσερα. Με εισαγγελείς στο γήπεδο, με μάτια παντού.

Ο Ολυμπιακός πέραν όλων των άλλων, είναι η πλευρά που… σκίζει τα ρούχα της μήνες τώρα, κοντράροντας οτιδήποτε έχει να κάνει με το γήπεδο της ΑΕΚ. Από την ιστορία της άδειας που δόθηκε στην «OPAP Arena», μέχρι την προκλητική απάντηση σε πρόσκληση παρουσίας στα εγκαίνια ή το χαμό γύρω απ’ την υποψηφιότητα για διεξαγωγή του τελικού Conference League.

Αν κάτι δοθεί στο… πιάτο του Ολυμπιακού για να πλησιάσει την πρόκριση χωρίς να αγωνιστεί και συγχρόνως να έχει να λέει για την ασφάλεια του νέου γηπέδου της ΑΕΚ, θα το εκμεταλλευτεί στο έπακρο. Τα στελέχη της συγκεκριμένης ΠΑΕ, έχουν αποδείξει επανειλημμένα πως οι προκλήσεις είναι στο… αίμα τους. Πρόσφατα όσα έγιναν στη Λεωφόρο με την τιμωρία που πήρε περίπατο.

Σειρήνες πρέπει ήδη να ηχούν. Στην αστυνομία, στην ΠΑΕ ΑΕΚ, στην ΕΠΟ, παντού. Ο Ολυμπιακός εκδήλωσε προθέσεις, δεν προσπαθεί να διασφαλίσει ομαλή διεξαγωγή αγώνα. Στο κάτω-κάτω θα ήταν κωμικό να το ζητήσει αυτό η ΠΑΕ με τις «παράλυτες» πόρτες, τα «τυφλά» σημεία στα αποδυτήρια και των καμερών που δεν λειτουργούν. Εκτός αν έτσι αντιλαμβάνεται την «ασφάλεια». Χωρίς αυτό να σημαίνει πως οι υπόλοιποι πρέπει να ακολουθήσουν τα τραγικά παραδείγματα.

 

Δεν προειδοποιούν, εκδηλώνουν πρόθεση