MENU

Αν περάσετε σήμερα από τον φωταγωγημένο Πειραιά φίλοι μου και δείτε να ψήνουν αρνιά, να παίζουν κλαρίνα και να ψέλνει το νέο τροπάριο της Έφης Σαρρή ο Άγιος Πειραιώς μην παραξενευτείτε. Δεν πανηγυρίζουν για την έναρξη του Euro, ούτε για τις 350.000 θέσεις εργασίας που δημιούργησε η νέα δημοτική αρχή, αλλά για την εκτόξευση της έγκυρης και αμερόληπτης ιστοσελίδας Redking.gr, η οποία τον τελευταίο καιρό σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο.

Η μαχητική δημοσιογραφία και το αποκαλυπτικό της ρεπορτάζ την έχουν φέρει μπροστά από ιστορικά site όπως το parlapipas.gr και το maspsekazoun.gr. Για να καταλάβετε για τι άνοδο μιλάμε θα σας πω μόνο ότι σύμφωνα με το alexa.com, στην Ελλάδα έχει σκαρφαλώσει στη θέση 933, ενώ στην παγκόσμια κατάταξη βρίσκεται στη θέση 99.998 και με τους ρυθμούς που ανεβαίνει υπολογίζεται ότι μέχρι το Δεκαπενταύγουστο θα ‘χει περάσει το facebook και θα δίνει μάχη με το google για την πρωτιά.

Και είναι λογικό γιατί «Βερβελίνιο» και Κώστας-Τσέλσι έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν ένα ανεξάρτητο site με πλουραλισμό και θέματα που ασκούν σκληρή κριτική στην εξουσία, όπως: «Μέγας ευεργέτης ο Μαρινάκης», «Καλά σας κάνει ο Μαρινάκης», «Μεγάλη τιμή για τον Βαγγέλη Μαρινάκη», «Ο Μαρινάκης μεγαλώνει τον Θρύλο», «Τίμησε τον Μαρινάκη η ΠΕΦΟ», «Άνοδος στην κατάταξη με τους 100 πιο ισχυρούς εφοπλιστές για Μαρινάκη», «Ο ΑΠΟ Κερατσινίου τίμησε τον Βαγγέλη Μαρινάκη».

Μετά από απαίτηση δεκάδων αναγνωστών που έκαναν έντονα παράπονα στο facebook: «Ρε παιδιά γράψτε και κάτι για τον Μαρινάκη» οι επικεφαλής αποφάσισαν να βάλουν κόφτη στο site και να μην ανεβαίνουν θέματα αν δεν έχουν μέσα μια από τις παρακάτω λέξεις: «Βαγγέλης, Μαρινάκης, Πρόεδρος, Επενδυτής, Ήθος». Με αυτή την κίνηση ευελπιστούν ότι στο τέλος του μήνα θα αγγίξουν τα 3 εκατομμύρια μοναδικούς επισκέπτες (στο Πακιστάν).

Έτσι και αλλιώς κάθε κείμενο του Redking σαρώνει. Μπήκα τυχαία στα δημοφιλή και βρήκα ένα κομμάτι που έχει σπάσει τα κοντέρ (8 views τα 4 με refresh δικά μου) με τον πρωτότυπο τίτλο «Δεν θα δαπανήσουν χρήματα για παίκτες!». Ο Κολοσσός της δημοσιογραφίας, Παύλος Σαχτούρης (είχε πάρει μεταγραφή απ’ την “Πράσινη” στον “Γαύρο” επειδή είχε διαφανεί ότι από πλευράς σωματοδομής ταιριάζει στη φιλοσοφία της διοίκησης για στεγνά και αθλητικά στελέχη) έκανε ένα διάλειμμα από την Ε.Σ.Δ.S. (Εργολαβία Στοχοποίησης Δημοσιογράφων Sdna) για να παραδώσει μαθήματα ποδοσφαιρικών επενδύσεων:

«Όλοι στον Ολυμπιακό φωνάζουν εδώ και χρόνια ένα πράγμα... Βάλτε λεφτά, κάντε μεταγραφές και φτιάξτε ομάδες!».

Επειδή ο Σαχτούρης κρατάει ένα site μόνος του (αυτός και ο Βερβελίνιο είναι οι μοναδικοί συντάκτες που υπογράφουν τα κείμενα κοσμήματα στο Redking) πάνω στη βιασύνη του ξέχασε το τέλος. Γιατί η ολοκληρωμένη ολυμπιακή ατάκα είναι «Κάντε μεταγραφές και φτιάξτε ομάδες να νικάτε και τους διαιτητές».

Αυτά καλό είναι να μη γίνονται γιατί αν μάθει ο Κώστας-Τσέλσι ότι αλλοιώνει τέτοιες ιστορικές φράσεις, θα τον βάλει στην μπλακ-λιστ και δεν θα του ξαναστείλει non-Karapapaper για την Νότιγχαμ και την Βοϊβοντίνα.

Ευτυχώς στη συνέχεια απέφυγε τα φτηνά αυτογκόλ: «Αλλά από την άλλη πλευρά υπάρχει η "καραμέλα". Το σύστημα βοηθά το Θρύλο και άλλα τέτοια... Αλλά αυτό το... παραμυθάκι δεν το πιστεύει πλέον κανείς!». Ούτε τρίχρονο που πιστεύει ότι πίσω απ’ τον Gummy Bear κρύβεται ο Ταμπάκης δεν θα έχαφτε τέτοια παραμύθα. Αφού όλοι ξέρουν ότι για τον Ολυμπιακό και το Overlay δεν υπάρχει το σύστημα.

Υπάρχει και απόδειξη: «Τα ντοκουμέντα τον τελευταίο καιρό είναι πολλά και αποτυπώνεται σε αυτά η ρεαλιστική κατάσταση!». Όλοι οι αντικειμενικοί το έλεγαν αυτό. Το Olympiacos24.gr (ας είναι ελαφριά η λάσπη που το σκεπάζει), το Gavros.gr, ο «Γαύρος» χωρίς gr και το Redking.gr. Και τα 4 δημιουργήματα του Κώστα-Τσέλσι, συναγωνίζονται σε εγκυρότητα τα status του Ιωάννη Τσιλιγγίρη και σε επιτυχία την εφημερίδα SportXL στην οποία προίστατο για 18 σερί μέρες μέχρι που της έβαλε λουκέτο.

Θα υπήρχε και πέμπτο, το vothros.gr, αλλά δυστυχώς το Domain δεν ήταν διαθέσιμο. Το ‘χε κατοχυρώσει ο Γαβαθιώτης για προσωπική χρήση. Όχι για πολύ όμως. Το νέο πουλέν μου από τη μαχητική δημοσιογραφία, αυτό το κράμα Αμποάγκουε-Γκαζαριάν που λέγεται Σαχτούρης δυο τρία χρόνια ακόμα να μείνει στο πλάι του Κώστα Νότιγχαμ και θα τον φάει λάχανο τον Μανώλαρο.

Τα πουλέν του Κώστα Τσέλσι αλλάζουν την ιστορία στο internet!