MENU
ΑΝΑΛΥΣΗ LIVE LIVE
CHAMPIONS LEAGUE
Anfield, Cosmote Sport 1
Η Μπαρτσελόνα επικράτησε με 3-0 στον πρώτο ημιτελικό
Liverpool F.C.
LIVERPOOL F.C.
4 0
Barcelona
BARCELONA
ΔΕΙΤΕ ΤΟ LIVE
Διαιτητης
  • Σενίτ Τσακίρ
  • Φέλιξ Σβάιερ (VAR)
Βοηθοι
  • Μπαχαντίν Ντουράν
  • Ταρίκ Ογκούν
Τεταρτος
  • Αρτούρ Ντίας
Σκορερς
  • 7' Ντιβόκ Οριγκί
  • 54' Τζορτζίνιο Βαϊνάλντουμ
  • 56' Τζορτζίνιο Βαϊνάλντουμ
  • 79' Ντιβόκ Οριγκί
Κιτρινες καρτες
  • 11' Φαμπίνιο
  • 66' Ζοέλ Ματίπ
Κιτρινες καρτες
  • 45+1' Σέρχιο Μπουσκέτς
  • 53' Ιβάν Ράκιτις

Κανείς δεν πίστευε. Εκτός από αυτούς. Αυτοί είναι από… άλλο πλανήτη είναι συνηθισμένοι σε αυτές τις σπέσιαλ Anfield nights, όπου τα αδύνατα γίνονται δυνατά. Όσοι ερμηνεύουν τον κόσμο με την απλή λογική έλεγαν ότι το 3-0 επί της Μπαρτσελόνα είναι αδύνατον να ανατραπεί, ειδικά από την στιγμή που απουσιάζουν ο Μοχάμεντ Σαλάχ και ο Ρομπέρτο Φιρμίνο. Ξέχασαν όμως ότι πρόκειται για την Λίβερπουλ. Την ομάδα που ποτέ δεν ξέρεις…

Το μήνυμα το έδωσε ο Αιγύπτιος που εμφανίστηκε στο Άνφιλντ με t-shirt που είχε μία στάμπα που έγραφε με μεγάλα γράμματα: «never give up». Ποτέ μην τα παρατάς. Λες και ήξερε τι επρόκειτο να συμβεί.

Αυτό που έψαχνε η Λίβερπουλ ήταν ένα φοβιστικό ξεκίνημα και ει δυνατόν ένα γρήγορο γκολ. Η χαλαρή διάθεση που πήγε στην μπάλα ο Τζόρντι Άλμπα πρόσφερε την μπάλα στο πιάτο του Μανέ, εκείνος πάσαρε με την μία στον Χέντερσον, ο οποίος απέτυχε να νικήσει τον Τερ-Στέγκεν, μόνο που ο Ορίγκι πήρε το ριμπάουντ και σε κενή εστία έκανε το 1-0 (6’). Κόλαση.

Οι κόκκινοι είχαν μόνο έναν τρόπο να ισορροπήσουν την διαφορά κλάσης, λόγω της απουσίας των σταρ τους. Δύναμη. Ορθά σκεπτόμενοι, σκέφτηκαν ότι μπορούν να ζορίσουν την Μπαρτσελόνα μόνο αν την βγάλουν από τον confort zone της. Η Λίβερπουλ πήγε το ματς στο πάνω-κάτω, με τους παίκτες της να μπαίνουν με… χίλια σε κάθε μπάλα 50-50.

Οι Καταλανοί συνήλθαν γρήγορα από την ψυχρολουσία, αλλά εκτελούσαν με τρόπο που δεν συνηθίζουν. Με πολλά τελειώματα εκτός περιοχής ή από δύσκολες γωνίες.

Ο Άλισον είχε απάντηση στα σουτ του Μέσι (14’) και του Κοουτίνιο (16’), ο Αργεντινός απέτυχε να κεντράρει σε δύο ακόμα περιπτώσεις, ενώ όταν έβγαλε τον Τζόρντι Άλμπα τετ-α-τετ στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, ο Άλισον βγήκε γρήγορα και γλίτωσε το 1-1.

Με εξαίρεση ένα τούβλο του Ρόμπερτσον (26’) που βρήκε σε ετοιμότητα τον Τερ-Στέγκεν, η Λίβερπουλ δεν μπορούσε να απειλήσει ορθολογικά, μόνο ένα θαύμα έδειχνε ότι μπορεί να αλλάξει την κατάσταση, αφού το 1-1 έμοιαζε πιο κοντά από το 2-0.

Ο Τζορτζίνιο Βαϊνάλντουμ είχε σηκωθεί για ζέσταμα από το πρώτο μέρος σε μία φάση όπου τραυματίστηκε ο Χέντερσον, όμως στην ανάπαυλα ο Κλοπ είχε την έμπνευση να βγάλει τον Ρόμπερτσον και να βάλει στην θέση του Ολλανδό. Αυτό το… όνειρο έφερε την πρόκριση.

Ο Τερ-Στέγκεν είχε απάντηση σε τακουνάκι του προωθημένου Φαν Ντάικ (50’) και ο Άλισον γλίτωσε ξανά την Λίβερπουλ σε κλασική ευκαιρία του Λουίς Σουάρες στην επόμενη φάση, όμως αυτό που ακολούθησε δεν είχε προηγούμενο.

Ξαφνικά, η Μπαρτσελόνα ήπιε θάλασσα και στο Άνφιλντ έγιναν πολλαπλές σεισμικές δονήσεις πολλών Ρίχτερ. Ο Τζόρντι Άλμπα πήγε ξανά χαλαρά στην φάση και ο Αλεξάντερ-Άρνολντ βρήκε τον Βαϊνάλντουμ που ήρθε σαν τρέιλερ και με συρτό σουτ έκανε το 2-0 (54’) και πριν καν καταλάβουν οι παίκτες του Βαλβέρδε τι έγινε έφαγαν και τρίτο.

Η σέντρα ακριβείας του Σακίρι στην καρδιά της περιοχής βρήκε ξανά τον Βαϊνάλντουμ κι εκείνος με κεφαλιά άφησε όρθιο τον Τερ-Στέγκεν για το 3-0 (56’).

Οι αλλαγές του Σεμέδο και του Αρτούρ προσπάθησαν να συνεφέρουν την Μπαρτσελόνα, όμως το ποτάμι δεν γύριζε πίσω. Η ψυχολογία είχε γυρίσει και το μόνο που έλειπε ήταν να δοθεί η χαριστική βολή. Ο παμπόνηρος Αλεξάντερ-Άρνολντ με προσποίηση σε εκτέλεση κόρνερ αποκοίμισε την αντίπαλη άμυνα και με απίθανη συρτή εκτέλεση βρήκε μόνο του τον Ορίγκι που σημάδεψε το απέναντι πλαϊνό δίχτυ για να υπογράψει την μεγαλύτερη ανατροπή στην ευρωπαϊκή ιστορία της Λίβερπουλ (79’, 4-0).

Μερικές φορές δεν χρειάζεται να προσπαθήσεις να εξηγήσεις το ανεξήγητο. This is Liverpool. This is Anfield. Αυτές οι δύο φράσεις, ίσως αρκούν…

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Ματίπ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον (46’ Βαϊνάλντουμ), Φαμπίνιο, Μίλνερ, Χέντερσον, Σακίρι (90’ Στάριτζ), Μανε, Ορίγκι (85’ Γκόμες).

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Τερ-Στέγκεν, Σέρζι Ρομπέρτο, Πικέ, Λενγκλέ, Τζόρντι Άλμπα, Σέρζιο Μπουσκετς, Βιντάλ (75’ Αρτούρ), Ράκιτιτς (80’ Μάλκομ), Κοουτίνιο (60’ Σεμέντο), Μέσι, Λουίς Σουάρες.

https://
Λίβερπουλ - Μπαρτσελόνα 4-0 (vid)