MENU

Ουδείς βρίσκεται στο μυαλό του πρωθυπουργού για να γνωρίζει με ποιον τρόπο οδηγήθηκε σε αυτήν την απόφαση. Τον περασμένο Φεβρουάριο έστειλε στον πάγκο τον κ. Αυγενάκη και χρησιμοποίησε ως ουσιαστικό υφυπουργό Αθλητισμού τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη.

Δεν ήταν μόνο η διάταξη για το θέμα της πολυϊδιοκτησίας, για την οποία επιστρατεύτηκε και η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, αλλά και οι κυβερνητικές επαφές με τις υπερεθνικές ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες. Ο κ. Γεραπετρίτης ήταν αυτός που έκανε όλες τις συναντήσεις με τους αξιωματούχους της FIFA και της UEFA, προετοιμάζοντας το έδαφος για το ραντεβού Μητσοτάκη – Τσέφεριν.

Η ολιστική μελέτη είναι αποτέλεσμα των συναντήσεων του Ελληνα υπουργού Επικρατείας με τον πρώην αντιπρόεδρο της FIFA Γκρεγκ Κλαρκ. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός είχε ακυρώσει τον κ. Αυγενάκη και κατ’ ουσίαν έδωσε το διεθνές χαρτοφυλάκιο στον κ. Γεραπετρίτη.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού δεν θεώρησε μειωτική τη συμπεριφορά. Ποτέ δεν παραπονέθηκε. Πάντα έλεγε «κάνω ό,τι μου λέει ο πρωθυπουργός». Γι’ αυτόν ζήτημα πολιτικής ευθιξίας, δεν υπήρχε.

Η στάση του δικαιώθηκε. Ο πρωθυπουργός τον διατήρησε στην κυβέρνηση και με περηφάνια ο κ. Αυγενάκης ανακοίνωσε ότι θα συνεχίσει το σχέδιο μεταρρύθμισης στον αθλητισμό. Χωρίς καν να υπάρχει προεκλογικό πρόγραμμα του κόμματός του για έναν τόσο ευαίσθητο χώρο.

Ο ανασχηματισμός είναι πλέον η απόδειξη ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποδέχεται και εγκρίνει όλες τις πράξεις Αυγενάκη στον Αθλητισμό. Από το περίεργο μητρώο με τους εκλογικούς καταλόγους μέχρι τις αντιθεσμικές παρεμβάσεις στις αθλητικές ομοσπονδίες. Πλέον δεν υπάρχει η δικαιολογία ότι μπορεί ο πρωθυπουργός να κάνει και μια λάθος επιλογή.

Είναι προφανές ότι κατάλαβε πως ο πάγκος δεν αξίζει στον κ. Αυγενάκη. Είναι γεννημένος για βασικός.  

Ο πάγκος δεν αξίζει στον Αυγενάκη