MENU
ΑΝΑΛΥΣΗ LIVE LIVE
SUPER LEAGUE INTERWETTEN
Πειθαρχικό Όργανο Super League

Την τιμωρία του μόνο για τα υβριστικά συνθήματα εις βάρος της αποστολής του ΠΑΟΚ ζήτησε ο Ολυμπιακός μέσω του δικηγόρου του Ιωάννη Χατζησαββάογλου, στην εκδίκαση της υπόθεσης, στο Μονομελές Πειθαρχικό Όργανο της Σούπερ Λιγκ, το μεσημέρι της Παρασκευής.

Η υπερασπιστική γραμμή των «ερυθρόλευκων», ήταν ότι δεν μπορούν να τιμωρηθούν για τον τραυματισμό του αστυνομικού από την στιγμή που ο παρατηρητής της Σούπερ Λιγκ αναφέρει στην έκθεση του ότι «του είπαν ότι τραυματίστηκε ο αστυνομικός και δεν το είδε μόνος του».

Η αλήθεια όμως, είναι ότι ο παρατηρητής αναφέρει στην έκθεση «Μετά το συμβάν, με κάλεσε ο επικεφαλής μέτρων τάξης και μου υπέδειξε τραυματία αστυνομικό από το προηγούμενο γεγονός, κατά δήλωση του». Ο παρατηρητής δηλαδή, έχει δει με τα μάτια του τον τραυματία αστυνομικό.

Η παράλυτη πόρτα

Ακόμη, αναφέρθηκε ότι «η πόρτα ήταν παράλυτη και είχαν ενημερωθεί οι Αστυνομικές δυνάμεις» καθώς επίσης και ότι τα όσα έγιναν «ήταν πταίσμα σε σχέση με αυτά που ζούμε κάθε Κυριακή».

Συγκεκριμένα, για την κλειδωμένη πόρτα που οδηγεί στο διάδρομο προς τα αποδυτήρια, παρά την αντίθετη απόφαση στη σύσκεψη ειπώθηκε ότι… «Προσπαθήσαμε να κλείσουμε την πόρτα για να μη δημιουργηθεί πρόβλημα. Έπρεπε να κάνουμε μια προσπάθεια να τη στηρίξουμε, ενημερώσαμε τον παρατηρητή και την αστυνομία μία ώρα πριν, ότι η πόρτα είναι παράλυτη και δεν μπορεί να ανοίξει... Η Αστυνομία έβαλε τρεις διμοιρίες των ΜΑΤ σε εκείνο το σημείο. Και ο Ολυμπιακός την ίδια διαδρομή ακολούθησε».

«Χειρονομούσαν από την αποστολή του ΠΑΟΚ, ο Μάτος πέταξε μπουκάλι»

Για τα άτομα με διαπιστεύσεις έξω από τα αποδυτήρια ειπώθηκε ότι ήταν άτομα που δουλεύουν σε καντίνες, φωτογράφοι και δημοσιογράφοι και άλλα άτομα. «Αν είχε λειτουργήσει σωστά η Αστυνομία και είχαν βγει αυτοί οι άνθρωποι μέσα, δεν θα είχε γίνει τίποτα».

Ακόμη, έγινε λόγος για πρόκληση από τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ και για συμπλοκή τους με την αστυνομία. «Ο ΠΑΟΚ μπήκε με απολυτή ασφάλεια, αυτοί οι άνθρωποι αντέδρασαν γιατί από τον ΠΑΟΚ τους έκαναν χειρονομίες και χαμογελούσαν. Κάποιοι από τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ προκάλεσαν, είδα με τα μάτια παίκτη του να πετάει μπουκάλι. Ο Μάτος πέταξε μπουκάλι και προσπάθησε να κλωτσήσει κάποιος από τους διαπιστευμένους. Η συμπλοκή ήταν ανάμεσα στην αποστολή του ΠΑΟΚ και την Αστυνομία. Κάποια λεκτικά επεισόδια έγιναν μόνο. Οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ προκάλεσαν και έτσι ξεκίνησε. Κανείς δεν ακούμπησε παίκτη του ΠΑΟΚ. Δεν πέταξε κανείς τίποτα στους παίκτες του, από τον ΠΑΟΚ πετάχτηκε» κατέθεσε ο Κώστας Καραπαπάς.

Περί τραυματισμού του Αστυνομικού

Για τον τραυματισμό του αστυνομικού, από τον Ολυμπιακό τόνισαν ότι… «Δεν μπορούμε να τιμωρηθούμε ούτε γι' αυτή την πράξη. Κανονιστικά η έκθεση αστυνομίας απαγορεύεται να ληφθεί υπόψη. Δημιουργήθηκε μια τεράστια φιλολογία με τον συγκεκριμένο περιστατικό ενώ δεν υπάρχει κανένα περιθώριο παρερμηνείας. Ο παρατηρητής να σημειώσει κάτι που του το είπε τρίτος, δεν λαμβάνεται υπόψη. Ο παρατηρητής δεν έχει δικαίωμα να γράψει κάτι που δεν το αντιλήφθηκε με τις αισθήσεις του. Γράφει «Μου είπε, ότι του είπε ο αστυνομικός ότι τραυματίστηκε από τα επεισόδια. Εφόσον δεν αναφέρεται από τον παρατηρητή, δεν είναι δυνατόν να απασχολήσει την Επιτροπή σας».

Ο Κ. Καραπαπάς είπε… «Τον τραυματισμό του αστυνομικού δεν το είδα. Ρώτησα τον αστυνομικό διευθυντή Πειραιά και μου είπε ότι κάποιος του είπε ότι τραυματίστηκε αστυνομικός. Την αποστολή του ΠΑΟΚ κανείς δεν την ακούμπησε. Δεν την πλησίασε. Πολύ μικρή η διάρκεια των επεισοδίων. Κάποιοι βιάστηκαν να βγάλουν κάποια βίντεο, που αποδεικνύουν όμως, αυτά που λέμε εμείς, ότι δεν έγινε τίποτα» ενώ ο Ιωάννης Χατζησαββάογλου συμπλήρωσε. «Δεν μπορεί καμία ΠΑΕ να απολογηθεί για παραπτώματα που δεν γράφονται στο φύλλο αγώνα ή την έκθεση του παρατηρητή. Ο παρατηρητής δεν είδε το  μπουκάλι που πέταξε ο Μάτος και δεν το έγραψε και καλώς δεν το έγραψε, και έτσι δεν έπρεπε να είχαμε κληθεί για τον τραυματισμό του αστυνομικού, από τη στιγμή που δεν τον είδε».

«Κανείς από τον ΠΑΟΚ δεν κινδύνεψε στο ημίχρονο...»

Για το «ντου» στο ημίχρονο του αγώνα, τέλος, ο Ι. Χατζησαββάογλου και Κ. Καραπαπάς υποστήριξαν ότι… «Κανείς από τον ΠΑΟΚ δεν κινδύνεψε στο ημίχρονο, όλα αυτά είναι μυθεύματα… Κανείς δεν έφτασε στα αποδυτήρια, Ηλεκτρολόγοι μπορεί να υπήρξαν ή άνθρωποι της Αθλητικής Βίας που έχουν διαπιστεύσεις και ο παρατηρητής δεν τους γνωρίζει. Μπορεί να τους μπέρδεψε. Υπάρχουν 4 ένστολοι που φυλάνε τους διαιτητές. Ο κ. Σαραιδάρης πήγε και κουνούσε την πόρτα των διαιτητών που έχει γείρει λίγο και άρχισε να τη χτυπάει. Είχε έντονο διαπληκτισμό με άνθρωπο της ασφαλείας που βρισκόταν εκεί. Αν κάποιος έκανε κάτι παράνομο είναι ο Σαραϊδάρης. Εγώ μέσα στον αγωνιστικό χώρο δεν είδα 8 ανθρώπους με διαπιστεύσεις. Πάντως, κανείς δεν κατήγγειλε ότι κάποιος τους πείραξε  μέσα στα αποδυτήρια. Ούτε πρόβλημα υπήρξε στον αγώνα, ούτε πειράχτηκε κανείς. Άνθρωποι του ΠΑΟΚ τράβηξαν τον Σαραϊδάρη, ο Καρυπίδης και του είπε «τι κάνεις…».  Ο διαιτητής δεν γράφει τίποτα στο φύλλο αγώνα».

Επική απολογία Ολυμπιακού: «Η πόρτα ήταν παράλυτη - Πταίσμα όσα έγιναν»!
EVENTS