MENU

Εκεί βέβαια η δικογραφία έφτασε στο ακροατήριο, το δικαστήριο βρέθηκε σε αδιέξοδο και τη λύση έδωσε η τότε αντιεισαγγελέας εφετών και νυν Αρείου Πάγου Βιργινία Σακελλαροπούλου. Εισηγήθηκε την απομαγνητοφώνηση του συνόλου των συνομιλιών ώστε το δικαστήριο να έχει καθαρή εικόνα.

Ένα από τα λίγα σωστά που είπε ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου είναι ότι η χώρα χρειάζεται την επανάσταση του αυτονόητου. Πράγματι είναι να απορεί κανείς για την τακτική που ακολουθούν οι δικαστικές αρχές όταν αντιμετωπίζουν τόσο σοβαρές υποθέσεις. 

Το αυτονόητο θα ήταν να γίνεται άμεση και πλήρης απομαγνητοφώνηση όσων κατέγραψε ο υπερκοριός της ΕΥΠ. Μόνον έτσι οι αρμόδιοι εισαγγελείς και ανακριτές μπορούν να βγάλουν ασφαλή συμπεράσματα.

Ο φόρτος εργασίας της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών έχει δημιουργήσει ένα πρωτοφανές αδιέξοδο με τη διαδικασία των απομαγνητοφωνήσεων στις δικαστικές υποθέσεις. Θα όφειλε η υπηρεσία να δίνει απόλυτη προτεραιότητα σε δικογραφίες όπως αυτή της δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη, η οποία είχε ως συνέπεια την τροπολογία του αθλητικού νόμου και το κλείσιμο των γηπέδων για δύο μήνες.

Κι όμως: Το 35% των συνομιλιών εδώ και έξι περίπου  μήνες δεν έχει απομαγνητοφωνηθεί! Λες και κάποιο αόρατο χέρι συγκρατεί τους εντεταλμένους αξιωματικούς του εγκληματολογικού να προχωρήσουν στο αυτονόητο.

Η στήλη ελπίζει να μην πρόκειται για σκοπιμότητα. Ούτως ή άλλως η δημοσιοποίηση της κωλυσιεργίας θα υποχρεώσει τους υπεύθυνους να βάλουν μπροστά τις μηχανές. 

Είναι το καθήκον τους απέναντι σε έναν άνθρωπο που έφυγε τόσο άδικα από τη ζωή και μάλιστα την ώρα που έκανε το δικό του καθήκον. Επίσης είναι υποχρέωση απέναντι στην ελληνική κοινωνία, η οποία διαπιστώνει ότι η μεγάλη σιωπηλή πλειοψηφία των ποδοσφαιρόφιλων φοβάται να πάει στο γήπεδο. Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από αυτό: Να φοβάσαι για τη διασκέδασή σου!

Να φοβάσαι να διασκεδάσεις!