MENU

Η τρέχουσα αγωνιστική περίοδος είναι άκρως απαιτητική για κάθε ομάδα. Στην Ευρώπη, οι ομάδες που αγωνίζονται στην Euroleague θα πρέπει να ανταπεξέλθουν σε έναν... Μαραθώνιο, καθώς θα πρέπει να χωρέσουν στην ίδια «μασχάλη» τόσο την παρουσία τους στα εγχώρια πρωταθλήματα, όσο και στην Euroleague.

Στο πλαίσιο αυτό, δεν είναι λίγες οι φορές που οι ομάδες ψάχνουν προς την αγορά της Αμερικής, για τις καλύτερες δυνατές επιλογές όσον αφορά την ενίσχυσή τους. Ο Ολυμπιακός, άλλωστε, ψάχνει στην αγορά για την ενίσχυση της περιφερειακής γραμμής του, με σκοπό να βρει τον παίκτη που θα πλαισιώσει τους Σπανούλη, Ουίλιαμς Γκος, Στρέλνιεκς, Τουπάν, Μάντζαρη στην «ερυθρόλευκη» περιφέρεια.

Αυτό το παραδέχτηκε, άλλωστε και ο Ντέιβιντ Μπλατ, ο οποίος με δηλώσεις του τόνισε πως οι Πειραιώτες κοιτάζουν την αγορά για την καλύτερη δυνατή λύση.

Πέραν των «ερυθρολεύκων», όμως, αρκετές ομάδες στην Ευρώπη έχουν στραμμένες τις... κεραίες τους στην αγορά των ΗΠΑ, αναζητώντας την καλύτερη δυνατή λύση στους free agents της άλλης πλευράς του Ατλαντικού.

Το SDNA έψαξε και παρουσιάζει τους παίκτες που θα μπορούσαν να δώσουν το κάτι παραπάνω σε όποια ομάδα πόνταρε σε αυτούς, σε μια free agency η οποία περιλαμβάνει αρκετά... λαμπερά ονόματα.

Περιφέρεια για... όλα τα γούστα

Αρκετοί είναι οι παίκτες που περιμένουν στο... ακουστικό τους για μια πρόταση που θα τους επαναφέρει στη δράση. Μέχρι τότε προπονούνται σε εντατικούς ρυθμούς, ώστε αν είναι έτοιμοι όταν τους δοθεί η ευκαιρία.

Στην Αμερικανική free agency υπάρχουν ονόματα τα οποία έχουν χαράξει την δική τους πορεία στα παρκέ. Ενα εξ αυτών είναι του Μάριο Τσάλμερς, με τον άλλοτε παίκτη των Μέμφις Γκρίζλις και των Μαϊάμι Χιτ να είναι ελεύθερος στην αγορά. Ανάλογη περίπτωση είναι και ο άλλοτε γκαρντ των Ορλάντο Μάτζικ, Τζαμίρ Νέλσον, ο οποίος αν και 36 ετών, αποτελεί μια αξιόπιστη λύση στην περιφέρεια.

Πέραν αυτών των δύο, ο Μπράντον Τζένινγκς κυκλοφορεί ελεύθερος στην αγορά, έχοντας λύσει το συμβόλαιό του με την Ζενίτ, λόγω της κόντρας που είχε με τον προπονητή του συνόλου. Ανάλογη περίπτωση είναι και ο Ραμόν Σέσιονς, που αποχώρησε από την Μακάμπι Τελ Αβίβ πρόσφατα, για οικογενειακούς λόγους.

Ελεύθεροι στην αγορά κυκλοφορούν και παίκτες με τεράστια εμπειρία στα παρκέ του ΝΒΑ. Δύο εξ αυτών είναι ο Τζέισον Τέρι, με την φημολογία που τον θέλει να εξετάζει σοβαρά το υπερατλαντικό ταξίδι, ώστε να παίξει στην Ευρώπη, να είναι έντονη. Στην ίδια λίστα βρίσκεται και ο αξιόπιστος σουτέρ Τζόε Τζόνσον που βρίσκεται στο 37ο έτος της ηλικίας του, αλλά και ο Τάι Λόουσον, ο οποίος είχε δοκιμάσει την τύχη του και στην Κίνα. Free agent είναι και ο Τζάρετ Τζακ, που αποδεσμεύτηκε πρόσφατα από τους Πέλικανς.

Εξίσου ενιδαφέρουσες περιπτώσεις είναι οι Λιουκ Μπάμπιτ, Σι Τζέι Ουίλκοξ και Γκάρι Πέιτον ΙΙ. Το δικό της ενδιαφέρον δε, έχει και η περίπτωση του Τζόρνταν Κρόφορντ, το όνομα του οποίου συνδέθηκε με την ΑΕΚ κατά τη διάρκεια της περασμένης αγωνιστικής περιόδου. Ελεύθερος στην αγορά είναι και ο Άρον Αφλάλο, με τον απόφοιτο του UCLA να έχει καταγράψει την δική του πορεία με τους Μάτζικ και τους Νάγκετς, μεταξύ άλλων.

Τέλος, ο Μπράντον Πολ, το όνομα του οποίου παραμένει στο μπλοκάκι του Ολυμπιακού, περιμένει τον επόμενο σταθμό στην καριέρα του, έχοντας λύσει το συμβόλαιό του με τους Σαν Αντόνιο Σπερς, πριν από μερικές εβδομάδες.

Front line: Ο Ασίκ, ο Αζινσά και τ' άλλα παιδιά

Στην γραμμή ψηλών τρία είναι τα ονόματα που συγκεντρώνουν τα περισσότερα βλέμματα. Πρόκειται για τον Γαλλο, Αλέξις Αζινσά, που παραμένει ελεύθερος στην αγορά και αναζητά τον επόμενο σταθμό της καριέρας του, τον Ομέρ Ασίκ, ο οποίος έχει μεγάλη εμπειρία από τα παρκέ του ΝΒΑ. Η τρίτη περίπτωση είναι αυτή του Κουίνσι Έισι, ο οποίος έχει μείνει ελεύθερος από τους Μπρούκλιν Νετς, ενώ το όνομά του κατά καιρούς συνδέθηκε και με τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ, όσον αφορά την ενίσχυση της «πράσινης» γραμμής ψηλών.

Την ίδια στιγμή, ελεύθεροι στην αγορά είναι και οι Τάιλερ Ζέλερ, Μάρσαλ Πλάμλι, με τους δύο παίκτες να έχουν πολλές παραστάσεις στο κορυφαίο επίπεδο. Εν ολίγοις, στην αμερικανική free agency οι λύσεις υπάρχουν και μπορούν να ικανοποιήσουν όλα τα... γούστα και να ανεβάσουν το επίπεδο της ομάδας που θα τους διαλέξει για να την ενισχύσει τους επόμενους μήνες στην Ευρώπη!

Δεν θα πιστεύετε ποιοι παίκτες του ΝΒΑ είναι ελεύθεροι