Οι τρεις υποθέσεις που κρατάνε τον Άρη υπό καθεστώς «ban» είναι κυρίως αυτές των Βίκτορ Σανικίτζε, Τάντιγια Ντραγκίσεβιτς και Ντέβιν Μαρμπλ και για τις οποίες ο Δημήτρης Γουλιέλμος είχε υποσχεθεί ότι θα προσπαθήσει να λύσει. Αλλά η απόσταση από το σημείο που βρίσκονται τώρα οι υποθέσεις αυτές, μέχρι την επίλυση τους δείχνει να είναι αρκετά μεγάλη, αξεπέραστη ίσως.
Καταρχήν στην περίπτωση του Βίκτορ Σανικίντζε, ο Δημήτρης Γουλιέλμος κάλεσε μέσω του ατζέντη του, τον Γεωργιανό στην Θεσσαλονίκη. Ο λόγος προφανώς θα είναι να ξεκινήσει επαφές, αλλά η υπόθεση του δεν έχει ξεκινήσει καν, αφού σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του δεν έχει γίνει καμία πρόταση στον Σανικίντζε για διακανονισμό.
Κανένα νεότερο και με τον Ντραγκίσεβιτς, ο οποίος σε επικοινωνία με το SDNA τόνισε ότι δεν έχει καμία πρόταση, ούτε κανείς μίλησε μαζί του από τον Άρη.
Όσον αφορά την υπόθεση Μαρμπλ, η οποία από την αρχή ήταν η δυσκολότερη, ο μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ είχε προ μηνός μία επικοινωνία με τον Αμερικανό ατζέντη του αθλητή, κατέθεσε μία πρόταση, η οποία απορρίφθηκε αμέσως.
Ουσιαστικά λοιπόν ο Άρης δεν έχει κάνει βήματα προόδου στις τρεις βασικές υποθέσεις και αυτό οφείλεται στην έλλειψη χρημάτων, προκειμένου να προχωρήσει κάποιο είδους διακανονισμός.