MENU

Ο «Μάντζα» ήταν ένας από τους πρωταγωνιστές του Game 1 της σειράς των τελικών απέναντι στον Παναθηναϊκό Superfoods. Ο 28χρονος γκαρντ σε 27:04 στο παρκέ μέτρησε 11 πόντους με 1/3 δίποντα και 3/4 τρίποντα, καθώς και 3 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 1 κλέψιμο και 2 λάθη. Φυσικά, highlight του ήταν το μεγάλο τρίποντο στο 37', όταν στην ουσία «κλείδωσε» το μπρέικ στο Game 1 στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων.

Μετά την νίκη των Πειραιωτών, ο Μάντζαρης μίλησε στις κάμερες και στη συνέχεια κοντοστάθηκε για λίγα λεπτά στους διαδρόμους των αποδυτηρίων του ΟΑΚΑ, για να απαντήσει και στους υπόλοιπους δημοσιογράφους, που περίμεναν τις δηλώσεις του.

Αρχικά, λοιπόν, ο διεθνής πλέι μέικερ ανέφερε: «Μπορεί να υπήρχε μια περιρρέουσα ατμόσφαιρα. Όμως, όσα χρόνια είμαι εγώ στην ομάδα κατά παράδοση όποτε είμαστε το αουτσάιντερ, σε καλό μας βγαίνει. Ελπίζω να έγινε και φέτος το ίδιο. Παρ' όλα αυτά, ξέρουμε όλοι ότι τα Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός είναι ξεχωριστά παιχνίδια. Σε όποια κατάσταση κι αν είναι και ο ένας και ο άλλος ή ό,τι πλεονέκτημα κι αν έχει, είναι πολύ διαφορετικά παιχνίδια. Ο καθένας μπορεί να κερδίσει παντού. Έτσι κι εμείς κάναμε απλά το 1-0. Είμαστε πολύ χαρούμενοι γιατί το πλάνο μας λειτούργησε, ήμασταν συγκεντρωμένοι για 40' και πήραμε μια σπουδαία νίκη. Αλλά, δεν έχουμε καταφέρει τίποτα. Κάναμε μόνο το 1-0 και θέλουμε άλλα δύο παιχνίδια, για να πάρουμε το πρωτάθλημα που το θέλουμε σαν τρελοί. Πάμε τώρα στο ΣΕΦ και ελπίζουμε εκεί, με τη βοήθεια του κόσμου, να είμαστε συγκεντρωμένοι για το 2-0» και συμπλήρωσε για το γεγονός πως ο Γιάννης Σφαιρόπουλος πήρε κάτι από όλους όσους χρησιμοποίησε:

«Πιστεύω πως όσοι μπήκαν να παίξουν ήταν συγκεντρωμένοι 100%. Ακόμα και ο Μπίλης, που στο σκοράρισμα δεν ήταν όπως άλλες φορές, βοήθησε σε άλλους τομείς. Όσοι μπήκαν από τον πάγκο, όπως και ο Γιώργος Μπόγρης, που μπήκε 3-4 λεπτά, έδωσε το κάτι παραπάνω. Όποιος μπήκε ήταν έτοιμος να δώσει αυτά που χρειαζόταν η ομάδα εκείνη τη στιγμή. Γι' αυτό και είμαστε ομάδα. Πιστεύω πως εκεί ήταν η διαφορά ανάμεσα σε εμάς και στον Παναθηναϊκό».

Σε ερώτηση σχετικά με το αν οι Πειραιώτες ήθελαν περισσότερο να κάνουν «σπάσουν» την έδρα ή το αήττητο του Παναθηναϊκού Superfoods στο πρωτάθλημα (31-0), είπε: «Τίποτα από τα δύο. Να κερδίσουμε απλά για να έρθουμε πιο κοντά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος».

Στη συνέχεια, όταν ρωτήθηκε για τις... απαντήσεις που έδωσαν οι «ερυθρόλευκοι», μετά τις εμφανίσεις με την Κύμη και τον Προμηθέα, υπογράμμισε: «Δεν το θεωρώ αυτό. Ξέρουμε όλοι τι γίνεται εδώ. Στην Ελλάδα ζούμε. Κλασικά, όποτε χάνεις είσαι ο χειρότερος. Τώρα που κερδίσαμε είμαστε οι καλύτεροι. Αύριο μπορεί να ξαναχάσουμε να είμαστε πάλι οι χειρότεροι. Εμάς πρέπει να μην μας επηρεάζουν αυτά. Κοιτάμε να είμαστε συγκεντρωμένοι και να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε. Η νίκη είναι νίκη, έστω και με έναν πόντο ή με 40 πόντους. Μπορεί τον Προμηθέα να τον κερδίζαμε με 40π. και τώρα να χάναμε. Οπότε, δεν έγινε κάτι. Σίγουρα, δεν ήταν πειστικές οι εμφανίσεις. Αλλά, όπως είπα και πριν, τα Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός είναι διαφορετικά ματς».

Τέλος, ο Μάντζαρης ρωτήθηκε και για τη διαιτησία της αναμέτρησης, με αφορμή τις δηλώσεις του Χρήστου Σταυρόπουλου, ο οποίος έκανε λόγο για «ντροπή». Ο 28χρονος παίκτης τόνισε από την μεριά του: «Δεν είναι δουλειά μου να σχολιάζω τη διαιτησία. Ο κύριος Σταυρόπουλος είναι ο ειδικός ή μάλλον αυτός που θα πρέπει να σχολιάζει τη διαιτησία. Εμείς κοιτάμε να παίζουμε. Πιστεύω ήταν και ένας λόγος, για τον οποίον κερδίσαμε, ότι δεν ασχοληθήκαμε καθόλου με τη διαιτησία και ήμασταν συγκεντρωμένοι μόνο στο τακτικό κομμάτι».

Ρόμπερτς: «Καλή δουλειά ο Παπανικολάου στον Καλάθη»

Πρωταγωνιστής, πάντως, δεν ήταν μόνο ο Μάντζαρης, αλλά και ο άλλος πλέι μέικερ του Ολυμπιακού, ο Μπράιαν Ρόμπερτς. Ο Αμερικανός γκαρντ σε μόλις 13' είχε 12 πόντους, 3 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 1 λάθος και ξεχώρισε, καθώς έδωσε ρυθμό στους «ερυθρόλευκους», κυρίως στο ξεκίνημα του αγώνα.

Ο πρώην NBAer ύστερα από ερώτηση σχετικά με το αν άλλαξε χέρια το πλεονέκτημα μετά το διπλό του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ απάντησε: «Το ελπίζω, εφόσον μπορέσουμε να προστατέψουμε την έδρα μας. Πήραμε μια μεγάλη νίκη, όμως είμαστε ακόμα στο πρώτο ματς. Στο δεύτερο θα έχουν μεγαλύτερο κίνητρο. Θα πρέπει να το απολαύσουμε τώρα, αλλά να γνωρίζουμε πως θα επιστρέψουν και να είμαστε έτοιμοι να "παλέψουμε" την Πέμπτη» και πρόσθεσε για τις εμφανίσεις του στα ντέρμπι:

«Είναι ένα μεγάλο ματς. Αυτά μου αρέσουν. Προσπαθώ να είμαι επιθετικός και να βοηθάω την ομάδα μου να νικήσει. Αυτή τη στιγμή όλα τα ματς είναι μεγάλα. Οπότε, θα πρέπει να παίζουμε ως ομάδα, να "παλεύουμε" και να εκτελούμε το πλάνο. Τότε θα είναι όλα καλά».

Για τον περιορισμό του Νικ Καλάθη, ανέφερε: «Ήταν "κλειδί" αυτό. Θέλαμε να περιορίσουμε τις ασίστ του. Ο "Παπ" έκανε καλή δουλειά πάνω του. Ως ομάδα παίξαμε καλά στην άμυνα και πρέπει να το συνεχίσουμε».

Έπειτα, για το Game 2 και το γεμάτο ΣΕΦ, είπε: «Δεν θα περίμενα κάτι λιγότερο από τους οπαδούς μας, από το να είναι θορυβώδεις και έτοιμοι για ένα μεγάλο ματς».

Κλείνοντας, υποστήριξε για τις εμφανίσεις του εκτός έδρας: «Έχουμε παίξει τα δύο ματς με τον Παναθηναϊκό στην έδρα μας νωρίς στη σεζόν. Τώρα είναι διαφορετικά τα πράγματα για εμένα. Είμαι πιο επιθετικός, είτε στην έδρα μας, είτε εκτός και προσπαθώ να βοηθήσω».

Μάντζαρης: «Δεν ασχοληθήκαμε με τη διαιτησία, θέλουμε το πρωτάθλημα σαν τρελοί»